Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 En kuperad dobermann är en snygg dobermann – Livet med dobermann

En kuperad dobermann är en snygg dobermann

Något som jag länge gått och tänkt på men inte tagit mig tid att sätta mig och skriva ner är min inställning till kuperade hundar. Då särskilt dobermann. Jag tycker att en kuperad dobermann är skitsnygg! Det ser otroligt coolt, stiligt och tufft ut.

Men något mer ego-trippat får man ju leta efter! Jag skulle ALDRIG köpa en kuperad hund! Jag har även bestämt att min nästa hund helst ska ha okuperade föräldrar. Linas pappa Don Dante var ju kuperad, mamma Tiara var det inte.

Så uppfödaren ska ha riktigt bra skäl till att ena föräldern är kuperad vid nästa valpköp. Goda utställningsresultat kommer inte att räcka som ursäkt kan jag säga. Jag vill ha bevis för att hunden haft så gott psyke och är så bra på att jobba att den var tvungen att importeras hit, trots kuperade öron och/eller svans. Hunden ska kunna sopa banan med övrig konkurrens för att jag ska acceptera det. Vara världens bästa på det den gör och samtidigt vara en perfekt familjehund. Då skulle jag kunna tänka mig att köpa valp efter kuperad hund.
Bloggtoppen.se Husdjur Djur & husdjur bloggar bloglovin

0 svar på ”En kuperad dobermann är en snygg dobermann”

  1. Sara writes:

    Håller med om att det är snyggt med kuperad dobberman. Såg en för inte så länge sedan med både svans -och öronkupering. Jag är inte heller för kupering men har en hund som har kuperad svans (inte dobberman). Han är importerad. Jag har inga problem med det trots att jag inte är för kupering. Konstigt kanske. Dock är det lite jobbigt när folk nästan tar för givet att jag gjort det och säger typ "Har du kuperat svansen på honom??" och tittar på mig som om jag vore den ondaste på jorden ungefär. Det är lite trist.

  2. Det är inte trist, det är jättetrist att folk är så.

    Rätt många kommer fram till mig och beklagar att min hund inte är kuperad, typ "Åh så synd att du inte fått kupera hunden, de ÄR ju så mycket finare då!" Då vill jag klippa dem i öronen…

  3. AnCi med Sally&Vera writes:

    Hej kul att du varit o hälsat på o skrivit i min hundblogg.

    Du har ju oxå en jättefin blogg!!! Särskilt gillar jag de fina bilderna på dig o din hund!!! De i vitsippsbacken e ju bara sååå underbara… Men både du o jag har ju oxå världens finaste objekt att fota!?

  4. Jag tycker inte om kupperade hundar. Speciellt inte på dobermann de för ett sådant hårt utseende. Sedan är det stora ingrepp och ren djurplågeri, speciellt på öronen. En hund ska ha sitt naturliga utseende. Varför de kupperades va för att när de arbetat som vakthund ska inkräktaren inte kunna avläsa vilket tillstånd hunden är i. En hund som viftar på svansen och har öronen uppvikta singlalerar oftast att den är glad. Som tur är ska det bli lag på att inte få ställa ut kupperade hundar här i sverige 2008 efter VM

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *