Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 …men jag litar inte på hunden – Livet med dobermann

…men jag litar inte på hunden

När vi var nyinflyttade här och träffade granntanten för första gången uttryckte hon med fasa upptäckten att vi hade två dobermann. Att de själva har en hund som är ungefär lika stor som våra verkade inte spela så stor roll, för deras hund är ju en snäll och fluffig tollare. Så pga av henne så fick inte hundarna vara på den sidan av tomten som vette mot deras hus innan vi planterat en rejäl häck och satt upp staket där. Jag ville inte skrämma grannen med mina hundar.

Häromdagen stod vi ute på den delen av tomten och krattade löv när grannens dotter körde in på deras uppfart för att lämna sin lilla dotter på passning hos mormor och morfar.

Vi började prata lite och hon berättade att dottern älskade hundar men att familjens hund inte var hemma när barnbarnet kom på besök. För som hon sa Hunden är ju jättesnäll men jag litar inte på honom i närheten av min dotter. Och man kan ju inte lära ett litet barn att hon inte får dra hunden i öronen och sånt.

Vi nickade förstående och log artigt på vår sida av häcken. För luddiga hundar är snälla och dobermann är läskiga, särskilt kring barn.
grannen25mars13
barnochdobermann3
barnmars12
granne4.2011
plastdjurapril13

15 svar på ”…men jag litar inte på hunden”

  1. Mina föräldrar hade en omhändertagen dobermann som hade åkt på stryk hos sin uppfödare och börjat försvara sig. Stackars hund hade mkt problem med män och andra hundar och vaktade lite mer än nödvändigt men var för det guda snäll mot mig. Jag lärde mig gå emot honom och han stod snällt ut med att jag drog honom i allt mina händer kunde greppa. Annars så stygga hunden sa aldrig ett pip!

  2. Trist när folk inte litar på sina djur och inte förstår att man kan uppfostra sina barn.
    Till och med Plex är en snällis med barn.

    1. Jag tror faktiskt att han inte är att lita på runt barnbarnet. Har snappat upp att de verkar ha lite problem med honom förut.

      Däremot går det att lära även små barn att bete sig kring djur.

  3. Tycker det var bra att hon hade så pass mycket självinsikt att hon inte lät hunden vara med barn, men bättre vore det ju om insikten sträckte sig enda till att inte döma ut andras hundar bara utefter utseende.

    … och vadå inte kan lära barn att bete sig kring hundar? Visst, barn kan vara impulsiva och oberäkneliga, men har en uppsikt och barn som har lite normalt hundvett så brukar det gå bra ^^

    Jättefina bilder på hundarna och barnen också :)

    1. Det är jättebra att de inte chansar utan lämnar bort hunden när barnbarnet kommer på besök.

      Jag har inga egna barn men är inte ett dugg orolig när barn är i närheten. Men så håller jag koll på barn och hundar när de träffas.

  4. Vilka otroligt härliga bilder!
    Har rottweiler och blir bemött på ungefär samma sätt. Alltid någon som ska påpeka att ”Jamen ni kan ju aldrig skaffa barn med en sån där hund”. Szune älskar barn, de är i perfekt pusshöjd och de har oftast mat att dela med sig av. Han är lite klumpig men aldrig elak.

    1. Jag kommer inte ihåg var jag hörde det eller från vem; men en blivande mamma fick ju höra att när barnet kom så kunde hon inte ha kvar hunden med motiveringen att hunden skulle se barnet som en klump köttfärs…

      Haha!

  5. Jag förstår verkligen inte varför folk skall döma hundar efter utseendet, det är något med den rasen som bara vibrerar stolthet och intelligens. Men man kan bli så trött på att folk drar vissa hund raser över en och samma kant för att dem har ’dåligt’ rykte. Folk verkar glömma är att våra hundar blir vad vi gör dem till, inga hundar är från början ’ barn vänliga’ det kommer med lärdom och respekt. Sedan så klart finns det individer som helt enkelt inte vill och då får man respektera det, alla är dem ju inte samma.

    Helt otroliga bilder du lade upp på hundarna med barnen :-D älskar dem!

    1. ”…skall Du be så många av dina vänner som möjligt att Gilla Dog News facebooksida samt skriva en kort motivering om varför just Din hundblogg skall utses till Årets hundblogg…”

      Skämtar ni?

      Ni kan få gå in och gilla livet med dobermanns facebooksida istället. :yes:

  6. Jag har själv nu mera en fluffig hund (Kuvasz)
    Hennes temprament är likvärdigt med de Dobbisar jag har haft.
    Bland de som känner rasen, heter det att, den är mycket vass.
    De jag har träffat är lika underbara som mina korthåriga vänner var.

    1. Snällhet sitter inte i pälslängden kan vi alltså konstatera.

      Ibland är det svårt att slåss med fördomar.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *