Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Från knopp till knut och ner i böljan blå – Livet med dobermann

Från knopp till knut och ner i böljan blå

knutboll Sist vi var här nere i Skåne förlorade vi den kära knoppbollen i vågorna nere på stranden. Jag har letat efter ny knoppis men ännu inte hittat så nu har jag beställt ett par på internet.

För att hålla Iris nöjd och glad så köpte jag en ny boll på Grizzly, de hade inte heller några knoppbollar men väl en knutboll. Knutbollen är bra faktiskt! Den är lättare än en hel gummiboll och passar rätt bra som inomhusboll. Särskilt som detta hus är så stort att man kan kasta bollen genom flera rum och få iväg den en bit…

Så till själva böljan blå-delen av inlägget. Eller böljan vit och fylld av is kanske det borde vara. För när vi gick längs stranden i går så kom vi fram till ett ställe där isen bildat märkliga formationer en bit ut i vattnet.
isenplums3
Lina fattade att man skulle gå försiktigt. På bilden nedan har hon framtassarna på ett isflak som började röra lite på sig och det gillade hon inte. Hon höll sig dock torr och fin om alla tassarna.
isenplums2
Iris däremot hon hoppade och studsade fram som vanligt i full fart och det dröjde inte länge innan hon försvann ner mellan isflaken. Första gången såg man verkligen hur hon stelnade till och det tog någon sekund eller två innan hon hämtade sig och började kravla sig upp igen.
isenplums1
Jag skriver första gången för självklart fortsatte hon i full fart och pluppade i några gånger till.

Jag vet inte hur Lina hade reagerat på samma sak. Även om det var grunt vatten vi var på. Inte helt omöjligt att hon börjat veva med tassarna i panik och inte lyckats ta sig upp lika fort som Iris.

Hade det varit djupt vatten hade jag inte vågat gå där med Iris. Jag har hört en dam berätta en skräckhistoria om en hund som var ute och gick med sin matte längs en strand på Lidingö (där det inte är långrunt!) och hunden sprang lös. Plötsligt var bara hunden borta. De letade i timmar men hunden återfanns aldrig.

Antagagligen pluppade den ner så där mellan några isflak och bara försvann. Jag är livrädd att samma sak skulle hända Iris. (Eller Lina för den delen men hon vill ju inte gå ut på isen frivilligt så chansen att hon skulle ge sig ut bland isflak känns mindre.) Något att tänka på för alla hundägare som går längs vatten nu i vinter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *