Rasmästerskap i lydnad!

I dag hade vi ännu en trevlig dag i Degeberga. I dag var det rasmästerskapet i lydnad som gick av stapeln.

Det var dobermann representerade i alla fyra lydnadsklasserna även om det var flest i lydnadsklass ett och två. I lydnadsklass två tävlade våra kompisar Eva och hunden Vega och när de skulle tävla så var jag så fruktansvärt inne i det som hände på planen när det var deras tur och så upptagen med att hålla tummarna att jag bara fotade dem under det första gemensamma momentet.
rmlydnad13.1 Vega var för övrigt extra duktig under platsen då schäfern till höger om henne reste sig och var ute och knatade en stund under de väldigt långa minutrarna.

Jakob och Diragos Icon gjorde sin andra lydnadstävling och fick 10 poäng på platsen, Jakob hade lite annorlunda stil under platsliggningen, han vände sidan till. Icon låg som en sten fast hunden bredvid inte gjorde det och de klarade ett förstapris med 165 poäng, hejja!
rmlydnad13.2

Själv hade jag väldigt fint sällskap på min lilla filt där jag satt och fotade/räknade ut poäng/uppdaterade SDK Södras hemsida. Sötnosen Jean Dark Orlane låg och vilade mot och på mitt ben, hon höll mig varm när solen gick i moln!
rmlydnad13.3
Sötnosen var även duktig och tog sitt tredje förstapris i lydnadsklass två, stort grattis till LP2!

Duktigast av alla var Madde och hennes Dobvoyage Fabulouse i lydnadsklass ett som kammade hem rasmästerskapstiteln! Här nedan är de på bild i mitten tillsammans med de andra Dobvoyagevovvarna som deltog på tävlingarna.
dobvoyageligan13
Till vänster på bilden är Jannika Fransson och hunden Dobvoyage Izam, de fick inte så höga poäng i lydnadsklass två men jag var grymt imponerad över att hunden bara var 16 månader och presterade så bra som den gjorde!

Till höger om Madde står Amanda Hansson och Dobvoyage Gretchen Gabriele, om jag inte har helt fel så debuterade de i lydnadsklass ett i dag och de var också duktiga! Tyvärr vet jag inte vad de fick för poäng bara…

degisrm13 Samtliga dobermannekipage och deras resultat kan ni kolla in på SDK Södras hemsida.

Det är kul med rasmästerskap, man hejjar på alla dobermannhundarna massa, massa och alla är lika glada när någon gör bra poäng!

Sist men inte minst kan jag inte låta bli att nämna de tre sötnosarna som var i Degeberga under helgen. Sandra och hennes kille Carlos var söta för att de var så söta mot varandra hela tiden. Såg man en så såg man den andra, högst en halvmeter längre bort!

Men sötast av alla var hunden Grizzly, han var så söt och mjuk att man inte kunde låta bli att vilja klappa honom! Mjuk och snäll!

Dessutom fick de extrapoäng alla tre för att de kört ner hela vägen från Örnsköldsvik för att vara med i helgen!

12 svar på ”Rasmästerskap i lydnad!”

 1. Duktiga ekipage allihopen! Smile
  Måste dock inflika att det enligt reglerna inte är tillåtet att vända sidan till på platsen. Domarna brukar sällan bry sig om det, men i reglerna står det klart och tydligt att man ska stå rakt uppvänd mot hunden. Bara en sån där tanke från mig denna söndagsnatt Wink

  1. Ordning och reda! Nu var det ju bra att domaren inte brydde sig för Jakobs del men jag tycker att domarna ska bry sig faktiskt.

   1. Det tkr jag, helt ärligt, också. Då skulle det inte finnas sk ”snälla” domare och ”hårda” domare. Skulle alla följa regelboken (gällande alla moment och grenar) så skulle det bara finnas rättvisa domare Smile vilket enligt mig skulle vara det absolut bästa.

 2. Nu får ni säga vilka sidor i regelboken du refererar till?

  När ni säger hur föraren ska stå. Jag hittar inte detta i regelboken.

  1. Sidan 21 i regelboken, Lydnadsprov klass 1, under moment Platsliggande; ”Förararna lägger hundarna bredvid varandra med ca 7 m mellanrum och avlägsnar sig gående omkring 10 m och stannar där vända mot och synliga för hundarna.”

 3. Nej så får man inte stå, vet domare som nollar platsen om man står det minsta fel eller rör på sig. Regelboken är ju lätt att läsa och förstå, kan vara bra att kika i den med jämna mellanrum och uppdatera minnet lite Big Smile

 4. Vill bara passa på att det var verkligen kul att få träffa dig Madde och alla andra där nere.
  Det är som roligt att kunna referera personer med personligeheter Grin

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Click to Insert Smiley

SmileBig SmileGrinLaughFrownBig FrownCryNeutralWinkKissRazzChicCoolAngryReally AngryConfusedQuestionThinkingPainShockYesNoLOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurseAlienAngelClownCowboyCyclopsDevilDoctorFemale FighterMale FighterMohawkMusicNerdPartyPirateSkywalkerSnowmanSoldierVampireZombie KillerGhostSkeletonBunnyCatCat 2ChickChickenChicken 2CowCow 2DogDog 2DuckGoatHippoKoalaLionMonkeyMonkey 2MousePandaPigPig 2SheepSheep 2ReindeerSnailTigerTurtleBeerDrinkLiquorCoffeeCakePizzaWatermelonBowlPlateCanFemaleMaleHeartBroken HeartRoseDead RosePeaceYin YangUS FlagMoonStarSunCloudyRainThunderUmbrellaRainbowMusic NoteAirplaneCarIslandAnnouncebrbMailCellPhoneCameraFilmTVClockLampSearchCoinsComputerConsolePresentSoccerCloverPumpkinBombHammerKnifeHandcuffsPillPoopCigarette