Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Dunder och brak – Livet med dobermann

Dunder och brak

Ända sedan Iris var valp har hon med full fart brakat in i och nedför saker.

Minns särskilt en gång när hon var rätt ung och det var snö ute. Hon sprang rakt ut från en stor klippa och föll flera meter. Jag såg vad som hände och vände instinktivt bort huvudet och hann bara tänka ”nu dör hon” men det gick hur bra som helst.

Tack och lov har hon ju blivit lite smartare med åldern men hon tjongar in i saker rätt ofta ändå. Men aldrig har hon skadat sig eller på något sätt visat att hon har fått ont.

Som i dag när jag hade hämtat en massa sten i skottkärran och hade ställt den bredvid mig där jag höll på och fixa lite. I full fart kommer Iris med sin boll i munnen och gör ett hopp över en stor sten som ligger på marken, klarar inte att väja undan för skottkärran som står precis på andra sidan stenen. Hon brakade rätt in i skottkärrans handtag med bröstet och kraschar vidare in i en stol och ett bord och välter båda.

Jag stod där med tefatsögon och tittade på skottkärran med stenarna i som flyttats en bra bit av smällen. Tittar på omkullvälta bordet och stolen som ligger i en hög. Tittar på Iris som tydligen tappat andan och hostar lite en stund men som ändå vill att jag ska kasta bollen till henne så fort hon kraxat klart.

Någon timme senare kom Nemo och hans matte Martina förbi. För ovanlighetens skull ville Iris leka och springa med Nemo och de sprang runt här på tomten när Iris plötsligt skrek till rejält och sprang på tre ben med ett av frambenen uppdraget under sig. Hon ville direkt till mig och ville inte sätta ner tassen.

Min granne som stod på andra sidan staketet sa nästan direkt att ”det är första gången jag hör henne skrika till så där”. Jag insåg att det samma gällde mig, jag har under mina snart sex år med Iris aldrig hört henne låta så. Jag trodde benet var av.

Kände igenom Iris ben men kände eller såg inget. Kollade om hon klivit på något men tassen var oskadd.

Släppte in henne i huset och väntade en stund innan hon fick komma ut igen. Fortfarande halt men ingen svullnad någonstans.

Nu två timmar senare stödjer hon på benet som vanligt och jag märker inte ens av någon hälta.

Hon kan alltså ha knäckt några revben på förmiddagen utan att säga ett pip men valde att dödsyla när hon trampade lite fel när hon sprang på gräsmattan?

Jag fattar ingenting.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *