Vem är valpen?

Det är nu 11 månader sedan Lina blev sjuk och dog. Iris har varit nöjd och glad som ensamhund men jag tror hon blir ännu gladare med en kompis.

Iris är däremot inte så förtjust i andra hundar. När hon var yngre lekte hon gärna med andra hundar men det intresset har minskat för varje år som gått. Nu vill hon mest bli lämnad ifred. Hon är inte elak men fräser ifrån rätt rejält åt alla som blir för närgångna.

Undantaget var Iris bästa vän Anna. Jag vet inte om det berodde på Annas sätt eller om hon bara gillade just henne men lekte gjorde de! Anna var även den enda hund som jag hade tagit över utan att blinka om matte Emelie av någon anledning inte hade kunnat ha henne kvar. Iris hade velat ha en Anna som lillasyster.

Själv har jag kunnat tänka mig några parningar här hemma i Sverige men som av olika anledningar inte blev något.

Samtidigt var det bara drygt ett år sedan som det det blev ett himla hallabaloj för att jag bloggat om några dobermannkullar som jag tyckte var bra. Några blev väldigt elaka och jag tog väldigt illa vid mig.

Hur skulle det nu bli om jag skulle köpa en hund från svensk uppfödare om det blev ett sånt ståhej när jag bloggade om svenska kullar jag gillade? Skulle det bli samma liv i luckan igen? Även om de inte var så många som betedde sig så vill jag inte vara med om det igen.

Jag ville ha en glad valp med arbetslust från en uppfödare som vet vad det innebär att träna och tävla hund. Jag vill kunna blogga fritt och skriva vad jag vill utan att uppfödaren eller styrelsen i svenska dobermannklubben ska behöva bli inblandade. Jag vill inte råka ut för DCM igen och även om jag vet att det inte finns några garantier så vill jag göra vad jag kan för att minimera riskerna.

Så när Emelie berättade att hon genom Annas uppfödare fått reda på att Annas syster Amira skulle paras då föll det sig liksom naturligt av flera anledningar att jag genast blev intresserad.

Så det är därför det blir en tysk liten valp denna gång. Här är parningen på kennel vom Schildwalls hemsida.
image

Och här är de första tre leden av tjocka släkten. Kanske låter några hundnamn bekanta, kanske inte. Som kuriosa är valpen och Iris släkt genom hunden Chico von der Doberwache i tredje led. Den hunden har nämligen samma föräldrar som Iris farfar Bronco von der Doberwache.
30dec141

7 svar på ”Vem är valpen?”

  1. Å va jul med rn tyst iite valp! Följde även Mlies blogg och hennes äventyr med Anna och borsan… Så kommer med stor glägje att även även denna… =)

    1. ”åh va kul” ska d ju stå! Även ”tysk” lite ”valp! Dessutom med stor ”glädje att även följa denna…”!!

      Vad är det med dig, jag kan inte skriva! Skyller på julmaten!!!

  2. Vad roligt, grattis! Träffade Anna en gång och hon verkade vara en riktig toppenhund Smile Har du några speciella mål med den nya valpen, typ tävla i någon gren eller så? Smile God jul!

  3. Så fort jag läser dina inlägg om dobermann avel blir jag berörd av din kunskap. Om jag någon gång skaffar mig en dobermann eller har en kompis som är intresserad vet jag vem jag ska fråga eller rekomendera. Shit du har sån jävla kunskap så det inte är sant!Wink

    1. Åh hjälp! Min kunskap är ytterst begränsad om jag jämför mig själv med några av våra duktiga svenska uppfödare!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Click to Insert Smiley

SmileBig SmileGrinLaughFrownBig FrownCryNeutralWinkKissRazzChicCoolAngryReally AngryConfusedQuestionThinkingPainShockYesNoLOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurseAlienAngelClownCowboyCyclopsDevilDoctorFemale FighterMale FighterMohawkMusicNerdPartyPirateSkywalkerSnowmanSoldierVampireZombie KillerGhostSkeletonBunnyCatCat 2ChickChickenChicken 2CowCow 2DogDog 2DuckGoatHippoKoalaLionMonkeyMonkey 2MousePandaPigPig 2SheepSheep 2ReindeerSnailTigerTurtleBeerDrinkLiquorCoffeeCakePizzaWatermelonBowlPlateCanFemaleMaleHeartBroken HeartRoseDead RosePeaceYin YangUS FlagMoonStarSunCloudyRainThunderUmbrellaRainbowMusic NoteAirplaneCarIslandAnnouncebrbMailCellPhoneCameraFilmTVClockLampSearchCoinsComputerConsolePresentSoccerCloverPumpkinBombHammerKnifeHandcuffsPillPoopCigarette