Funderingar från medlemsmötet

Vi var 18 närvarande på mötet som hölls efter Jens Hägsströms föresläsning (och en god smörgås), kul då jag tror att det är ovanligt många faktiskt.

Många av dem som tävlar och tränar mest med sina hundar var där också, bra dobermannfolk helt enkelt!

Det var tre punkter av det som togs upp i går som jag tyckte var extra intressanta;

§ 2.7 Inrikting och mål för kommande år

Någon tyckte att vi skulle satsa på hälsa, någon annan tyckte att vi skulle fokusera på att värva fler medlemmar, bli snällare mot varandra och försöka få till en bättre och mer lättöverskådlig hemsida.

Jag tycker det vore kul om vi kunde få till forna tiders höga medlemsantal och att alla skulle må bra av att alla var snälla och höll sams, mer sånt!

Då jag själv tröttnade på alla klagomål om att SDK Stockholm inte hade någon hemsida så köpte jag ju en domän, gjorde en hemsida och anmälde mig själv som frivillig att sköta den. Jag har även betalat för den själv. I början mailade jag styrelsen ofta och sen lite mer sporadiskt och till slut inte alls. Jag väntar fortfarande på svar och nu får någon annan ta över.

Så ska vi få till en bättre hemsida så krävs det att styrelsen visar i alla fall lite intresse och att fler medlemmar engagerar sig. Jag skulle gärna ta på mig att hjälpa till med huvudsidan men då kräver jag en skock medlemmar som är med och hjälper till.

I slutänden tycker jag även att det första förslaget om att satsa på hälsa är det viktigaste. Börjar vi inte fokusera på det snart så har vi inga hundar att ha klubb och ha kul tillsammans med.

§ 2.8 Förändringar i RAS

Madelene och Barbro berättade att RAS (Rasspecifik avelsstrategi för Dobermann) ständigt uppdateras och och att de jobbat mycket med den men det stora problemet är att ingen följer den! Uppfödarna kör på som vanligt och pratar om att alla ska göra sitt bästa och jag vet inte hur många gånger jag hört det nu men alla påstår alltid att alla självklart gör så gott de kan. Men ändå kan de inte följa de förhållandevis lätta rekommendationer som RAS är, då är ju uppenbarligen inte så gott man kan tillräckligt bra är jag rädd.

Jag skrev ett inlägg om RAS i maj i år där jag irriterade mig på att ingen brydde sig och tydligen var det inte bara som jag fått för mig. Samtidigt är det ju ingen idé att titta bakåt utan framåt. Men när de som jobbar med det inom SDK själva säger att ingen bryr sig då blir jag riktigt less.

Så vad ska vi göra? Hur länge till ska alla göra så gott de kan och allt bara fortsätter som vanligt ändå? Ska man behöva lägga ner RAS eller sänka kraven så pass att alla hamnar inom ramen bara för att vi i rasklubben ska känna oss nöjda med att uppfödarna följer den? Vad är då syftet med den? Jag vet verkligen inte.

En grej som är väldigt intressant i frågan om RAS är att dess nuvarande utforming är framklubbad på möten osv. Det är inte något som Madde och Barbro bara suttit hemma och skrivit på kammaren i brist på bättre saker att göra. Barbro sa det själv också, det är medlemmarna som röstat fram den men det är ingen som följer den. Hur kan det ha blivit så tror ni?

§2.9 Valphänvisningen

I dagsläget är det få som använder sig av valphänvisningen och många som annonserar på blocket istället.

Förslaget som kommit från ARK efter Camilla Rönnqvists motion är att alla tester kommer att bygga på frivillig basis. Detta med förhoppning att alla uppfödare då tar sitt ansvar och gör de tester som SDK rekommenderar och att dessa läggs upp så att alla kan se var och när hundarna är testade samt resultat för vWd, CAH, DCM, sköldkörtel, HD, ögon, MH, bruksprov, utställningsmeriter osv. Samt att uppfödarna ser till att obducera sina avelsdjur.

Så är det upp till valpköparna sedan att välja vad som är viktigt vad gäller hälsa och tester.

Ett mycket bra förslag tycker jag! Alla kennlar får samma chans att redogöra för samma saker. Bra!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Click to Insert Smiley

SmileBig SmileGrinLaughFrownBig FrownCryNeutralWinkKissRazzChicCoolAngryReally AngryConfusedQuestionThinkingPainShockYesNoLOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurseAlienAngelClownCowboyCyclopsDevilDoctorFemale FighterMale FighterMohawkMusicNerdPartyPirateSkywalkerSnowmanSoldierVampireZombie KillerGhostSkeletonBunnyCatCat 2ChickChickenChicken 2CowCow 2DogDog 2DuckGoatHippoKoalaLionMonkeyMonkey 2MousePandaPigPig 2SheepSheep 2ReindeerSnailTigerTurtleBeerDrinkLiquorCoffeeCakePizzaWatermelonBowlPlateCanFemaleMaleHeartBroken HeartRoseDead RosePeaceYin YangUS FlagMoonStarSunCloudyRainThunderUmbrellaRainbowMusic NoteAirplaneCarIslandAnnouncebrbMailCellPhoneCameraFilmTVClockLampSearchCoinsComputerConsolePresentSoccerCloverPumpkinBombHammerKnifeHandcuffsPillPoopCigarette