Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Sallys första mil – Livet med dobermann

Sallys första mil

I dag bestämde jag mig för att ge mig ut och springa. Då jag var själv hemma med hundarna fick det helt enkelt bli så att båda fick följa med. Iris i sele och draglina, Sally också i sele med kopplet fäst i öglan.

Då jag aldrig haft med mig Sally på löparrundan visste jag inte hur det skulle gå. Iris hade dessutom synpunkter på Linas närvaro när hon drog, Lina fick inte springa i jämnhöjd med Iris och jag hade ingen aning om hur hon nu skulle reagera på Sally.

Det största problemet när vi började springa gatan bort var att Sally ville fram till Iris dit hon inte nådde då kopplet är kortare än draglinan. Så då studsade hon lite på måfå hit och dit istället.

När vi kommit till slutet på vår gata och var framme vid ängen kopplade jag loss Sally och lät henne vara lös resten av rundan, vi springer på bra grusvägar och möter sällan eller aldrig trafik. Det gick strålande! Iris tuffade på i bra och lagom tempo. (Hon kände väl att jag inte hjälpte till så mycket där bak eller så känner hon inte för att dra när hon höglöper.)

Sally skötte sig finemang, ville gärna hålla sig framme med Iris och Iris hade inga som helst synpunkter på det.

Vi såg en fasan i vägkanten, den ville Iris äta upp men stoppades av mitt NEJ och av att draglinan tog stopp. Sally som också såg fågeln och startade upp med lyssnade mer på mitt nej än vad Iris gjorde. Annars kallade jag bara in Sally vid ett tillfälle och höll henne i öglan och det var när vi fick möte med en traktor.
2juni15

Ett tu tre hade vi sprungit en mil och gjort det på rätt bra tid med tanke på att jag stannade och tog bild vid rapsfältet, höglöpshunden skulle kissa precis hela tiden och det är första gången jag sprang både milen i år och hade med mig båda hundarna. Vi snittade på 6:19 min/km.

Vet inte om det är fel eller rätt att ta med Sally på löprundan men jag själv känner att en dobermannvalp på över 7 månader kan trava en mil utan problem.

Blev en instafilm längs vägen också, en blåsig sådan som ni kan se här.

6 svar på ”Sallys första mil”

  1. Härligt fina du med en springtur! P testade att ta med Asta igår på en runda och det gick också bra! :D

  2. Någonstans måste man ju börja och jag tror att du har så pass bra koll på sally att du skulle se om det är för påfrestande att trava med under milen. Såg ut som ni hade bra väg att trava på också =)
    tror det handlar mycket om vad man gör innan och efter träningen också och inte bara själva träningen.

    Tänk bara att valpar/unghundar som stuckit efter vilt och sprungit både 1 eller 2 km mer än vad de kanske brukar. Det brukar de ju klara utan fysiska men (förutsatt att de in snubblar och gör sig illa på¨annat sätt)

    1. Om inte annat kan jag utan problem vara en timme eller mer på stranden och då springer hon garanterat både mer, längre och jobbigare sträckor.

      Så vi ska ge oss ut i morgon igen! :D

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *