Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Min hund är värst – Livet med dobermann

Min hund är värst

Jag träffar person Nybliven Dobermannägare och vi börjar prata lite om våra hundar. Nybliven säger om sin unghund att min hund är hopplös och extra olydig och extra livlig.

Jag berättar då att Iris också varit vild och fortfarande är det och påstår djärvt att det går att råda bot på med träning och lite svett i pannan.

Då svarar Nybliven Hundägare att det är omöjligt för hans/hennes hund är värst, hoppigast, gladast och vildast. Om jag har Lina eller Iris i närheten så sneglar Nybliven på min hund och säger något i stil med att så där lugn skulle min hund till exempel aldrig vara eller så där fint i kopplet går aldrig min.

Som om mina hundar levererades i den status de är nu och att de aldrig behövt tränas på något och att jag därmed inte har en aning om vad Nybliven Hundägare har råkat ut för när han/hon minsann råkat få världens spralligaste dobermann.

Är det bara jag som råkar ut för detta?

Alla som varit perfekta dobermannvovvar från dag ett räcker upp en tass…

19 svar på ”Min hund är värst”

  1. Näe någon sådan har jag nog aldrig varit med om. Kanske för att jag själv aldrig lyckats få någon höjdarpli på någon av mina hundar ;) Skulle inte förvåna mig om jag när Expo införskaffades var en sån ”men min dobermann”…

    Sen skriver jag ju ofta att Anna är vild dock men inte på så vis som du nämner i inlägget (tror jag inte i alla fall hehe).

    1. Det är nog när man får hem sin första dobermann och känner sig hyfsat påläst ändå på ”mycket motion och enmanshund” men är totalt oförberedd på att man får hem en studsig känguru med turbo som aldrig är trött som man säkert känner så. Att min hund MÅSTE vara värst.

      De är ju jobbiga ibland så jag förstår att man känner så. Det är när det börjar bli en ursäkt för att inte träna sin hund som jag kan tycka att det är lite irriterande.

      Och nej, du behöver då inte ta åt dig! :heh:

  2. ”Det är nog när man får hem sin första dobermann och känner sig hyfsat påläst ändå på ( ”mycket motion och enmanshund” ) ”

    Fast nu känns det som om du menar alla nybörjare…

    Men jag tror ändå att många är ganska förberedda på vad som väntar(?). Jag skäms inte för att säga att jag tycker att hon är jobbig ibland men det säger nog grannen om sin gråhund med. Men, Hon är ändå mitt söta sockervadd!

    Här hemma är det från 0 till 100 på 0,001 sekunder några gånger om dagen!

    1. Fast det gör jag inte. :)

      Det är inte att Nybliven Dobermannägare känner att ”min hund är jobbigast” som jag tycker är konstigt, där någonstans mellan 7-12 månader vet jag att många tycker att de kan vara rätt så påfrestande ibland.

      Det som jag tycker är så märkligt är när jag säger till en sån person att jag känner igen det men att det går att träna bort och personen då direkt påstår att ”näe, för min hund är värre än alla andra” och verkar använda det lite som ursäkt istället för att säga ”så nu får vi träna extra mycket och jag får vara extra konsekvent”.

      Jag tycker också att Iris är jobbig typ varje dag och hon ska fylla tre år snart! :laugh:

  3. Så har jag känt och känner ibland också fortfarande, men jag vet nu att han är absolut inte hopplös :yes: visst att han kan vara jobbig och så ibland, men som du skrev, träning och svett i pannan !
    Vi får resultat här sakta men säkert !

    1. Det är inte lätt heller innan man kommit underfund med hur man ska träna. Det är ju du ett lysande exempel på faktiskt.

      (Jag och Lina var också bra exempel på det fast för flera år sedan.)

      Det ÄR inte lätt i början alla gånger, ska passa på att lägga till att alla som sliter lite extra för att komma tillrätta med problemet är hjältar! :yes:

  4. Jag har visserligen inte Dobermann, men jag känner igen mig i ”Nybliven Dobermannägare”. Har tyckt att min vovve minsann är svår att träna och lär sig långsamt. Att det inte går att träna vissa saker. Det har tagit sin lilla tid, men jag har äntligen förstått att, nä det är ju faktiskt jag som ägare som tränat fel…

    Fast den insikten har ju bara gjort mig glad. Det finns alltså hopp! Och snart ska vi på en kurs tillsammans, så jag får träna mig själv i att bli en bättre ägare

    1. Hilda, jag har ju varit Nybliven Dobermannägare själv. Men så kände jag inte så många andra dobermannägare (eller andra hundägare för den delen heller) i början. Så alla har vi dålig koll i början och det får man ha.

