Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Så vad är det som har hänt? – Livet med dobermann

Så vad är det som har hänt?

Den senaste tiden har det hänt något. Först trodde jag bara att jag inbillade mig, sedan upptäckte jag att husse också reagerat och vi började prata om det. Hade vi rätt eller var det hjärnspöken? Vi har diskuterat fram och tillbaka sedan en tid tillbaka nu och båda är överens om att något är annorlunda.

För det har hänt något med vår hund. Nu när Anna och Emelie var nere och hälsade på fick vi ytterligare bevis. Plötsligt var det inte bara husse och jag som märkte skillnaden.

När Emelie och jag var i Paris fick Anna bo här hos oss under tiden tillsammans med husse och Iris. Iris och Anna lekte som de alltid gjort och hade kul tillsammans under tiden vi var borta. Nu, bara två månader senare var det knappt att Iris lekte med Anna över huvud taget när de var här.

Så vad är det som har hänt? Vi vet fortfarande inte säkert men vi misstänker att en av två saker har hänt.

24juni14

  1. Iris är dödligt sjuk och hennes dagar är räknade.
  2. Det otroliga har inträffat; Iris har blivit stor. Min galna virvelvind till hund som alltid ska lägga nosen i blöt och vara med överallt har blivit vuxen. En lite mer mogen hund.

    Någon har sagt att det tar ett år för varje ben att mogna på en dobermann innan alla tassarna liksom landat i marken. I så fall verkar Iris ha lagt till ett år för svansen också för det tog 5,5 år innan det osannolika inträffade.

Som ni kanske förstår är det rätt jobbigt att pendla mellan de här funderingarna sjuk vs äntligen mogen och tiden och ett veterinärbesök får utvisa vad det är. Tills dess går jag runt och är lite förvirrad.

8 svar på ”Så vad är det som har hänt?”

  1. Hej,

    Kul att följa ditt liv med din Iris (och tidigare även Lina).
    Jag har också haft tikar som en dag bara slutar att leka med ”sina kompisar”. En bra test att göra är att se om hon vill leka med dig eller husse. Är hon med på de noterna mår hon troligen utmärkt. Jag gissar att hon inte kommer att kunna motstå det… :-)

    Hälsningar Ylva

    1. Jag är ju hennes bästis så hade hon slutat leka med mig hade vi åkt in till veterinären direkt!

      Hon är pigg och (nästan) som vanligt. Det är svårt att förklara hon har bara slutat springa sitt snabbaste hela tiden. Hon måste inte följa efter varje gång man gör något som hon annars alltid gör.

  2. Förstår precis hur du känner och tänker.

    Ibland kan det faktiskt också ”bara vara” att dom inte har
    Utbyte av varandra. Från gång till gång eller om det kanske är för ”stor”
    skillnad på dom och deras personligheter.

    Håller tummarna att det bara var någon liten struntsak :-D

    1. Kanske var det att hon kände att Annas kropp var sjukare än sist och märkte förändring :-(( Jag vet inte. Nu hann de ju inte ses en sista gång heller…

      Däremot är jag nu säker på att Iris faktiskt mår bra och bara blivit stor och vuxen.

  3. Tror det bara är mognad. Samma sak hände – ÄNTLIGEN – min schäfer efter EXAKT 5,5 år. Har för övrigt haft fyra Dobermann (Dobermänn?) genom åren, kommer inte ihåg hur det var med dem.

    1. Nu när det gått lite tid också så kan jag säga att jag gillar min nya hund som blivit lite äldre och lite mognare!

      Grattis till schäfer-mognaden! :-D

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *