Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Dobermann i verkstaden! – Livet med dobermann

Dobermann i verkstaden!

I går åkte jag och flickorna till Ystad. Där fick vi vara med och leka lite i några verkstadslokaler hos ett snickeri som under helgen varit plats för en kennelträff för en massa Dobermundes-hundar.

Jätteskojig miljö att upptäcka och vara i med hundarna. Då några skulle åka hem och åka långt under dagen fick de börja med att leka leken ”hitta matte”. Sabina och hennes hund Nikita.
1feb154
Det fanns ställen så det räckte och blev över att gömma sig på. Att stå inne i den gröna pressen som hängde från taket visade sig vara det svåraste stället för samtliga hundar.
1feb151
1feb152
1feb153

När jag hade tagit bilder på dem kom jag på att jag ju faktiskt hade lilla gopro-kameran och filmade några av hundarna istället. Ljudet har jag tagit bort då jag hade kameran mot kläderna och det brusade och prasslade förskräckligt mycket!

Iris var väldigt glad att vi var på ett nytt ställe och ville gärna att det skulle vara hennes tur att springa runt i lokalerna hela tiden. När det inte var hennes tur stod hon och skällde precis hela tiden och hon hade så bråttom att det skulle bli hennes tur att hon tog sig över de där fåniga kompostgallret jag satt upp och sprang fram till dörren in till verkstaden. Det var bara Iris själv som tyckte hon var duktig.
1feb155
När det var Iris tur tänkte jag att vi skulle försöka köra sök men Iris tyckte annorlunda. Det var ju fullt av folk i hela lokalen och Iris såg ingen vits med att skallmarkera dem som syntes lite sämre. Hon letade efter något, inte någon. Så vi bytte figgarna i lokalen mot att jag gick och gömde mig istället, Iris hittade mig till slut och jag bestämde mig för att nästa gång gömma sak eller doft åt henne. Sen fick Iris fick gå och lägga sig i bilen i väntan på nästa aktivitet.

Sally tog jag in i lokalen sist av alla hundarna. Då hade de flesta redan gått och börjat grilla sin lunch men Sally och jag skuttade runt en stund tillsammans i lokalen. Det var kul, Sally är gullig och lite försiktig men inte rädd.

Under lunchen somnade Sally i mitt knä och efter att jag hade ätit färdigt visade Iris och jag lite leta-övningar på mina medhavda burkbanor. Iris var duktig och liggmarkerade och hade nog velat göra mera men det hanns inte riktigt med då de andra också ville prova.

Tyvärr har jag inga bilder på hur jag fick mattarna att krypa runt på det hårda golvet och nosa och krafsa på burkarna för att väcka intresse hos sina vovvar men de var jätteduktiga! De två vildaste vovvarna där mattarna trodde att hoppet var ute för fokus efter den långa helgen var de två som snappade upp det hela bäst och snabbast. De är inte dumma våra vovvar!

Tack alla inblandade för en jättetrevlig dag!

3 svar på ”Dobermann i verkstaden!”

  1. Tack själv! Jag älskar att dra ihop träffar av alla de slag. Till våren/sommaren kör vi på träff med massa gömmen i min trädgård. Å döm om min förvåning när Dorizen så snabbt fattade vad hon skulle göra med burkarna!

    1. Du är en mycket bra träff-fixare!

      Klart Dorizen fattade direkt. Hon fick ju äntligen chans att vara smart och få belöning! Du var grym också!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *