Inspiration hos de bästa

Det var så länge sedan jag tränade hund ordentligt! Jag saknar det. Jag saknar träningskompisar med koll, såna som vet hur man ligger till i träningen och kommer ihåg vad man tränade på sist! Jag saknar att träna mot mål och med ambitioner.

Vår hundträning just nu är korta pass i hundrastgården när bebisen somnat i vagnen. Dvs jag har båda hundarna lösa runt mig och lägger lika mycket tid på att styra upp saker som ”Iris, det där är inte din boll” och ”Iris jag vet att du kan gå fot men nu pratade jag med Sally, inte dig” samt ”Tyst Sally!” Jag har kommando på när det inte är Iris tur, Sally skäller när Iris tränar. Två kampglade hundar varav den ena tycker att hon är viktigast i världen, det är ingen optimal träning direkt. Aktivering är nog mer korrekt.

För att få lite inspiration åkte jag därför till Södertälje BK i dag och kikade på när team Diragos tränade. Hade rastat hundarna innan för att inte känna mig stressad av de låg i bilen och hoppades mest att bebisen inte skulle gallskrika och vilja åka hem direkt. Tvärtom var bebisen som piggast precis när vi kom till klubben och ville inte vara i vagnen alls. Men när jag under tiden som jag tjuvkikade på träningen, varit en del av gruppen, matat bebisen med bananmos och sedan en flaska, burit runt på henne en stund och bytt en blöja somnade hon i vagnen. Då hade alla kört klart sin lydnad så jag hann tyvärr inte fota för det var precis så där som det ska se ut!

Jag gillar att samla på mig målbilder och det här var exakt det. Lugnt och fint på planen med fokus och ordning. Lite snack och mycket verkstad. De som tränade tränade och de som inte gjorde det satt vid sidan av och pratade med mig samtidigt som de hade koll på det som hände på planen.

Så här lugn och fin var Ingelas hund under tiden som Ingela stod och kollade på något efter att de precis tränat och kampat och haft sig. Jag gillar sånt! Lugn och fokuserad, inget tjat från matte. Bara precis så som man vill ha det.

Så sa plötsligt Camilla till mig att hämta en hund. Jag som var fullt nöjd med att bara få chansen att fota lite gick direkt och hämtade Sally. Även om jag mest kände mig förvirrad för egen del. Camilla lånade Sally en stund och jag fick ännu en målbild.

Ingela fotade oss och här kan vi inte prata målbild direkt men ändå kul att se min lilla Sally!

Camilla och Morra körde också full fart och i samma stund som träningen var över ja då ville fröken hund krypa upp i mattes knä och gosa lite. Gulle-vovve!

Tack team Diragos för att jag fick dyka upp som gubben i lådan och hänga lite med er idag!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Click to Insert Smiley

SmileBig SmileGrinLaughFrownBig FrownCryNeutralWinkKissRazzChicCoolAngryReally AngryConfusedQuestionThinkingPainShockYesNoLOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurseAlienAngelClownCowboyCyclopsDevilDoctorFemale FighterMale FighterMohawkMusicNerdPartyPirateSkywalkerSnowmanSoldierVampireZombie KillerGhostSkeletonBunnyCatCat 2ChickChickenChicken 2CowCow 2DogDog 2DuckGoatHippoKoalaLionMonkeyMonkey 2MousePandaPigPig 2SheepSheep 2ReindeerSnailTigerTurtleBeerDrinkLiquorCoffeeCakePizzaWatermelonBowlPlateCanFemaleMaleHeartBroken HeartRoseDead RosePeaceYin YangUS FlagMoonStarSunCloudyRainThunderUmbrellaRainbowMusic NoteAirplaneCarIslandAnnouncebrbMailCellPhoneCameraFilmTVClockLampSearchCoinsComputerConsolePresentSoccerCloverPumpkinBombHammerKnifeHandcuffsPillPoopCigarette