Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Rasmästerskapet, lydnaden – Livet med dobermann

Rasmästerskapet, lydnaden

I dag tankade jag över alla bilder och filmsnuttar jag tog under RM:et. Tog visst över 400 bilder med hjälp av husse. Duktigt av mig!

Om vi börjar med lydnaden på fredagen så blev det bara film på Emelie och mig. Inga direkta målbildsövningar förutom enstaka highlights. Annas linförighet var till exempel väldigt fin. Varken Emelie eller jag trodde nog att vi skulle få förstapris där på tävlingen. Anna är ett år precis fyllda och Emelie började med lydnaden för lite mer än en månad sedan, hon behövde en utmaning för att sparka igång sig själv!

Jag ville inte tävla egentligen då det skurit sig lite i träningen mellan Iris och mig. Vi behöver få lite hjälp innan vi presterar ett förstapris. Jag var med för att det är kul att vara med på RM:et. Dessutom är det så annorlunda att tävla med Iris än med Lina att jag behöver erfarenheten så vi körde ändå.

Många snackar om att de ska ut och tävla men kommer aldrig ut pga nervositet eller vad det nu kan vara. Själv tävlade jag i flip-flop och shorts bara för att visa att det inte behöver vara så himla superseriöst på tävling!

Emelie och lilla Anna tävlar lydnad för första gången. Anna var duktig, hon kunde allt själv, hihi!

Iris och jag. Skoj att se sig själv på film, herrejösses!

De andra ekipagen fastande bara på bild under fredagen, bäst av alla fastnade årets rasmästare i lydnad; Madelene Dahlgren och hennes fina vovve Dobvoyage Anjuska som tävlade i lydnadsklass 2. Det såg tjusigt ut, grattis till Madde!
I lydnadsklass ett såg prispallen ut enligt nedan: Från vänster förstaplats och förstapris Minna med sin hund Way Out West Blazing Expressions. På andraplats, även han med förstapris, kom Martin med sin hund Lillklacks Filip och på tredjeplats kom Peter med Zonsierras Svullo.

Jag tror att detta är segraren i lydnadsklass 3. Oklart vilka poäng de fick! Men det borde vara hunden Rottline’s Tronka med förare Hanna?

Elitpallen såg ut som nedan men eftersom det var två bc, två flattar och en australian kelpie anmälda så vet jag inte vilka de är tyvärr.
Publikbild; från vänster Camilla som ser skeptisk ut, Maja som har en snygg tröjja med Selmas kennelnamn på, Jenny som var så duktig och så modig trots sina nerver innan och tävlingsdebuterade på RMet och sist (och minst) Emelie. Vad det än är som sägs så tycks inte Camilla vara helt övertygad!

14 svar på ”Rasmästerskapet, lydnaden”

  1. Tack för rapportering! Har du koll på övriga resultat i lydnadsklasserna på RM:et? Eller vet du kanske var man kan hitta dem? Lite väl segt att vänta tills SKK fått in dem i sin hunddata…

    Lycka till i fortsättningen med din och Iris tävlingskarriär!

    1. Jag tog bilder på dem som satte sig på prispallen i lydnadsklass 3 och elit också. Men jag är ju inte helt hundra på om det stämmer…

      Lägger upp bilderna i inlägget här.

      Tack så mycket för lyckönskningarna! :)

    1. Jonna, där om någonstans behöver man ju inte vara så jättenervös! Alla är bara glada och hejjar på och peppar. Plus att alla nästan alla har dobermann själv också. Så ska du tävla så passa på när det är RR-mästerskap! :yes:

    1. Jag kan ju bara tala för mig själv men jag har ofta lite dålig koll på hur det såg ut egentligen efter tävling. Så SJÄLVKLART ska ni ha en rulle från er första lydnadsetta.

      Fatta hur mycket bättre det kommer att gå nästa gång och fatta hur kul att se tillbaka på sen! :yes:

      Du får komma ner hit till Skåne och revanscha på nästa års RM!

  2. FIlm är alltid bra! Kul att se på också! Har filmat alla lydnads tävlingar (alla hela 3 st) och det är bra när man i efterhand kan studera vad som är mindre bra (i mitt fall då).

    Bara jobba på och ut och tävla igen! :)

    1. Nu ska vi träna ordentligt och noga ett tag, sen ska vi ut och tävla igen!

      Förhoppningsvis med någon som filmar! ;-)

  3. Vilka härliga bilder du tagit! Härligt att ni kom ut och tävlade också! Den svarta BC närmast är Imza med matte Ylva en kompis till mig! Hon fick reservplats på SM och kom på 24 plats! Grym hund och grym förare! Härligt att se alla som lyfter fram vår ras oavsett vilken nivå det på!

  4. Bra jobbat Madeleine. Ni har ett fint samarbete så det är bara en tidsfråga innan ni är vidare i nästa klass! :yes: Jag får nog skynda mig för snart är ni ikapp oss. 8-)
    Fast det är klart, det hade ju faktiskt bara varit roligt att tävla tillsammans!

    Kul också med all rapportering, för man blir verkligen sugen på att åka nästa år när man ser alla fina bilder/filmer. Tack för det!

    1. Tack Annika! Chansen att vi skulle köra om er är nog inte så stor men jag hoppas att vi ska klara ettan och tvåan i alla fall nångång! ;-)

      Härligt att du blir sugen till nästa år, hoppas att det sitter i. RM:et går ju i skåne då också! :yes:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *