Ska jag behålla hundarna?

17 Sep 2017 by Madeleine, 6 Comments »

Bland reaktionerna bland mina vänner är det några frågor som dykt upp mer frekvent angående just hundarna. De två vanligaste är

 1. Vad ska du göra med hundarna när du får barn? / Ska du behålla hundarna?
 2. Hur har hundarna reagerat på magen?

Jag kanske ska förtydliga att de frågorna inte kommer från vänner som själva har dobermann eller hund utan snarare arbetskamrater och bekanta utan hund och som kanske är lite hundrädda själva.

När en kollega ställde just den frågan om hundarna skulle stanna kvar så ställde jag en motfråga till svar; Vad gjorde du med dina två äldsta barn när du fick ditt tredje? Nu känner jag henne så bra att jag kunde svara så, i vanliga fall svarar jag något mer normalt men så självklart är det ändå för mig. Jag skulle aldrig ha kommit på tanken att hundarna skulle behöva flytta för att jag ska ha barn.

17sep17 Undrar om tax- och cocker spaniel-ägare också frågan om deras hundar ska flytta när bebisen kommer?

Frågan om magen tänkte jag faktiskt själv mer på precis i början av graviditeten. Iris hade nämligen några veckor rätt tidigt när hon skulle ligga så jädra nära mig som hon bara kunde, helst med huvudet på min mage när vi skulle sova. Om det har med att hon ”visste” eller inte låter jag vara osagt. Vet de så har de vetat hela tiden och knappast reagerat på att jag blivit rundare om just magen och dragit några slutsatser av det i alla fall.

Sally har använt magen som kudde nu på sista tiden när vi tittar på tv men jag tror det har noll och inget att göra med att det är en bebis där.

Taggar:


6 Comments

 1. Therese skriver:

  Kul med blogginlägg! 👌😃
  Jag har fått samma frågor. Även: ”Vilken av hundarna ska du behålla när barnet kommer?” Blir så chockad varje gång. Men har hittills svarat: ”Om jag inte trodde att jag skulle klara av mina tre hundar och ett barn hade jag inte skaffat barn just nu.” Till svar har jag ofta fått: ”Du kommer ändra dig när barnet kommer.” Då ger jag upp. De människor som tror det kommer aldrig förstå.

  • Madeleine skriver:

   Vilken av hundarna.. Oh my!

   Så förvånade de kommer att bli när det kommer att fungera helt jädra utmärkt! Ditt barn kommer att få massor med frisk luft till skillnad från innesittande lattemorsor!

 2. Kul med blogginlägg igen Wink
  Vi ska skaffa barn framöver, och när det väl blir dags så tänker jag precis dom dig. Jag tänker aldrig flytta på hundarna för att vi ska få barn liksom. De är ju också mitt allt! ❤️

 3. Jenny skriver:

  Jag fick massa frågor och råd hur jag skulle göra med hundarna när jag var gravid. Av främande människor.. Jag hade då två dobber hanar och kan säga att jag inte lyssnade på ett råd.. Jag gjorde det jag tyckte var bäst och det gick super😍

Leave a Reply

Click to Insert Smiley

SmileBig SmileGrinLaughFrownBig FrownCryNeutralWinkKissRazzChicCoolAngryReally AngryConfusedQuestionThinkingPainShockYesNoLOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurseAlienAngelClownCowboyCyclopsDevilDoctorFemale FighterMale FighterMohawkMusicNerdPartyPirateSkywalkerSnowmanSoldierVampireZombie KillerGhostSkeletonBunnyCatCat 2ChickChickenChicken 2CowCow 2DogDog 2DuckGoatHippoKoalaLionMonkeyMonkey 2MousePandaPigPig 2SheepSheep 2ReindeerSnailTigerTurtleBeerDrinkLiquorCoffeeCakePizzaWatermelonBowlPlateCanFemaleMaleHeartBroken HeartRoseDead RosePeaceYin YangUS FlagMoonStarSunCloudyRainThunderUmbrellaRainbowMusic NoteAirplaneCarIslandAnnouncebrbMailCellPhoneCameraFilmTVClockLampSearchCoinsComputerConsolePresentSoccerCloverPumpkinBombHammerKnifeHandcuffsPillPoopCigarette

Följ dobermannlivet på:

Livet med dobermann gillar:

Taggar

Search

Arkiv

Senaste kommentarer

   Beat diabetes   Diabetes diet