Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Sally var Sally! – Livet med dobermann

Sally var Sally!

I måndags morse åkte Sally och jag till veterinären i Helsingborg för hennes veterinärbesiktning. Sally fick ett grisöra att tugga på där bak i buren för att hon inte skulle ha något emot bilturen.

Väl framme ville hon hälsa på hon som skrev in oss, Sally stod på baktassarna och ville upp, upp på disken för att också säga hej. Sedan ville hon säga hej till en farbror som satt på en stol och väntade. Hon var också hundägare så han ville hälsa på Sally också, så då fick de hälsa. Det var först som när Sally ville fram och nosa på de hundar som kom och gick som det blev nej.

Jag vägde lilla loppan och 11 veckor gammal väger hon 8,2 små kilon. Det är typ vad Iris vägde när jag hämtade henne vid 8 veckor. Sally är en plutt.

Själva veterinärbesiktningen gick bra, Sally var nöjd när veterinären ville pilla på henne, hon trodde att de skulle ha brottningsmatch och passade på att bita sina bästa bit i hans händer och kläder. Veterinären tyckte att hon var söt ändå och Sally var ua på allt och rätt chipnummer hade hon också!
13jan151

Sally har som en liten fettknöl i ena kinden som jag misstänker är en svit efter att hon och Asta passade på att tugga på varandras huvuden veckan då Asta var här. Veterinären ville att en kollega skulle komma och titta på knölen så vi fick vänta inne på rummet så länge.
13jan152
”Så länge” visade sig bli nästan fyrtio minuter och Sally somnade i mitt knä. När den andra veterinären kom in i rummet var Sally helt nyvaken och orkade inte starta någon bittävling och det gick fort att konstatera att båda trodde jag hade rätt i att det nog var en syster-brottnings-grej.

Innan jag plockade upp min hund och åkte hemåt kunde jag ta en bild på fortfarande sömndrucken valp som låg helt still i rummet.

Om man tittar noga på bilden kan man ana en utbuktning på hennes högra kind precis var det svarta möter det bruna.

På vägen hem tog grisörat slut och Sally sjöng en kortare trudilutt innan hon gav upp och somnade i buren.

8 svar på ”Sally var Sally!”

  1. Men gullis! Min hane vägde typ samma vid 11 veckor, nu är han fullvuxen och ligger på ca 39-40 kg. Så man vet ju aldrig hur det slutar ;-)

  2. Hej!

    Har följt din blogg läääänge! Har kommenterat tidigare vid enstaka tillfälle…

    Men så kom jag på idag… Att det kanske hade vart kul för dig att få höra lite feedback…

    Inte för att min åsikt betyder så mkt, men ändå :)

    Hamnade från början på din sida då jag hade en Rottweiler/Dobermann (87,5/12,5 %).
    Rent ”teknisk” alltså mest Rottweiler.. Men NEJ… Han var en ”Dobbe” i huvvet… Å där har din sida hjälpt jättemycket! Att läsa om, och se vilka beteenden som finns mm… Vill tacka dig ENORMT för detta!!! <3

    Tyvärr fick mitt hjärta somna in i våras pga. hjärntumör som ledde till svår Epilepsi och slutligen även personlighetsförändring….

    Nu finns en ny liten skrutt här hemma. Å även om det inte ens finns en gnutta Dobermannblod i lillkillen, så kommer vi fortsatt att följa dig:)

    Uppskattar din blogg å dina inlägg till tusen! De inspirerar och ger nya tankesätt :D

    Så…Med all denna text….Så vill jag helt enkelt bara säga TACK!

    Å dessutom lycka till med lilla Sally! :)
    :heart:
    Med vänlig hälsning/Tildan & Nimbus

    1. ”Inte för att min åsikt betyder så mkt, men ändå”

      Skämtar du? Din åsikt gjorde mig ju jätteglad, tusen tack!

      Så sorgligt med din hund men samtidigt härligt att du har en ny skrutt. Och vad kul att du vill fortsätta läsa även om det nu är fel ras jag skriver om ;)

      Stort TACK tillbaka!

      1. OJ, vad kul=) Var bara ärlig :)

        *tack* ja, det var tufft att skiljas åt, men det vet ju du hur det är :/
        Man gör vad man kan för dem och sen är man även skyldig dem att ta beslut som inte alltid är så roliga :/

        Dobermann kan aldrig bli ”fel” ras :inlove: Så jodå, vi kommer följa även i fortsättningen :D Min lilla Cane Corso å jag :D :yes:

  3. Glömde ju såklart det viktigaste…

    GRATTIS till att undersökningen gick bra och att du har en frisk liten flicka! <3

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *