Räknas detta som ”kupp”?

Sedan jag blev medlem i SDK så har det talats om ”kupper” på årsmöten. Särskilt i början av mitt dobermannägande fick jag ofta höra från vissa personer att det föremkommit försök till kupp hit och dit.

Jag var inte så ofta på dessa möten själv i början och jag ska erkänna att jag fortfarande är dålig på att åka på årsmötena. Men några har jag varit på, både i huvudstyrelsens och i SDK Södras regi.

Har jag sett några kupper? Nej. Däremot har jag varit med och sagt ”ja” när man på mötet fått frågan Kan vi anta valberedningens förslag på den och den som det och det? Väldigt okuppigt om ni frågar mig.

giz2nov10 Själv har jag suttit i SDK Södras valberedning de senaste två åren och kan väl direkt erkänna att det ibland är svårt att hitta folk till de olika posterna. I år var det faktiskt så att vi inte ens hade några kandidater över huvud taget till några av de tyngsta posterna. Ordförande till exempel…

När jag åkte på mötet nu i söndags så visste jag inte hur det skulle bli, skulle SDK Södra läggas på is?

På vägen till Hörby där mötet hölls plockade vi upp Sara som precis blivit medlem i klubben. Jag skämtade med henne i bilen och sa att bara så du vet så får du bli ordförande nu.

Väl framme vet jag inte vad som hände men mitt i mötet när vi alla kunde konstatera att vi har ingen ordförande så bestämde sig Sara plötsligt för att hon kunde ta det. Hon ställde upp. Hon kunde tänka sig att vara ordförande ett år.

Alla i det rummet blev glada och lättade tror jag. Vi hade hittat någon i sista minuten!

Genomförde Sara och jag (ja för det är ju mitt jädra fel att honkom dit) en kupp nu? Har jag varit med om och faktiskt bidragit till en av de ökända kupperna nu?!

Eller är det bara så att ibland bestämmer man sig faktiskt på ett möte i sista sekunden för att man kan tänka sig att ställa upp? Och det är faktiskt lika rätt, fortfarande lika demokratiskt och ok att göra så eftersom man röstar om det?

Jag ger inte mycket för det här med kupper jag. Lika lite som jag gapar om kupp om för många människor i Sverige röstar på enligt mig ”fel” parti i riksdagsvalet.

4 svar på ”Räknas detta som ”kupp”?”

 1. Shit, var det här något som går att likställa med de ökända röstkupperna i Mellon?
  ..Hur vet jag att du inte köpt in allas röster innan mötet? Shock

  Jag känner mig inte så inkuppad (kan man säga så?!) på min ordförande post, men sen är ju inte jag heller någon expert på kupper.

  1. Detta är svåra frågor vi får brottas med ett tag tror jag..

   Seriöst så tror jag att alla är lika glada som de är nyfikna (ja för vem fan är du!?) på att du tog dig an uppgiften.

 2. Det är intressant hur vissa människor är väldigt konspiratoriska av sig i ideella föreningar. Alltid någon som inte får sin vilja igenom som lätt tar till olika teorier om varför, istället för att acceptera majoritetens beslut. Tråkigt men mänskligt. Tur ni hittade en ordförande Smile

  1. Ideella föreningar är mycket intressant att ta del av.

   Det tog mig flera år att klura ut hur läget ligger till i klubben, vilka som jobbar och sliter och vilka som pratar om att de jobbar och sliter och vilka som mest gillar att prata. Wink

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Click to Insert Smiley

SmileBig SmileGrinLaughFrownBig FrownCryNeutralWinkKissRazzChicCoolAngryReally AngryConfusedQuestionThinkingPainShockYesNoLOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurseAlienAngelClownCowboyCyclopsDevilDoctorFemale FighterMale FighterMohawkMusicNerdPartyPirateSkywalkerSnowmanSoldierVampireZombie KillerGhostSkeletonBunnyCatCat 2ChickChickenChicken 2CowCow 2DogDog 2DuckGoatHippoKoalaLionMonkeyMonkey 2MousePandaPigPig 2SheepSheep 2ReindeerSnailTigerTurtleBeerDrinkLiquorCoffeeCakePizzaWatermelonBowlPlateCanFemaleMaleHeartBroken HeartRoseDead RosePeaceYin YangUS FlagMoonStarSunCloudyRainThunderUmbrellaRainbowMusic NoteAirplaneCarIslandAnnouncebrbMailCellPhoneCameraFilmTVClockLampSearchCoinsComputerConsolePresentSoccerCloverPumpkinBombHammerKnifeHandcuffsPillPoopCigarette