Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Repris på fåglar som viskar i öron – Livet med dobermann

Repris på fåglar som viskar i öron

Jag inser att jag just nu är inne i en repris. När vi hade Lina och började fundera på ännu en hund var det en av mina favoritfåglar som viskade i mitt öra och tipsade om planerna på Iris-kullen.

Jag hörde av mig till uppfödaren samma dag som hon la upp planerna på den kommande parningen på sin hemsida. Efter det var det ju bara att vänta, skulle det bli någon kull, skulle det bli någon tik? Spänd väntan med lyckligt slut; Iris!

Några månader efter att Lina dog började husse och jag prata om att vi saknade livet med två hundar. Återigen väcktes tanken på ännu en hund även om den till en början bara var ett lite frö någonstans i bakhuvudet.

Även ett litet frö gjorde dock att jag haft koll på och haft större intresse för de kullar som varit på g här i Sverige sedan dess. Jag har pratat med och frågat de uppfödare som jag själv gillar vad de haft för planer för den närmaste valp-framtiden.

Under tiden gick vi från tanke till beslut här hemma; Iris skulle få en lillasyster. Plötsligt kändes världen av olika anledningar tom på lämpliga dobermannkullar!

Så kom reprisen när en annan liten fågel denna gång viskade i mitt öra om en parning. En kull som känns rätt i både mage och hjärta och jag hörde av mig direkt till uppfödaren.

Precis som sist nu en spänd väntan. Blir det något av parningen, blir det någon tik, blir det någon tik till oss?

Så nu håller jag tummarna för att det blir ett lika lyckligt slut även denna gång! Att jag får en ny liten tjock valp att fota på överkastet!
irisplutt

7 svar på ”Repris på fåglar som viskar i öron”

  1. Hej. Jag har kollat in på din blogg många gånger eftersom jag och min sambo funderar på att skaffa oss en Dobermann. Just nu har vi en Bc-tik. Vilka kennlar har du köpt dina hundar ifrån? Hur är dem att jobba med om man i stora drag jämför med en bc? Detta är vår första dobermann, vad ska man tänka på med rasen? Och en annan fråga, jag vet att mycket har att göra med ägaren, men hur är dem i koppel, mycket drag i sin helhet eller lätta? :)

    Tycker din blogg är givande att läsa i helhet :)

    1. Jag har ju bara haft dobermann så för mig är det jättesvårt att svara på skillnader mellan andra raser och dobermann.

      Men köper du en bra dobermann med bra träningmotivation så får du nog en lika bra träningskompis som i din BC! Såg att det i en tråd på Facebook-forumet dobermann-sverige just nu var en tråd om just hur dobermann är som träningskompis, kanske du kan få lite inputs därifrån? https://www.facebook.com/groups/DobermannSverige/

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *