Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Ett litet problem – Livet med dobermann

Ett litet problem

Vi har tre grannar som vi delar staket med och mot. När vi flyttade hit hade en av de grannarna hund (en hane) och längs staketet mot dem har vi nu ett 1,6 m högt staket med rejäl häck som nu är närmare 2m hög.

För ett halvår sedan skaffade granne nummer två hund (också en hane) och några veckor senare satte jag upp ett 1,8 m högt staket mot deras tomt då Iris flera gånger susade över det som ”bara” var 1,5 m högt innan.

Min hund, mitt ansvar och grannarna ska inte behöva störas av att fröken kommer flygande över staketet. Särskilt som hon nog anses vara den ”farligaste” av de tre vovvarna.
13mars141
Nu har det flyttat in en hund även i det tredje och sista grannhuset. Även detta en hanhund även om han kanske inte framstår som så jättemaskulin vid första anblicken. (Visst är han gullig!?)

Ett litet problem är att mellan våra tomter har vi fortfarande bara ett sådant lågt 1,5 m staket som alla vid det här laget vet att Iris kan skutta över. Nu när våren och värmen kom och han har börjat spatsera omkring på sin nya tomt så har Iris utegångsförbud när han är ute.

Plötsligt är det ju en fråga om liv och död om hon kommer flygande över staketet och landar fel! Platt granne!

I dag skulle jag hjälpa till att ta vår nya lilla granne på promenad och eftersom husse var hemma så tog vi varsin hund och gick på en sväng tillsammans.

Han började med att skälla ut Iris som sket i hur liten han var och ville skälla tillbaka. Det fick hon inte och vi började gå istället. Snart var det ingen som brydde sig så mycket av den andra och Iris nosade lite på honom. (Vi gav honom chansen att nosa på Iris också men han ville inte ens när husse höll fast hennes huvud så lilleman hade kunnat springa slalom mellan benen på henne).

Det blev en jätteskojig promenad i solen där husse och jag turdes om att hålla i hans koppel, förundrat tittade på hans små trumpinnar till ben och lugnt kunde konstatera att Iris inte ville äta upp honom.
13mars142
Det kändes som en bra start på grannsämjan faktiskt även om vi fortfarande har ett litet problem med stakethöjden mellan oss.

9 svar på ”Ett litet problem”

    1. I mitt fall rör det sig nog mer om att jag håller på att förvandla min tomt till ett rymningssäkert fort så att jag kan känna mig lugnare ;)

  1. Ja, en platt granne vill man ju inte ha, men vad bra att ni kommer så bra överens och duktiga Iris som inte vill äta upp den lille gremlinsen!

    1. Känns som jag har rätt låga förväntningar när jag nöjer mig med ”inte platt” och ”inte äta upp” haha!

      1. Jag som också har en hund som inte gillar alla (Läs, hon gillar de flesta, men de som hon inte gillar vill hon äta upp) förstår precis din förväntningsnivå! Även om det ska vara en särdeles klen granne för att Kalla ska kunna platta till denne ;)

    1. Även om jag aldrig skaffar en själv så tycker jag att han är väldigt gullig. Och han är väldigt sällskaplig och kryper upp i knät på en så fort han får chansen, dvs som dobermann fast bekvämt ;-)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *