Pansar-Lina?

Lina är rätt självsäker. En stridsvagn har ungefär en meter tjockt frontpansar, ibland känns det som om Linas pannben inte är så mycket tunnare! Synd för Lina att husse just blev löjtnant och att matte är rätt bra på att peka med hela handen hon också. Lina kommer med andra ord att förlora, varje gång.
.
Vi var hemma hos Magnus syster och åt middag nu ikväll. På vägen hem gick vi längs Valhallavägen, upp genom Tessinparken mot Gärdets tunnelbanestation. Lina ville nosa på alla grästussar längs Valhallavägen. Det är helt ok med mig, ibland måste det tydligen nosas noga. Men så möter vi en hund. Lina skäller, jag säger bestämda "nej" och ser noga till att inte låta henne teama upp med mig genom att samla in kopplet. Lina lyssnar i ca 2 sekunder innan hon börjar skälla igen. Jag blir irriterad och säger ett högre nej, tittar henne i ögonen och visar tydligt att unga fröken Linas beteende inte är lämpligt. Nytt hundmöte, nya skall. Några minuter senare möter vi ytterligare en hund. Lina skäller, dessutom lyckas hon trassla in mitt ben så att hon drar omkull mig. Mitt tålamod är slut och när jag ändå sitter/ligger där på gräsmattan så tar jag och lägger ner henne också. Så där ligger plötsligt förvånad Lina med matte överst. Sen reser vi på oss, Lina tar två steg mot hunden men förblir tyst. Tittar lite på den och sen går vi vidare.
.
Tycker inte synd om Lina, hon var precis som vanligt efteråt. Däremot undrar jag vad den andra hundägaren tänkte. Möter en hästsvanstjej och en skällnade dobermann i en mörk park, tjejjen brottar ner hunden, hund och hästsvans reser sig, hästsvans säger "bra" och de båda traskar vidare som om inget hänt.

Strv 122 eller Lina?
Bloggtoppen.se Husdjur
Djur & husdjur bloggar bloglovin

0 svar på ”Pansar-Lina?”

 1. Anonymous writes:

  Lina var världens sötaste igår hemma hos mig. Det gör inget att hon skäller ibland. Jag älskar henne. En dag skall jag oxå ha en Dobby.

  Kram Nina

 2. Lina är söt fast hon skäller. Och du kan göra jättegod Gazpacho! Tack för maten. Hoppas att ni får det bra i Italien. Puss på dig.

 3. Emelie writes:

  Hejsan!
  Jag ska få hem en doberman hane om ca en vecka och skulle vilja veta lite mer om just den rasen och så.
  Har haft en rottwiler för ett tag sen men blev tvungen att låta han somna in pga höft problem.

  Du kan jätte gärna maila mej.

  MvH
  Emelie Stenberg
  ann_emelie_stenberg@hotmail.com

 4. Anonymous writes:

  Hej Lina! ser att bilden är tagen pa Revingehed. Smile jag tjänstgör som yrkesofficer inom pansartrupperna i Skane sedan 1993 efter officershögskolan. 1994 gick jag utbildning pa Leopard 2 (strv 121/122) i Tyskland sa är det ngt du undrar över sa bara fraga. Jag kan varenda signal i denna best Smile

  Jag undrar var du skrev en topic om hundbajs i Ljungbyhed. Intressant ämne för jag hittar samma skit utanför mitt hus ibland. Kommer jag pa vem det är ska jag personligen ga och skita utanför deras hus. Smile

  Singapore är ett föredömme med disciplinerad befolkning.

 5. Hej!

  Imponerande att du ser att bilden är tagen på Revingehed, det var i samband med anhörigas (eller om det var regementets) dag hösten 2005 då Linas husse jobbade där. Husse gjorde GU på stridsvagn 121 på P10, men på P7 jobbade han på spaningsplut. Själv är jag en pbv 3021-flicka.

  Låt oss drömma oss bort till Singapore en stund…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Click to Insert Smiley

SmileBig SmileGrinLaughFrownBig FrownCryNeutralWinkKissRazzChicCoolAngryReally AngryConfusedQuestionThinkingPainShockYesNoLOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurseAlienAngelClownCowboyCyclopsDevilDoctorFemale FighterMale FighterMohawkMusicNerdPartyPirateSkywalkerSnowmanSoldierVampireZombie KillerGhostSkeletonBunnyCatCat 2ChickChickenChicken 2CowCow 2DogDog 2DuckGoatHippoKoalaLionMonkeyMonkey 2MousePandaPigPig 2SheepSheep 2ReindeerSnailTigerTurtleBeerDrinkLiquorCoffeeCakePizzaWatermelonBowlPlateCanFemaleMaleHeartBroken HeartRoseDead RosePeaceYin YangUS FlagMoonStarSunCloudyRainThunderUmbrellaRainbowMusic NoteAirplaneCarIslandAnnouncebrbMailCellPhoneCameraFilmTVClockLampSearchCoinsComputerConsolePresentSoccerCloverPumpkinBombHammerKnifeHandcuffsPillPoopCigarette