Mera spring?

Varje gång husse eller jag är ute och springer med hundarna så för jag lite statistik här på bloggen hur långt vi sprungit. År 2013 blev inte alls som jag hade tänkt mig och det blev inte särskilt många km tyvärr, slutade enligt följande:

Iris: 240,2 km
Madeleine: 179,4 km
Lina: 177,7 km

Men nu är det nytt år och nya kilometer som gäller! Iris och jag premiärade i går och sprang 9,95 km på 63 minuter. Rätt bra tid och tempo då Iris stannade och kissade två gånger och vi även fick ta stopp för knytande av mitt högra skosnöre.

Hoppas att hela året ser ut så här!
springatvajuli12
Jag tycker att det är lika viktigt att ställa krav på mig själv som att ställa ev fysiska krav på hundarna. Därför tycker jag att det är lite extra viktigt att även jag kommer ut och rör på mig.

Kan man ställa krav på att hunden ska orka springa hur länge som helst i sökskogen om man själv inte orkar ta sig ut till figgen sen? Kan man kräva att hunden ska spåra över stock i full fart om matte själv hänger som ett ankare och flåsar där bak i linan? Ska hunden orka rondera alla indiantälten i högsta fart om man själv tuffar fram med rollator där i mitten av planen?

Hur tänker ni andra? hur fysiskt aktiva är ni?

17 svar på ”Mera spring?”

 1. Haha, skitbra skrivet. Jag har funderat på senaste tiden över om det kan vara lite skönt att ha lite tid varje vecka för att motionera enbart mig själv – utan hundar? Typ stå på gym med musik i lurarna och bara fokusera på min egen kropp?

  Ibland känner jag mig så sammanväxt med hundarna att jag glömmer av mig egen motion/prestation.

  Dessutom så älskar jag att gå runt i skogen med hundarna lösa och det ger ju dem massor med träningen – men hur mycket träning för jag som bara kliver runt och njuter av naturen? Egentligen?

  Många utan hund säger alltid att ”åh, du måste få så bra motion”. Men allvarligt talat, får man det automatiskt bara för att man har aktiva hundar? Smile

  1. Exakt så där säger folk till mig också. ”Du är ju ute så mycket med hundarna” när vi pratar om aktivitet och motion. Som att man blir vältränad av att gå promenader och titta på hundar som springer fort…

 2. Hahahah, jag springa..? Jag är nog en utav de mest lata och bekväma människorna när det kommer till motion :3 Jag tycker om att gå i rask takt på promenaderna, och när det är bra väder så gillar jag att gå långt. Men jag skulle snabbt landa medvetslös på en parkbänk om jag försökte springa :3 Men det är definitivt nyttigt!
  MVH

 3. Jag ställer betydligt högre krav på mina hundar än mig själv – de får mer också! Ser till att de får bättre mat än mig. Ser till att de får massage, stretching, simträning, kosttillskott, nya vintertäcken etc etc. Jag själv ligger längst ner i botten när det gäller att få saker/göra saker….

  1. Tror vi är många som tycker att det är både roligare att shoppa till hunden än till sig själv och se till att hunden får motion istället för att själv träna.

   Men när det väl kommer till tävling eller när du börjar ställa krav på hunden på att den ska prestera, då tycker jag att det är lika viktigt att jag kan prestera som hunden.

 4. Kul att ha hittat din blogg Smile

  Så BRA skrivet! Kunde inte sagt det bättre själv. jag prata senast igår med min sambo om att jag måste bli bättre på att jogga för min skull. Men väldigt mycket för Jacksons skull också (min hund).
  Jag ställer krav på att han ska vara i form men mina krav har tyvärr sjunkit på mig själv den senaste tiden..

  Vet så många hundägare som är just där du skriver. Flåsandes efter hunden. Hur går det ihop egentligen?

  Jag är ändå en väldigt aktiv person som försöker träna ofta. Men tycker ändå att jag kan bli ÄNNU bättre!

  Hoppas du kikar in hos mig också Smile

  Hade fint!

