Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Dobermann är inte en förstagångs-hund, tur att jag är expert… – Livet med dobermann

Dobermann är inte en förstagångs-hund, tur att jag är expert…

Bläddrar lite i diverse hundböcker jag har här hemma. I dem står bland annat följande att läsa "Dobermann är inte en ras för "första-hundägaren", utan kräver erfarenhet och kunskaper." och i en annan "Husse alt. matte bör vara hundvan och definitivt inte förstgångshundägare."
.
Läste på ett forum igår, där någon skrivit följande om Linas uppfödare Eleonor; "Hon har som till alla sina andra valpköpare hittat någon som hållt på med bruks i 15 år och är så himla duktig!" Perfekt, jag har ju en hund från henne! Coolt! Det tror jag inte ens att Eleonor visste när hon sålde Lina till mig att jag var så duktig. Så för min del sluta gärna läsa här, för nu tänker jag berätta sanningen.
.
Den enda merit jag har som jag kan skryta med att jag pysslat med i 15 år är mitt extrajobb i bokhandel. Så jag har hunnit skaffa många hundböcker under åren, men det kanske kan räknas som att ha sysslat med bruks?
.
Jag hade hundar när jag var liten. Det var till och med jag som fick bestämma vad de skulle heta. Pippi (efter Pippi Långstrump) och Brasse (efter Brasse i "fem myror är fler än fyra elefanter") Detta avslöjar dock även lite om min egen ålder då de införskaffades… Men jag har bildbevis på att jag tränade lydnad med dem. Lägg märke till att bägge sitter väldigt fint.


Bilderna är tagna i januari 1979 (vi bodde alltså inte i Sverige) så jag skulle strax fylla tre år. Eftersom jag är 30 år nu, skulle man inte kunna säga att jag har sysslat med bruks i 27 år då?
.
Allvarligt, jag har haft Lina i tre månader nu. Det är väl så länge jag kan skryta med att jag pysslat med bruks. Slutligen skulle jag önska att alla hundägare skulle vara snälla och hjälpa varandra, istället för att stjälpa varandra. Detta är även orsaken till varför jag fortsätter att stå fast vid att man ska prata lugnt och artigt med varandra och inte skrika. För ingen är perfekt, alla gör vi misstag. Och den dagen jag gör dem så tar jag gärna konstruktiv feedback så att jag kan bättra mig istället för en utskällning. Tänk så trevligt om detta även kunde gälla i alla hund- och dobermannforum där ute i cyberrymden.
.
Bloggtoppen.se Husdjur
Djur & husdjur bloggar bloglovin

0 svar på ”Dobermann är inte en förstagångs-hund, tur att jag är expert…”

  1. Maria Drangel writes:

    Hej,
    Jag tycker din blogg är jättebra, kanonbra skrivet och man känner igen sig i mgcket. Ni verkar ha ett underbart dobbis-liv… :-) Det har vi också…… hoppas ni får en jätteskön sommar!
    Hälsningar
    Maria & co
    http://korax.hemsida.net

  2. hjälp. blev nästan orolig ett tag när jag läste inlägget.
    ska nämnligen själv skaffa en dobermann om cirka en månad och jag kan inte mycket annat än vad jag har läst i böcker, vilket jag iof har sysslat med ett tag.

    Har dock bara fått höra att dobermann passar utmärk som "första hund"
    blev bara lite osäker nu.
    Men när jag läser din blogg om erat liv tillsammans och ser bilder så verkar ju ni ha det hur bra som helst :)

  3. Liilzandra writes:

    tkr faktiskt att du ar ganska osmart nar du skriver att dobermann inte ar ngn forsta hund, har sjalv en dobbid tik som ar snart ett ar, och hon e perfekt, aldrig gjort utfall eller ngt i den stilen , lyder pa minsta lilla, och ja e 19 ar:)

  4. Lillzandra, ganska osmart.. ja det kanske jag är?

    Men det är ändå vad som står i de flesta hundböcker om dobermann, inte jag som har hittat på det själv.

    Ju längre jag själv har dobermann ju mer för blir jag faktiskt att det är viktigt att ha koll. Men det kan man ju ha både som "förstagångare" likväl som de som en del som är "tiogångare" verkar ha dålig koll i vissa fall.

    Det låter ju suveränt att det går så bra för dig och din hund! :up:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *