Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Helgen på djursjukhus – Livet med dobermann

Helgen på djursjukhus

I fredags kväll kräktes Sally upp en liten strumpa. Jag svor för mig själv att hon lyckats få tag på en igen och började tvätta sängkläder. (Ja för det var ju givetvis där hon valde att hosta upp den, i min säng)

Som vanligt sov båda hundarna på mitt (rena!) täcke den natten och klockan 04 på lördagsmorgonen vaknade jag av ljudet av hund som måste spy. Hann inte putta ner Sally på golvet innan hon kaskadkräktes ner hela täcket, madrassen, golvet. Ungefär 20 sekunder senare kräktes hon igen, lika mycket.

Flyttade hundarna, pratade med Bagarmossens djursjukhus, började ta bort lakan, täcke och madrass och madrasskydd som var helt genomäckliga.

Försökte vila en stund på soffan med djuren men Sally ville inte komma till ro. Det kom en gallakräkning också och nu var jag helt säker på att det vi haft tur med så länge nu hade hänt; Sally hade svalt mer än en strumpa och den här gången kunde hon inte kräkas upp den eller bajsa ut den. Den satt fast någonstans.

Lastade in djuren i bilen och åkte till Bagarmossen. När vi kom fram mådde Sally fortfarande bra men väl framme märktes en tydlig förändring till det sämre för varje minut som gick. Ändå var hon sitt vanliga snälla jag när de undersökte henne, röntgade magen, tog blodprover och satte infart.

När vi tagit bilderna på hennes lilla mage började hon kräkas igen. Nu med brunare färg och hennes allmäntillstånd försämrades rejält. Jag kände inte längre igen min hund. Nu ville jag inte vänta mer, jag ville bara att de skulle komma och hämta in henne till operation. Som tur var reagerade personalen direkt när de såg henne. En snäll personal tog med sig Sally, sa att hon skulle koppla dropp i väntan på operationen så snart som möjligt. Under tiden rann det många tårar på mina kinder.

Som vanligt var väntan lång innan jag fick samtalet från veterinären. Allt hade gått bra, hon skulle nog få komma hem imorgon söndag.

Så blev det söndag och jag sysselsatte mig så gott jag kunde för att få tiden att gå. Var och köpte ny bäddmadrass då den gamla inte ens gick att rädda. Monterade utemöbler, städade, fixade med mina pelargoner. När veterinären ringde var det bara för att tala om att Sally behövde stanna en natt till.

Hon hade fått i sig den näringslösning de gett henne, hon hade börjat med välling men hon var fortfarande tagen. Min lilla plutt! De ville ha kvar henne tills hon fått i sig riktig mat och sett så att allt fungerade som det ska. Även om det var jobbigt så var det ju självklart det bästa för Sally. Nya tårar rann ändå.

Idag måndag hoppas jag med andra ord att hon ska få komma hem. Jag ringde till jobbet redan igår och sa som det var, jag kommer inte. De sjuka barnen får vänta, jag har en sjuk hund som behöver mig.

Nu ska jag ägna dagen åt att hålla tummarna att hon får komma hem.

4 svar på ”Helgen på djursjukhus”

  1. Men lilla Sally då, att strumpor ska vara så gott.
    Hoppas att hon får komma hem idag.
    Scooby skickar krya på sig pussar till Sally, och jag ger matten en stor kram. Vi tänker på er ❤

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *