Snart, snart, snart!

I dag kom det upp på en dobermannsida på Facebook, den nya rasstandarden för dobermann från och med den 1 januari 2015. Jag bloggade om det redan 2013 så det är ju ingen nyhet direkt men då var det framtiden jag skrev om, nu är vi faktiskt snart där.

dob-8w I Sverige har det varit förbjudet att kupera öron sedan snart 70 år och hur turerna har gått sedan dess har jag ingen som helst koll på. Kanske var det bara en fingervisning de första decennierna? Jag tror det var 1989 som svanskuperingen förbjöds och där är samma sak, jag vet inte riktigt hur det gick till där i början.

Oavsett så var jag med när förbudet att ställa ut kuperade hundar födda efter den 1 januari 2008 trädde i kraft och jag märkte av skillnaden. De kuperade hundarna har sedan dess blivit färre och färre men de finns fortfarande och det verkar aldrig ta slut det här tjatet om att kuperat är finare eller att de borde se ut så eller vad det nu kan vara för argument för att fortsätta få och rättfärdiga att man plastikopererar djur.

Därför är det med spänning som jag nu ser fram emot vad som kommer att hända när Tyskland ändrar FCI rasstandard med hänvisning till djurskyddslagen så att dobermann nu ska ha hängande öron och en tjusig svans. För alla hundar som är födda från och med den 1 januari 2015 är den nya standarden internationell. En kuperad hund kan man då inte tävla med i någonting?

Jag undrar så vad USA ska göra? I the land of the free anser man ju tyvärr att djurplågeri och plastikoperationer på hund är helt ok.

3 svar på ”Snart, snart, snart!”

  1. Även om det tar lååång tid, så tycker jag ändå att det känns bra i magen att det går åt rätt håll. Drömmer om den dagen då dem internationella djurskyddslagarna faktiskt ser till att stå på djurens sida helt ut.

    Allt det här med kupering och plastikoperationer är inget annat än just djurplågeri. Hundar har öron och svans, det är ingenting konstigt med det, så människor ska faktiskt låta dem vara! Inom min ras pågår också en hel del olagliga kuperingar och importer av kuperade hundar, vilket jag anser är förskräckligt…

    Jag drömmer om en dag, då hundarna faktiskt får se ut som de gör, utan att människor ska lägga sig i och påverka deras utseende, enbart på grund av att ”det är snyggt”.

    1. Ja och det går verkligen åt rätt håll! Yes

      Vissa raser avlas till att se onaturliga ut, andra opereras till det. Tack och lov börjar det sistnämnda försvinna men fortfarande avlas det inom andra raser på helt tokiga saker. Förhoppningsvis går det framåt även inom de raserna. Schäfrarnas räkryggar, alla trubbnosiga raser som inte kan andas osv.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Click to Insert Smiley

SmileBig SmileGrinLaughFrownBig FrownCryNeutralWinkKissRazzChicCoolAngryReally AngryConfusedQuestionThinkingPainShockYesNoLOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurseAlienAngelClownCowboyCyclopsDevilDoctorFemale FighterMale FighterMohawkMusicNerdPartyPirateSkywalkerSnowmanSoldierVampireZombie KillerGhostSkeletonBunnyCatCat 2ChickChickenChicken 2CowCow 2DogDog 2DuckGoatHippoKoalaLionMonkeyMonkey 2MousePandaPigPig 2SheepSheep 2ReindeerSnailTigerTurtleBeerDrinkLiquorCoffeeCakePizzaWatermelonBowlPlateCanFemaleMaleHeartBroken HeartRoseDead RosePeaceYin YangUS FlagMoonStarSunCloudyRainThunderUmbrellaRainbowMusic NoteAirplaneCarIslandAnnouncebrbMailCellPhoneCameraFilmTVClockLampSearchCoinsComputerConsolePresentSoccerCloverPumpkinBombHammerKnifeHandcuffsPillPoopCigarette