  1. Ja man får inte glömma bort sig själv. Eller så får man låta bli att ställa krav på hunden om man inte ställer krav på sig själv också.

   Fin blogg du har! Och fin vovve! Dog

 5. Jag springer nästan enbart med hund numera, mest för att jag blir övertaggad och skadar mig om jag kör själv. Att behöva fokusera på hunden, och vara uppmärksam på hundträning istället för klockan, är i stort sett nödvändigt för att jag inte ska nöta upp löparknät eller springa mig till magont där jag ligger på marken och kvider (händer alltid när jag går ut för hårt, inte värmer upp). Som i så mycket annat är jag helt enkelt tvungen att vara mer sansad när hunden är med!

  Däremot kommer vi flytta snart, och det ska bli skönt att ha ett gym i huset för att kunna träna annat för min egen skull. Har egentligen inte ens plats att köra yoga hemma i nuläget, så av rent praktiska skäl blir det mindre träning än jag egentligen vill.

  1. HA! I går var faktiskt första gången som jag lyckades springa en mi (ja så gott som) utan att titta på pulsklockan en enda gång! Skönt att höra att det inte bara är jag som är lite knas med det där.

   Det är skönt att springa med hund både för att man kan fokusera på annat och så glömmer jag bort att känna efter hur trött jag är eller hur blöt jag är om fötterna osv

 6. Jag ska inte säga att jag tränar särskilt ofta. Men när vi ska ut och springa har jag alltid lite av ett dilemma. Tar jag inte med mig hunden känns det så fruktansvärt tråkigt och onödigt, jag måste ändå gå en promenad före eller efter liksom. Tar jag med mig hunden får han ha dragsele och då blir det mest han som jobbar, det blir inte en workout på samma sätt för mig.

  Att få honom springa fint bredvid har jag gett upp om, tragglar fortfarande efter 2 år att han ska kunna GÅ utan att dra i kopplet. Så när vi väl springer tar vi långrundor i kuperad terräng så jag får jobba lite också Wink

 7. Jag har ju inte bara hund utan även häst så jag rör mig kanske mer än den genomsnittliga hundägaren, däremot tycker jag att det är JÄTTEKONSTIGT att gå/jogga/åka skidor utan hund så det blir typ aldrig Grin

  Tycker dock att det är viktigt att hålla mig i form, men tricket är att jag springer med Midde i lina så att han får dra mig = vi är ungefär lika trötta båda två när vi är klara! Laugh

 8. När jag hittade till din blogg för första gången var när jag läste detta inlägg och ja, efter det blev jag fast kan man väl säga Grin Så jäkla kul idé att räkna antal km man springer under året både själv och med hund så detta har varit min morot nu när jag efter att ha legat på latsidan lite för länge har tagit upp löpningen igen. Så nu räknar jag både mina km och hur många km min hund springer. Tack för den idén och tummen upp för en riktigt bra blogg! Yes

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Click to Insert Smiley

SmileBig SmileGrinLaughFrownBig FrownCryNeutralWinkKissRazzChicCoolAngryReally AngryConfusedQuestionThinkingPainShockYesNoLOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurseAlienAngelClownCowboyCyclopsDevilDoctorFemale FighterMale FighterMohawkMusicNerdPartyPirateSkywalkerSnowmanSoldierVampireZombie KillerGhostSkeletonBunnyCatCat 2ChickChickenChicken 2CowCow 2DogDog 2DuckGoatHippoKoalaLionMonkeyMonkey 2MousePandaPigPig 2SheepSheep 2ReindeerSnailTigerTurtleBeerDrinkLiquorCoffeeCakePizzaWatermelonBowlPlateCanFemaleMaleHeartBroken HeartRoseDead RosePeaceYin YangUS FlagMoonStarSunCloudyRainThunderUmbrellaRainbowMusic NoteAirplaneCarIslandAnnouncebrbMailCellPhoneCameraFilmTVClockLampSearchCoinsComputerConsolePresentSoccerCloverPumpkinBombHammerKnifeHandcuffsPillPoopCigarette