Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Iris på resande tass – Livet med dobermann

Iris på resande tass

1mars143Iris vill ut på en speciell resa. Eller så är det jag som vill ut på en speciell resa och ta med mig Iris.

Själv har jag suttit och försökt ta reda på vad som krävs för att Iris ska kunna följa med på den här resan och hittade följande information på Ministère de l’agriculture, de l’agroalimentaire et de la forêt hemsida. Dvs den franska motsvarigheten till Jordbruksverket.

Pour venir en France avec son Chat / Chien / Furet, à partir d’un pays de l’Union européenne
l’animal doit disposer de :
  1. – une identification par puce électronique (transpondeur).
    (Les animaux identifiés par tatouage avant le 03 juillet 2011 peuvent continuer à voyager au sein de l’UE pourvu qu’il soit clairement lisible).
  2. – un passeport délivré par un vétérinaire habilité par l’autorité compétente attestant de l’identification et de la vaccination antirabique de l’animal) ;
  3. – une vaccination antirabique en cours de validité (primo-vaccination et rappels) ; dans le cas d’une primo-vaccination, celle-ci est considérée valide après un délai de 21 jours.

Jaha, va bra! Hunden ska vara chippad, ha ett pass och vara rabiesvaccierad. Det låter ju plättlätt att ta med Irisen på denna resa! Nästan så jag undrar om jag missat något…

Finns det någon vänlig själv som har några bra restips för fyrbenta resenärer?

10 svar på ”Iris på resande tass”

  1. Det finns bara krav på att hunden ska vara chippad, ha ett pass och vara rabiesvaccierad men jag skulle vaccinerat min hund med Leptospiros-vaccination också. Om du använder Nobivac rabies så är det bara att vänta 21 dagar innan du reser men om du använder Rabisin så måste du vaccinera hunden två gånger med 3-4 veckors mellanrum och för att det skall gälla. Jag tror att Frankrike har ett krav på att hundar skall vaccineras mot rabies årligen så kolla om dom godkänner Nobivac rabies som vaccin.

    1. Bra tips tack! Ska glo lite till på deras hemsida igen och se om jag kan hitta svaret ang rabiesvacc. där.

  2. Det är faktiskt så lätt som det verkar! :) Jag har haft med min dobbishane till Frankrike flera gånger, och då bilat genom hela Europa.

    Både Nobivac och Rabisin är formellt ok, och det finns egentligen inga franska regler som säger att hunden ska vara rabiesvaccinerad varje år. Det som gäller är att preparatets verkningstid gäller, för Nobivac tre år. Men – om du blir kollad i tullen (osannolikt!) så kan enskilda tulltjänstemän ha dålig koll på att Nobivac faktiskt gäller tre år. Kan alltså vara tryggare, för att slippa tjafs, att vaccinera med rabisin varje år.

    Om du bilar ner, och korsar Tyskland, Belgien etc, så ska du egentligen stanna på rött – goods to declare – men oftast har de ingen bemanning vid gränsen och brukar vara måttligt intresserade av att komma och kolla hunden om man ringer på dem. Jag körde bara rakt igenom, men det är egentligen inte korrekt…

    Det är ROLIGT att semestra med hund på kontinenten! :)

  3. Idag när jag satt på bilverkstaden och väntade på min bil så läste jag i någon campingtidning att om man ska bila igenom i Frankrike med bil/husvagn/husbil så måste man ha en alkoholmätare med sig. Tydligen lag på det, så det är rekommenderat att man ska ha två stycken med sig.

  4. HEJ måste bara fråga om dobermann är gosiga/keliga i sättet?
    samt har jag hört att dom är falska att man inte kan lita på dom?! jag vet inte då jag inte har någon som helst erfarenhet utav den rasen men väldigt fina och ska skaffa mig en sådan om något år . har jag tänkt mig :) :-))

    1. Jag vet få raser som är såna knähundar som dobermann så där måste jag ju svara JA, de är gosiga och keliga i sättet.

      Falska tycker jag verkligen inte att de är. Snabba och smarta däremot det är de! :D

      Om du vill ha en dobermann själv så tycker jag verkligen att du ska se till att träffa några gosiga dobermanns! Var bor du, finns det några i närheten av dig?

  5. okej så bra :)
    i borås bor jag . aldrig sett någon men de måpste ju finnas . ska pallra mig ut någon dag och leta de är ju ett måste :)
    Tack för svare och jag beklagar sorgen , Må hon vila i frid!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *