Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Iris vill apportera mera – Livet med dobermann

Iris vill apportera mera

I dag åkte vi till Hörby för att träna med Eva och hennes hundar Vega och Selma.

Planen var att Iris och jag skulle träna på apporteringen och därför hade jag med mig två träapporter av olika modell och ålder. Hade dem på gräsmattan bredvid mig och var så himla nöjd med att jag var så seriös. Iris var duktig och vi körde både ettans och tvåans apportering. (Dvs sitt still och ta i munnen och spring och hämta på kommando efter att jag kastat den).

Efter att ha tränat en stund avslutade jag med att Iris överlämnade apporten till mig och så tog vi paus i några minuter. Iris tyckte annorlunda. Hon ville inte ha paus, hon ville köra mera. Så utan kommando tog hon helt enkelt och hämtade apport nummer två som låg i gräset och kom och satte sig fot igen. Jag tyckte att det var svårt att inte belöna den arbetsviljan. Efter det apporterade Iris först den jag ville att hon skulle hämta, sedan tog hon den andra också. Varje gång.

Snälla Eva kommenderade oss också genom några moment och det är som vanligt bra träning för oss.

Efter det tittade vi på Selmas och Vegas träning och hade dragkamp om bollen i solen.
30maj142

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *