Lilla kräket till veterinären

Kl 10:45 Svordomar!

Åkte in till Albano då Iris fick 3-4 matskedar färskfoder till frukost och kräktes upp 10 ggr den mängden. Kotten var tydligen bara förrätt, det verkar finns något mer där inne i magen!

Kl 12:00 Iris fick träffa veterinären som lyssnade och klämde lite. Hon bestämde att vi skulle röntga magen också.

Det var svårt att lägga en dobermann på rygg och röntga buken! Iris spände sig sitt bästa och dobermannryggar är ju så smala att de inte går att lägga dem platt, men när vi väl fått över henne på rygg så låg hon i alla fall stilla. Två bilder liggandes på sidan blev det också.

Kl 12:30 Röntgenbilderna såg fina ut, kottfritt och inte några svullnader någonstans men Iris fick stanna kvar för lite kräk-observation, uppvätskning i form av dropp och lite blodprover.

Jag frågade den snälla sköterskan om de skulle sätta nål och ta prover innan eller efter att jag hade gått. Hon svarade att normalt gör de det när ägaren gått men så blev det lite prat om huruvida Iris skulle ligga still osv. Jag sa som det var att jag inte visste och då bestämde vi att vi skulle göra det när jag var kvar. (Hemligt hurra, jag tycker sånt är kul!)

Ett stick i vänster framben och kärlet sprack. Nytt försök som lyckades bättre i höger framben, in med grön infart och tre provrör fylldes med blod. Samtidigt ställde jag en massa frågor om provtagningar och pvk:er på hund till sköterskan. De hade jättesmarta små provrör!

Iris låg still bara jag killade henne i örat. Kändes skönt för mig att se att se att det funkade bra också. Svansen var på topp när hon fick följa med sköterskan bort genom korridoren.

Kl 13:00 Lämnade veterinären med bara kopplet i handen. Antigen får jag hämta henne i kväll eller så får hon sova kvar, vi får se.

Kl 17:15 Precis när jag låg på soffan och längtade efter Iris som mest så ringde ääntligen veterinären! Proverna såg bra ut, Iris hade inte kräkts och diagnosen blev gastroenterit! Dvs släng av virus- eller bakterieorsakad magsjuka. Helt o-kottigt.

Sen sa veterinären att en viss hund inte trivdes så bra där och nog skulle må bättre av att få komma hem och att jag kunde hämta henne när hennes dropp skulle vara klart vid åttatiden.

Kl 20:27 stod jag i väntrummet på Albano och hörde en väldigt olycklig hund yla, jag tror att det var Iris. Om inte annat så var det en överglad hund jag fick ut. Hon hoppade som en gummiboll och kissade ner hela golvet så glad blev hon!

Jag passade på att fråga om Iris hade varit en snäll hund och det hade hon. Inga problem med hantering eller så.

Efter att ha betalat lite över 6000 kronor så åkte vi till Bromma och kollade när husse landade med planet från Brussel. Ännu ett glädjemöte, dock utan kiss.

Kl 22:20 Hemma! Iris gick och la sig direkt, det tar på krafterna att vara vaken hela dagen och yla tydligen.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Click to Insert Smiley

SmileBig SmileGrinLaughFrownBig FrownCryNeutralWinkKissRazzChicCoolAngryReally AngryConfusedQuestionThinkingPainShockYesNoLOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurseAlienAngelClownCowboyCyclopsDevilDoctorFemale FighterMale FighterMohawkMusicNerdPartyPirateSkywalkerSnowmanSoldierVampireZombie KillerGhostSkeletonBunnyCatCat 2ChickChickenChicken 2CowCow 2DogDog 2DuckGoatHippoKoalaLionMonkeyMonkey 2MousePandaPigPig 2SheepSheep 2ReindeerSnailTigerTurtleBeerDrinkLiquorCoffeeCakePizzaWatermelonBowlPlateCanFemaleMaleHeartBroken HeartRoseDead RosePeaceYin YangUS FlagMoonStarSunCloudyRainThunderUmbrellaRainbowMusic NoteAirplaneCarIslandAnnouncebrbMailCellPhoneCameraFilmTVClockLampSearchCoinsComputerConsolePresentSoccerCloverPumpkinBombHammerKnifeHandcuffsPillPoopCigarette