Dobermann är farligt snygg, Kaukasisk ovtjarka är det icke

I dag har jag fått eller tagit hundledig då husse varit ute med hundarna på alla promenaderna. Känns lite konstigt nästan men jag har haft väldigt viktiga saker att göra. Bläddra i senaste numret av Elle Interör och fundera på vilka tapeter vi ska ha i nya huset t ex. Fundera på vilka möbler vi måste köpa.

Kan ju inte låta bli att halka in lite på hund då jag har tänkt att sätta upp varningskyltar på grindarna till huset. Är ju viktigt att de också blir fina och ”rätt”. Har en gammal favorit som ni kan se här men nu när vi ska flytta lite ut på landet och jag kanske måste vara ensam där i huset om husse åker bort några nätter så känns den inte alls lika självklar!

Plötsligt vill jag sprida skräck och terror med min hundskylt! Odla myten om dobermann som killerdog! Inga busar på våran tomt liksom! Plötsligt vill jag ha en skylt mer i modellen
varning!
När jag satt framför datorn och ritade min skrämselskylt så kom jag på varför det är just dobermann som fått axla oket som världens farligaste hund på film och i media. Det finns ju många raser som är potentiellt mycket farligare. Drar mitt bästa exempel Kaukasisk ovtjarka.

Tänk er själva om en cool hjälte på film ska jagas av farlig och elak hund och en KO äntrade scenen. Allas första tanke som såg filmen skulle bli Jaha, va fan nu då? Vad gör Båtsmans raggiga släkting här?! och stämningen skulle bli ännu sämre när vår hjälte tog död på hunden i en cool slagsmålsscen. Nääää vaddå, vad gör han med Bååååtsman?!

Ingen hit.

Eller skrämselskylten, tänk er skrämselskylten! Hur coolt är det att man måste förklara att det inte är varning för luddig päls utan på riktigt?

Tror du mig inte att hunden är farlig? Gå hem och googla vettja! Hur det stavas..? Ja, alltså K-A-U-K-A-S-I-S… om jag har papper och penna, ja vänta…
varningKO
Nu har jag löst det också med andra ord. Dobermann är farlig på film för att det är den hunden som är snyggast när den ser farlig ut!

Ett svar på ”Dobermann är farligt snygg, Kaukasisk ovtjarka är det icke”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Click to Insert Smiley

SmileBig SmileGrinLaughFrownBig FrownCryNeutralWinkKissRazzChicCoolAngryReally AngryConfusedQuestionThinkingPainShockYesNoLOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurseAlienAngelClownCowboyCyclopsDevilDoctorFemale FighterMale FighterMohawkMusicNerdPartyPirateSkywalkerSnowmanSoldierVampireZombie KillerGhostSkeletonBunnyCatCat 2ChickChickenChicken 2CowCow 2DogDog 2DuckGoatHippoKoalaLionMonkeyMonkey 2MousePandaPigPig 2SheepSheep 2ReindeerSnailTigerTurtleBeerDrinkLiquorCoffeeCakePizzaWatermelonBowlPlateCanFemaleMaleHeartBroken HeartRoseDead RosePeaceYin YangUS FlagMoonStarSunCloudyRainThunderUmbrellaRainbowMusic NoteAirplaneCarIslandAnnouncebrbMailCellPhoneCameraFilmTVClockLampSearchCoinsComputerConsolePresentSoccerCloverPumpkinBombHammerKnifeHandcuffsPillPoopCigarette