Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Utmaningar – Livet med dobermann

Utmaningar

Vi var ute på en liten utflykt med grannarna häromdagen när det plötsligt blev somrigt varmt ute igen. En utflykt med dem innebär och bjuder på en hel del utmaningar för Iris, det är bara att tacka och ta emot! Svårt att förklara men några av dem fastande på bild i iphonen, låt mig därför presentera ett par av dem;

1okt141 När vi stannade och åt deras medhavda picknick i gröngräset skulle det ha varit hur lätt som helst för Iris att stjäla en macka med skinka på eller två. Kidsen skulle inte hinna reagera och hon skulle vinna över smådogsen direkt om de skulle ha något att invända mot att hon stjäl från deras flock.

(Klart att hon fick smaka på min smörgås och pålägg!)

1okt142
1okt143 Att promenera på en smal skogsstig med the little league är en happening varje gång. Det gäller att de små hundarna har koll på den stora svarta och det gäller för henne att ha koll på sina långa ben, ingen vill ha trasig småhund bara för att hon plötsligt hittar en intressant kissfläck och bara måste dit direkt!

Som om inte det vore nog tar det oväntat stop på barnen precis när som helst. Mamma vi har hittat en död kanin! Mamma jag är trött i benen du måste bära mig! eller som på bilderna Mamma det är sand i min sko jag kan inte gå längre, jag sätter mig här på stigen och tar av mig den!

Jag vet inte hur många gånger jag sagt till barnen att de inte får klänga på Iris eller hålla fast henne i halsbandet då hon inte gillar det men vad hjälper det när man har ett minne så kort som bara en sexåring som gillar hundar eller en fyraåring med sand i sandalen kan ha? Det händer ju innan varken Iris eller jag hinner reagera.

1okt145
För att inte tala om utmaningen att en sexåring håller i kopplet istället för matte. Då är det två utmaningar i en plötsligt; 1. man får inte dra omkull sin granne eller låta henne hänga som en vante i snöre efter om man bestämmer sig för att börja springa eller får nos på något. 2. Man MÅSTE släppa kopplet direkt om Iris börjar dra eller plötsligt får nos på något.

(Kan avslöja att den utmaningen gick bra tack vare att hon på två ben nu känt Iris några år nu och gått på den niten förut. Iris har fortfarande ingen känsla i denna fråga.)
2okt144

Sist men inte minst, när man hittar några roliga stockar att klättra på då gäller det för Iris att inte putta ner kidsen när de också vill klättra.

Att Iris i sin glädje inte glömmer bort att man inte får leka med valpen för att hon är så liten och att hon måste ha extra koll på var hon sätter sina tassar när hon bestämmer sig för att bränna över alla stockarna på en gång och de små är nere på marken precis bredvid!

Till och med den utmaningen gick bra och Iris skuttade runt så så mycket och så länge att tungan till slut började hänga lite i värmen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *