Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Hur mycket mjölk finns det? – Livet med dobermann

Hur mycket mjölk finns det?

I dag är det en månad sedan Iris tog bort sin tand. Det har läkt fint och nu får hon leka med bollar och kampa som hon vill igen. Hon fick även sitt första ben för bara någon dag sedan.

Men det är inte bara det som hände för en månad sedan. Hon har även varit skendräktig sedan dess. Mjölk i tuttarna i en månad och det är inte slut ännu.

Jag har skurit ner på maten och vi har då inte varit lata den senaste månaden, tvärtom. Hon är normal för övrigt.

Är det det verkligen normalt med mjölk så länge?

6 svar på ”Hur mycket mjölk finns det?”

  1. Vår tik är skendräktig i två månader minst och har mjölk minst halva den tiden, så det är nog inte SÅ onormalt ;). Men det är en pestig period, den där skendräktigheten.

    Skönt att hennes mun läkt som den ska förresten!

    1. Iris är som vanligt förutom att hon under en period gärna skaffar sig ”valpar” i form av leksaker men det känns ju inte så pestigt.. Ändrar din hund på sig på andra sätt?

      1. Ja, hon vill inte göra mycket alls faktiskt. Att gå hemifrån är en pina, man får släpa henne ända tills man vänder hemåt, för då går hon gärna först med en glad svans. (För att undvika missförstånd av andra läsare, vi drar alltså inte henne längs marken, det är mer ett bildligt uttryck). Att ligga hoprullad i korgen är favoritaktiviteten och det fungerar väldigt dåligt två månader i sträck. Dessutom äter hon ärkekasst och går ner i vikt, men mjölk har hon ändå…

        Det lutar åt en kastration i vinter tror vi. Det är trist att vara utan sin vanliga hund fyra skendräktiga månader om året, plus löpet då (som faktiskt inte är jobbigt alls i sig).

        1. Vad tråkigt att det tar så mycket på hennes beteende plus matlusten. Kan ju inte vara kul för hunden heller. Jag förstår att ni funderar på kastrering.

  2. Hejsan…

    När vår Böna är skendräktig har hon så mycket mjölk att det skvätter om henne och vi får ge henne droppar, utskrivna av veterinär, för att det ska sluta fyllas på. Mycket motion och mindre mat… Hon mår inte så vidare under den tiden.

    1. Stackars er lilla vovve som inte mår så bra under skendrätkigheten.

      Hade Iris mått dåligt eller jag hade märkt det på henne så hade jag nog också gett droppar eller kasterat henne.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *