Haha, det regnar!

Med väldigt kort varsel bestämde Eva och jag oss för att ses och träna i går. Vi är så grymt trötta på träning i regn att Eva bokade in oss på en inomhushall på Olseröds hundcenter. Jag fick med mig Sara och Plexus också och det var så härligt att åka den långa vägen dit när det regnade och var gråmulet ute, vi skulle träna inomhus!

Erkänner direkt att hallen inte såg mycket ut för världen utifrån, såg ut som att vi just anlänt till de grisstallar det en gång varit. Inomhus var det dock rent, fint, stort, ljust och varmt. Där fanns allt vad man behöver för att träna rallylydnad, lydnad och agility. I tre timmar var stället bara vårt!

Plexus såg lika frågande och oskyldig ut som han alltid gör när matte band upp honom i väntan på att få träna.
19mars141

Den första timmen såg Eva ut så här, superfokuserad på sina rallylydnads-skyltar. Vega låg tålmodigt och väntade på att matte skulle bli klar.
19mars140

Sakta men säkert fylldes hallen sedan med skyltar och koner. I mitten av allt stod lydnadshindret. Nedan tränar Sara och Plexus under tiden som Eva bygger.
19mars142

Sara tränade hopp över hinder med Plexus och körde lite taktiksnack med sin hund innan.
19mars146

Det hjälpte tydligen för Plexus fatta precis vad han skulle göra. Han skuttade både hit och dit över hindret!
19mars147

Eva tränade förutom med Vega även med sin hund Hedvig, hon är gullig! Jag tror att Eva och Hedvig åt lika delar av Hedvigs ost-belöning.
19mars145
19mars144 Även hunden Selma tränade med matte Eva och förutom tunnelträning så kommenderade jag dem genom lydnadsettan. Selma kan alla moment, några kan hon till och med så bra att hon kan själv. När jag sa ”sätt vegatunnel upp hunden” t ex så kunde Selma själv. Duktig hund!

Vega såg nöjd och glad ut när de tränade rallylydnad. Det ser lite ut som de dansar fram när de snurrar och går tillsammans längs banan, det är kul att se.

Förutom rallyn tränade Vega även på tunneln när de var klara med skyltarna. Vega var duktig och sprang genom tunneln många gånger! (Vega är alltid duktig om ni frågar mig!)

Iris och jag övade på hennes position då hon gärna går långt fram när hon går fot. När vi tränar på just det så går hon bra men hon byter lika fort tillbaka igen. Några platsliggningar fick hon också göra nu när vi hade bra och varmt underlag.
19mars1410

Evas alla skyltar var bra störning och jag använde konerna för att gå slalom och en skylt som ”stopp” när vi tränade på fjärren.
19mars148

Även rutan-träning blev det när Sara ändå hade ställt upp en så fint. Iris hittade rätt men gjorde några väldigt konstiga försök till mitten också.
19mars143

19mars1411Bäst av allt var nog ändå när Eva kommenderade oss genom lydnadsklass ett och att det gick bra.

Iris gjorde bara lite ljud men inte mycket och studsade inte alls. Det kändes väldigt kul och bra, hoppas att Iris också minns att om man sköter sig så får man springa och hämta sin boll efteråt! Då gör det inget att hon sitter och darrar vid hindret som hon verkar ha förstått nu att det är sista momentet.

Iris och jag firade att det gick bra med lek och sedan delade vi på min medhavda melon/mango-låda. Att Iris tyckte att det var lika mycket till henne var svårt att missa..

När de andra hundarna tränade på tunneln eller lekte så tittade Iris otåligt/avundsjukt på. Annars var hon en mattegris resten av tiden. Efter varje träningspass såg Iris ut så här med tungan hängande. Lilla gumman tycker att det är kul att träna och går igång!
19mars149
Det var verkligen jätteskönt att få vara inomhus och det var värt att åka en bit för att få komma dit också! Eva har också bloggat om dagen här.

9 svar på ”Haha, det regnar!”

  1. Tack så jättemycket! Hade ingen aning om att det fanns ett hundträningscenter i lilla Olseröd! Kanon ju då mina föräldrar bor bara en mil därifrån, det är ju ett guldläge! Tack! Present

  2. jo jag undrar vilken sida har du till din hemsida, om du förstår vad jag menar Smile allstå använder du weebly, blogg, blogspot men pro så du får ditt eget domännamn, haahha hoppas du förstår vad jag menar Grin

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Click to Insert Smiley

SmileBig SmileGrinLaughFrownBig FrownCryNeutralWinkKissRazzChicCoolAngryReally AngryConfusedQuestionThinkingPainShockYesNoLOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurseAlienAngelClownCowboyCyclopsDevilDoctorFemale FighterMale FighterMohawkMusicNerdPartyPirateSkywalkerSnowmanSoldierVampireZombie KillerGhostSkeletonBunnyCatCat 2ChickChickenChicken 2CowCow 2DogDog 2DuckGoatHippoKoalaLionMonkeyMonkey 2MousePandaPigPig 2SheepSheep 2ReindeerSnailTigerTurtleBeerDrinkLiquorCoffeeCakePizzaWatermelonBowlPlateCanFemaleMaleHeartBroken HeartRoseDead RosePeaceYin YangUS FlagMoonStarSunCloudyRainThunderUmbrellaRainbowMusic NoteAirplaneCarIslandAnnouncebrbMailCellPhoneCameraFilmTVClockLampSearchCoinsComputerConsolePresentSoccerCloverPumpkinBombHammerKnifeHandcuffsPillPoopCigarette