Aktivera två hundar med tjock mage

19 Sep 2017 by Madeleine, 3 Comments »

Under min graviditet har jag faktiskt mått oförskämt fysiskt bra. Inte kräkts eller mått illa, inte haft problem med foglossning, inte gått upp så mycket i vikt eller blivit särskilt svullen. Däremot försvann orken ju längre tiden gått och när jag pressat mig själv och försökt gå för långt eller för snabbt så har jag fått sammandragningar direkt. Sammandragningarna har varit samma känsla som när man springer och plötsligt får håll som gör skitont, den dåliga orken har varit känslan av att inte få tillräckligt med luft och stumma ben. Utan luft, med håll och stumma ben blir det inte mycket springa av och som vi alla vet så behöver två dobermann rätt mycket spring.

Min lösning var två flugor i en smäll. Att köpa en SUP och göra det till sommarens projekt. Att lära hundarna följa med på brädan har varit ett utmärkt sätt att fysträna då det har simmats en hel del! Brädan var en billig rackare som jag köpte bara för att testa om det gick att lära två dobermann att åka med samt att kolla om den höll för tass-misshandel.

Köpte en uppblåsbar som åkt med i bilen hela sommaren och vi har paddlat både i sjöar, i havet och här mitt i Stockholm.
19sept17.1

Nu är det Sally och hennes orangea flytväst som verkar ha fastnat på flest bilder av någon anledning. Kanske är det för att Iris helst simmat bredvid brädan och bara kravlat upp när jag kommenderat upp henne eller när hon känt för det själv. Jag har paddlat lika mycket med båda dock. De gånger när jag gjort försök att paddla ut själv ståendes (glöm att stå på brädan när en dobermann hoppar i eller kravlar upp) har båda hundarna simmat efter, kul! Till och med när jag haft sällskap och själv varit kvar på land har hundarna följt efter brädan. Jätteroligt!
19sept17.2
Det enda jag ångrar är att jag inte fick med mig min GoPro-kamera och filmade ordentligt, skyller på att gravidhuvudet inte varit så smart.

Taggar:, , ,


3 Comments

 1. Shirah skriver:

  Åh, du är så sjukt duktig med dina hundar och hur du alltid förnyar dig för att möta deras behov! Känner mig inspirerad! Jag har följt dig till och ifrån sedan jag själv skaffade hund (han är snart 12 år) . Ang ”ska du agöra kvar hundarna” så har jag själv mött på samma kommentarer från icke hundägare (även om jag har småhund) men det är skönt att läsa att andra har samma upplevelse. Min ena hund har vid ett trängt tillfälle i sitt snart 12-åriga liv bitit en vuxen person i handen och är numera sedd som en samhällsfara av vissa 😬🙈 Confused

  • Shirah skriver:

   (Med det menar jag självklart att en hund inte ska ta till tänderna (inte ok!) men det betyder inte att han är opålitlig runt barn.) Det svåraste med kombinationen barn/hund är att se till stt barnet inte är för hårdhänt med hunden och skadar den (oftast är hundar så sjukt tålamodiga och barn kan vara väldigt hårdhänta).

   • Madeleine skriver:

    Jag förstår hur du menar.

    Sökte lite på #babyanddog eller nåt liknande på instagram för någon vecka sedan. Höll på att bryta ihop av en del bilder och filmklipp där barn sitter/hoppar på eller drar i hundar. Jag blev riktigt ledsen över att föräldrar låter dem behandla hundarna som leksaker.

Leave a Reply

Click to Insert Smiley

SmileBig SmileGrinLaughFrownBig FrownCryNeutralWinkKissRazzChicCoolAngryReally AngryConfusedQuestionThinkingPainShockYesNoLOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurseAlienAngelClownCowboyCyclopsDevilDoctorFemale FighterMale FighterMohawkMusicNerdPartyPirateSkywalkerSnowmanSoldierVampireZombie KillerGhostSkeletonBunnyCatCat 2ChickChickenChicken 2CowCow 2DogDog 2DuckGoatHippoKoalaLionMonkeyMonkey 2MousePandaPigPig 2SheepSheep 2ReindeerSnailTigerTurtleBeerDrinkLiquorCoffeeCakePizzaWatermelonBowlPlateCanFemaleMaleHeartBroken HeartRoseDead RosePeaceYin YangUS FlagMoonStarSunCloudyRainThunderUmbrellaRainbowMusic NoteAirplaneCarIslandAnnouncebrbMailCellPhoneCameraFilmTVClockLampSearchCoinsComputerConsolePresentSoccerCloverPumpkinBombHammerKnifeHandcuffsPillPoopCigarette

Följ dobermannlivet på:

Livet med dobermann gillar:

Taggar

Search

Arkiv

Senaste kommentarer

   Beat diabetes   Diabetes diet