Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Träning med Eva, fast inte samtidigt. – Livet med dobermann

Träning med Eva, fast inte samtidigt.

I går hade vi bestämt träningsträff med Eva och Vega. Iris och jag anlände några minuter tidigt och gick därför ut och rastade en stund innan vi värmde upp på skojigt sätt. Under tiden Iris sprang över alla hindren fick jag ett sms från Eva att hon tyvärr skulle bli sen.
10sept13.0

Efter det gick vi bort till den stora gräsplanen och tränade på hoppet. Både klass ett och klass två, det enda jag vill jobba på med det momentet är att Iris ibland slår i mig på återhoppet. Annars gör hon hela momentet bra, hon gillar att hoppa.
10sept13.4

Nu hade Iris fått springa och hoppa en massa så därför tränade vi inkallning där hon inte fick springa så mycket. Jag lämnade Iris bakom mig och gick 30-35 steg, dvs ganska långt. Sen kallade jag bara in varannan eller var tredje gång. De andra gångerna gick jag bara tillbaka och belönade att hon suttit kvar. Iris vill tjuva ibland och dessutom gillar hon inte att jag går för långt bort så det var en bra övning för oss.
10sept13.1

När jag var nöjd bytte vi övning och tränade på platsen. Var rätt noga med själva början och kopplade loss, ville få till ett rakt läggande där Iris direkt la nosen i backen och behöll huvudet där när jag började gå. Ligger hon med skallen uppe som vanligt när jag lämnar henne gör hon en liten rörelse framåt när hon lägger ner huvudet, bakbenen gör liksom ett litet skutt och hela kroppen flyttar framåt. Ligger hon redan med huvudet nere när jag går så har hon redan från början gjort den där framskjutningen med kroppen och även om hon sedan lyfter på huvudet så blir det inget skutt om/när hon lägger ner huvudet igen.

I slutänden vill jag att Iris ligger med huvudet nere hela tiden men nu övade vi bara på att huvudet skulle vara nere när jag lämnade henne och jag gick bara tillbaka till henne när hon låg rätt. Hon låg väldigt bra och lyfte inte ens upp huvudet när jag ställt mig på plats igen. Jag kanske aldrig får upp henne därifrån sen!
10sept13.2

När vi höll på med den övningen kom Eva och det passade sig rätt bra, jag kände mig rätt färdig för dagen. Så Iris fick lägga sig i bilen och jag kollade på när Eva tränade sina vovvar Vega och lilla Selma som också fått följa med i dag.

Vega är mest lik Iris till utseendet men lilla Selma är väldigt lik Iris på andra sätt. Det var kul att titta och fundera när hon tränade med sin två.
10sept13.6
Eva är duktig, hon hade med sig anteckningar om vad hon skulle öva på. Det borde jag också göra, bloggen räknas inte som träningsdagbok.10sept13.5
När Eva tränade kom det en massa andra människor till klubben, de bidrog med det Iris och jag inte hade fått; störning. Därför fick Iris komma ut en liten, liten stund ur bilen för att träna och det märktes genast stor skillnad på henne. Kanske hade hon laddat en massa i bilen, kanske var det jobbigt att vi inte fick träna själva, hennes hopp och pip kom som på beställning. Eva filmade mig när vi gick i vänstervarv runt henne och jag är inte tillräckligt snabb på att bryta det där skithoppandet, det måste jag bli bättre på!

2 svar på ”Träning med Eva, fast inte samtidigt.”

    1. Där min iPhone är, där fotar jag ;)

      Allvarligt så lärde jag mig en läxa av att se filmen du filmade i går så jag är evigt tacksam att vi kan bjussa varandra på lite foto/film-dokumentation!

      Lina är lik Hedvid tycker jag och Iris är lik Selma. Märkligt att det inte är lilla fröken dobermann som får vara lik någon! :laugh:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *