Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Pälstvätt – Livet med dobermann

Pälstvätt

Jag har bestämt att fästingarna har gått och lagt sig nu eller möjligtvis vandrat söderut inför vintern. Hundarna har haft lite loppmedel i pälsen under sommaren och därför har jag inte duschat dem med schampoo på länge.

Tog in båda hundarna på samma gång i badrummet. Iris gick dit frivilligt, Lina åkte mer på sina spjärnande tassar när jag puttade henne framför mig. Hennes ben fälls rakt ut, blir superstela och kan inte gå ett steg när hon fattar att det är bad på g. Stackars hund.

Badade Lina först och sen Iris. Linas blick var full av lidande när hon fick stå och dropptorka under tiden det var Iris tur.
tvatt13.1 När båda hundarna var duschade fick de varisn handduk och ojojoj det var synd om dem. Lina hade tappat livsgnistan helt stirrade med tom blick framför sig, Iris surade under sin handduk.

Kan ni titta på matte så matte kan ta en bild? försökte jag glatt.

Det kan du glömma din djurplågare, sa Iris grinigt under sin handduk. Lina svarade inte ens, hon låtsades som hon inte hörde mig, kanske skulle hon aldrig höra eller förlåta mig igen?

Men titta nu mot kameran så jag kan ta en bild och torka er sen så vi kommer ut från det här immiga badrummet! försökte jag.

tvatt13.2 nalledobbisar1 Då reagerade Iris och tittade mot kameran, hon skulle få slippa ut ur detta rum!

Lina som har lite mer integritet gjorde ett halvhjärtat försök att vara tillmötesgående och vred upp huvudet lite men utan att titta mot mig eller kameran.

Som tur var är de inte långsynta mina djur (alternativt att de har minne som guldfiskar), det räckte att jag började gno dem med handdukarna så stod de där och hade det mysigt och viftade på svansarna. Ja, till och med Lina tyckte att det här med bad var rätt trevligt när jag masserade hela henne torr med handduken.

Efteråt fick de lägga sig i soffan med varsin fleecefilt om sig så de inte skulle frysa. Lina låg och skakade lite ändå så jag fick lägga mig nära henne och hjälpa henne att hålla värmen. Iris skakade av sig sin filt och la sig på golvet och tuggade på ett ben.

När de väl var torra hände det där som är så magiskt. Båda hundarna förvandlades till uffiga, fluffiga, lena, gosiga, sköna, godluktande mjukisnallar! Resten av kvällen låg jag i soffan och bara klappade på hundarna.

(Bilden till höger har jag ritat vid tidigare tillfälle men den håller än!)

2 svar på ”Pälstvätt”

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *