Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Dubbla tänder – Livet med dobermann

Dubbla tänder

Här står jag med de senaste dagarnas tandskörd i handen. Ändå sväljer eller spottar Sally ut de flesta tänder utan att jag ens lägger märke till det. Men 6april15några ser jag när hon spottar ut och sedan står och undersöker.

Även om många lossnar så finns det lika många kvar! Var kommer alla tänder ifrån?! Dubbla huggisar i underkäken och dubbla i överkäken. De nya tänderna vill ju växa snett när de gamla sitter där och envist håller sig kvar. Kan ma bända bort dem? Ska man bända bort dem? Är det alltid så här när man är strax över fem månader gammal?

Just nu tycker jag bara att det är kaos i den där lilla munnen. Lite diskret uppmuntrar jag till bentugg och bolltugg och till med tugg på storasyster. Vill att tänderna ska väck, just nu känns det som att jag kommer att ha valp med tandställning inom kort.

4 svar på ”Dubbla tänder”

  1. Jag fick tips av veterinären att vicka på den gamla huggisen försiktigt lite då och då under dagarna. Det funkade för min valp som hade dubbelt på båda i underkäken, tog 4-5 dagar av lite vickande och tuggande :) Så slipper man förhoppningsvis åka till veterinären för att ta bort de gamla tänderna.

  2. Vi fick gå till veterinären för att dra ut mjölkhuggisarna. De nya gaddarna hade kommit upp utan att de gamla ville ge vika så det var liksom inget att välja på (risk för felaktigt bett om två uppsättningar tänder finns sades det mig). Och mjölkhuggisarna satt som attan visade det sig, de hade ingen lust att trilla ut för egen maskin.

  3. Kan också tillägga att jag trodde tandställning och soppa skulle bli framtiden för min hund då nya tänderna såg ut att växa åt både höger och vänster, men nu har han helt normalt bett!

  4. Friggas dubbla huggisar satt kvar till dess att hon var nästan 7 månader.
    Ett tips är att lampa mycket med en gamal handduk eller något.
    När jag hade praktik på din veterinär så sa dem att när valpen är över 6 månader börjar det bli dax för att dra ut dem för att chansen att de trillar ut är väldigt liten. Antar att jag hade tur, men ha lite is i magen så länge du inte ser att de permanenta blir helt tokiga.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *