Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Samma strand fast olika – Livet med dobermann

Samma strand fast olika

Dagen efter att Lina dog ville jag bara åka till ett ställe; stranden där hon fått springa lös för sista gången.

Hela stället var rätt dystert med stora vita vidder istället för sand. Himlen var grå med snö som föll. De enda som var där var husse, Iris och jag.
lul142
Det var skönt att gå där även om tårarna rann på oss båda. Även om jag visste att det var lönlöst så tittade jag efter Linas tassavtryck i snön och isen. Jag blev ledsen att det inte fanns några.

Det var tur att Iris var med och levde i nuet, sprang och ville leka. Hon tvingade oss att komma ut ur våra sorgbubblor där inne i våra varma luvor.
lul143
lul144
När vi kom hem gjorde husse pannkakor för det var Linas favoriträtt och hon fick alltid minst en när vi åt.

I går åkte Iris och jag till stranden igen. Känslan när vi kom dit i går var en helt annan. Vädret var annorlunda, jag kände mig annorlunda, det såg annorlunda ut.
lul141
Det enda som var samma var Iris. Full fart och bollen i munnen. Hon hoppade mellan de stora isflaken som rörde sig lite när man gick på dem. Jag balanserade efter.
lul145
Även om jag fortfarande var ledsen så grät jag inte. Det kändes likadant fast olika ändå. Det var skönt att jag kände skillnaden på bara en vecka.

Istället för att titta efter Linas tassavtryck tittade vi på en död fågel och jag upptäckte att en massa små maneter hade drivit iland i sanden. Jag petade lite försiktigt på dem och de var inte isiga, jag klurade på vad maneter gör på vintern?
lul146

Under tiden som jag tittade på maneterna såg Iris något väldigt misstänkt och sprang bort till spetsen på den sanddyn som låg längst ut i vattnet för att undersöka. Det var en läskig pinne som hade någon grej som hängde och dinglade. Iris är nyfiken i en strut, särskilt på läskiga pinnar. Hon nosade på den och konstaterade att det bara var en pinne, sen skuttade hon tillbaka mot mig i sanden.
lul14
Vi åkte hem först när Iris som vanligt blött ner hela sig (ja först får man för sig att simma och sen märker man att det är kallt tydligen). På vägen tillbaka till bilen kändes det rätt bra, för en stund hade jag tänkt på annat och det gjorde inget att Linas avtryck inte fanns kvar i sanden.

5 svar på ”Samma strand fast olika”

  1. Jag förlorade min hund två dagar innan jul väldigt hastigt. Jag känner igen mig så i den sorg du beskriver. Jag letar ny hund samtidigt vet jag inte om jag kan tycka om någon annan hund lika mycket? Dubbla känslor! Har du börjat att fundera på en ny valp eller hur tänker du om det?

    :-((

    1. Usch så sorgligt precis innan jul också! :(

      Jag är så glad att jag har Iris som verkar trivas med livet och då är det lättare för mig att också göra det. Så just nu känner jag inte behovet av att vi börjar leta valp riktigt ännu.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *