Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Varför? – Livet med dobermann

Varför?

Dagar då jag är ledig från skolan och på helgerna brukar jag och Lina sova till minst 08.30-09.00 innan den ena väcker den andre. Rätt lagom tid. En snabb runda ut innan jag äter frukost framför tvn och Oprah.

Därför är det svårt att fatta varför, varför, varför Lina idag bestämde sig för att väcka mig klockan 06.39! Det är ju röd dag idag. Och det vet ju alla att röd dag är dag då man sover lite längre än andra dagar. Jag försökte ignorera henne men då satte hon igång att gå runt i lägenheten och pipa! Så vi gick ut en sväng.

Jag ogillar att ha teorier om min hund. En del hundägare förklarar i detalj varför deras hund gör som den gör, hur den mår idag och vad den tycker om vädret. Jag tycker att det är roligt men klarar inte själv av att för andra hussar och mattar stå där och säga saker som ”Ja Lina gör si och så därför att..” Tänk om jag ljuger! Det enda jag brukar ta mig friheten att säga på hennes vägnar är att berätta för andra hundägare som inte träffat Lina förut att hon inte står och skäller brevid deras hund(ar) för att hon är en ilsken dobermann, utan att hon villl leka (helst springa fort, fort) med deras hund(ar). Detta kanske inte alls stämmer. Kanske säger Lina ”Vilken tovig päls du har, blir du aldrig tvättad eller!?” Lina är inte arg i alla fall, så mycket vet jag.

Men när jag blir väckt en röd dag klockan 06.39 då inte bara vill utan måste jag ha en förklaring! Varför? Det måste ju vara så att hon var tvungen att gå ut för att hon var så kissnödig! Och att det var därför hon väckte mig. Dobermann ska ju vara smarta. Så smart och snäll som hon är väckte hon mig och sa till så att det inte behövde ske en olycka på golvet. Så måste det vara. Särskilt som jag nu sitter här i soffan en timme senare och försöker läsa en bok helt klarvaken samtidigt som hon snarkar i sin korg. Då får det inte ha varit en dröm om någon kanin eller ljud utifrån som väckte henne och skickade ut mig i kalla morgonluften!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *