Iris och jag kidnappar en schäfer

I dag var det jättesoligt och jättevarmt! Jag och Iris åkte ut till klubben för att träna lite, samtidigt fick Lina stanna hemma och gå långpromenad med husse.

Innan vi gick in på planen så tog vi en sväng i stora rastgården då den var tom. När vi hade gått några hundra meter så kom en gäng bestående av tre personer och en schäfer in genom grinden och började gå bakom oss. Iris tittade noga på dem men sen skuttade vi vidare utan att bry oss så mycket mer om det.

Låt säga att rasthagen är som en fotbollsplan och vi gick ner längs ena långsidan, rundade målet och började gå tillbaka längs andra sidan. Schäfern och co som var bakom oss var kvar på andra sidan och det blev alltså så att vi ”möttes” fast på väldigt långt avstånd. Iris kollade noga men stannade hos mig, schäfern nöjde sig inte med att titta, den började korsa fältet och komma mot oss. Iris studsade den till möttes men jag kallade tillbaka henne. Braaaa Iris!

Jag trodde att det skulle räcka för att schäfern skulle avbryta sitt försök att hamna på vår sida men icke. Den kom hela vägen över till oss och kvar på andra sidan lämnade den sina människor.
pliros2
Så jag sa till schäfern att Dig har de inte tränat inkallningar med va? sen fortsatte jag att gå. Och jag fortsatte gå i helt motsatt riktning än de på andra sidan gick. Med på köpet fick jag en luddig hund som sket i sin tvåbenta flock. Ungefär där svänger stigen i hagen av och man försvinner bort en liten sväng. Jag och två hundar knatade på och vi försvann utom synhåll en stund. När vi svängde ut igen så såg jag hur de hade börjat korsa fältet för att komma ikapp. (Se pil i övre delen av bilden.)
pliros3

När vi närmade oss varandra så svängde schäfern av till de sina och jag och Iris fortsatte för oss själva. Jag undrar om det var en tik eller en hane och hur gammal hunden var…

Några fler hundar dök upp och Iris brydde sig inte särskilt, det var bara när hundarna kom kutandes som hon sprang ett litet varv med/efter dem för sedan komma tillbaka. Jag ignorerade alla ägare och ägnade mig bara åt att träna inkallning med Iris. Jag är ett osocialt inkallningsfreak.

Efter det korsade vi vägen och gick upp till klubben. Tränade target inför den nya rutanträningen. Sprang förbi några agilityhninder. Tränade lite linförighet och ställande under gång. Att vi körde ställande under gång var bara för att jag ville fota henne; gick iväg, sa stå släppte bollen efter kanske 15-20 m och gick sedan tillbaka för att fota henne och sa sedan varsågod.

Jag vet inte om det är en bra störning för Iris eller om jag bara rör till det för henne men jag försöker inbilla mig att om jag kan lämna henne så här för att sedan gå tillbaka och sätta mig på huk och fota och hon står still och väntar hela tiden så står hon still på tävling.
pliros1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Click to Insert Smiley

SmileBig SmileGrinLaughFrownBig FrownCryNeutralWinkKissRazzChicCoolAngryReally AngryConfusedQuestionThinkingPainShockYesNoLOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurseAlienAngelClownCowboyCyclopsDevilDoctorFemale FighterMale FighterMohawkMusicNerdPartyPirateSkywalkerSnowmanSoldierVampireZombie KillerGhostSkeletonBunnyCatCat 2ChickChickenChicken 2CowCow 2DogDog 2DuckGoatHippoKoalaLionMonkeyMonkey 2MousePandaPigPig 2SheepSheep 2ReindeerSnailTigerTurtleBeerDrinkLiquorCoffeeCakePizzaWatermelonBowlPlateCanFemaleMaleHeartBroken HeartRoseDead RosePeaceYin YangUS FlagMoonStarSunCloudyRainThunderUmbrellaRainbowMusic NoteAirplaneCarIslandAnnouncebrbMailCellPhoneCameraFilmTVClockLampSearchCoinsComputerConsolePresentSoccerCloverPumpkinBombHammerKnifeHandcuffsPillPoopCigarette