Fönstertvätt

När man bor i ett hus med stora fönster sitter hundarna ofta och tittar ut. När de tittar ut gör de nosmärken. I dag fick jag ett ryck och började tvätta alla fönster på hela nedervåningen då jag hade tröttnat på att se alla hundmärken.

Iris hjälper ju gärna till och är med när jag ska göra saker men hon har även lärt sig vilka sysslor som hon inte får vara med och hjälpa till med. T ex så får man inte hoppa eller springa framför gräsklipparen, man får inte vara i närheten av trimmern när den är på osv. De två ovan nämnda sakerna har fått till följd att Iris går och buffar mig i rumpan när jag klipper gräsmattan och så fort jag stänger av trimmern så kommer hon flygande som om jag varit borta en evighet.

Fönstertvätt har vi inte satt upp några regler för sedan tidigare så jag fick vara tydlig och förklara att fönsterskrapan inte var något man skulle jaga när jag drog den längs fönstren. Iris fattade (till slut).

När jag stod och tvättade fönstren som ligger på framsidan respektive sidan av huset, där vi inte har inhägnat, lämnde jag Iris på baksidan och gick runt själv. Nu funkar ju grinden numera mer som en rekommendation än ett hinder om matte går ut och stänger den bakom sig så plötsligt hade jag en medhjälpare även på framsidan som la upp tassarna på fönsterbläcket och ville vara med och tvätta/kolla. Nej och ner Iris!

Samma när det var dags att ta insidan av fönstren; Iris du får inte vara med!

Nu är ju Iris ingen dum hund så hon tänkte till lite och vips hade hon löst problemet. Hon gick ut och ställde sig på andra sidan fönstret! Där kunde hon ju orimligen vara i vägen heller! Nöjd Iris började tvätta den av mig precis nytvättade utsidan med sin tunga och viftade på svansen, nu samarbetade vi!

9 svar på ”Fönstertvätt”

  1. Ja visst är hon duktig! Jag hyr ut henne för hushållsnära tjänster. Hon kan tvätta fönster och diska stekpannor. Razz

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Click to Insert Smiley

SmileBig SmileGrinLaughFrownBig FrownCryNeutralWinkKissRazzChicCoolAngryReally AngryConfusedQuestionThinkingPainShockYesNoLOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurseAlienAngelClownCowboyCyclopsDevilDoctorFemale FighterMale FighterMohawkMusicNerdPartyPirateSkywalkerSnowmanSoldierVampireZombie KillerGhostSkeletonBunnyCatCat 2ChickChickenChicken 2CowCow 2DogDog 2DuckGoatHippoKoalaLionMonkeyMonkey 2MousePandaPigPig 2SheepSheep 2ReindeerSnailTigerTurtleBeerDrinkLiquorCoffeeCakePizzaWatermelonBowlPlateCanFemaleMaleHeartBroken HeartRoseDead RosePeaceYin YangUS FlagMoonStarSunCloudyRainThunderUmbrellaRainbowMusic NoteAirplaneCarIslandAnnouncebrbMailCellPhoneCameraFilmTVClockLampSearchCoinsComputerConsolePresentSoccerCloverPumpkinBombHammerKnifeHandcuffsPillPoopCigarette