      Härligt att du haft den insikten och hoppas att det blir kul och bra på kursen! :yes:

  5. Haha, jag får höra detsamma om Lollo, han föddes tydligen lugn och lydig till skillnad från många andra cavalierägares hundar. Allvar brukar de flesta snegla på och undra tvärtom, ”Blir han aldrig lugnare?!”. De träffade honom förmodligen inte som yngre – nu är han ju hur lugn som helst ;)

    1. Haha det där brukar jag med få höra ;-)
      Min skrutt har lugnat sig massvis, men då hon är lika lugn som någon annan så får jag ta på mig dumstruten och ställa mig i ett hörn och skämmas över vad jag tagit med mig. :clown:

  6. En Dobermann blir vad man gör den till, många verkar inte fatta att man måste träna och aktivera sin hund mentalt, det räcker inte att man har en stor tomt, där dom kan springa sig trötta på, och att man sedan slänger till dom div leksaker som dom kan leka med själva..och sedan komma och beklaga sig på att det inte finns leksaker som håller. en dobermann läser av ens sinnestämmning otroligt väl, är man lugn, konsekvet och åter konsekvent , erbjuder hunden (i hundens ögon) attraktiva belöningar, då får man en hund som angagerar sig i husse eller matte.
    Man får inget serverat …utan det är ett samarbete mellan hund och förare som byggs upp allt efter hand
    och som hela tiden måste underhållas. kommer i kontakt med många hundägare nu när vi har hundartiklar i butiken, och många köper hund utan att veta vad den har för egenskaper m.m
    vad den bör tränas i m.m
    Det skall köpas skyddsärmar, Handskar för att hunden biter dom i händerna och fan vet allt, och hunden vet knappt vad sitt är.. man hör alla höga planer om vad som skall tränas med den nyinskaffna hunden, många skall ju typ börja träna IPO 3 direkt. sen när hunden är i trotsåldern och hormonerna spökar och kan vara lite av PINE IN THE AS då är det plötligt inte så så kul längre.
    då klagas det mest på hur jobbigt det är med hunden..TACKA FAN FÖR DET.
    Jag ser bara på Strato hur han var när jag tog han om honom för knappt 2 år sedan, och vad jag har lärt mig av honnom och jag kan lova att han var inte god att tas med, det kostade både blod svett och tårar, men med lugn, konsekvent ,och trygg tillvaro med klara regler och rutiner så är han i dag värdens trevligaste dobermann.. vilket bla avspeglades i hans korning där han var bäst av alla.

    Rex som snart är 7 år kan fortfarande vara lite av en känguru :-D :-D och det trodde jag skulle upphöra när han fyllt 2 :-D

    ””min hund är hopplös och extra olydig och extra livlig.”” det har man tyckt många gånger
    nästa dag den lydigaste av alla och lugnast av alla……

    För att inte nämna Tindra som vi knappt han få hem innan hon rev ner tapeterna..och som i dag är mer eller mindre en arbetsnarkoman, hon kan gå genom eld och vatten för sin kära tennisboll

    Hon har verkerligen visat vikten av att dom har en eftertraktad belöning att jobba för..

    1. Bra skrivet Sören. Jag kan bara hålla med.

      Du har verkligen varit jätteduktig på att förvalta dina hundar och tränat en massa med dem! Nu var det ju länge sedan jag såg Tindra och dig träna men det var ju redan då härligt att se!

      Att nybörjare gör misstag är inte så konstigt, det måste vi alla få göra. Men det är tråkigt när en hund förstörs lite av tokig träning eller ingen träning alls. Man måste bygga och hålla efter och ha klara regler för hunden om man vill ställa krav på den senare. Man får det inte serverat som sagt.

  7. Det kanske du inte gjorde men det kändes som om det var så…

    Men jag förstår ändå din poäng. Jag har varit i samma situation när det gäller att svara en människa : Det ska nog gå att vända på.. Lägg ett spår vet ja, hitta ngt han tycker om..

    Vad jag fick till svar då var : Hade han varit människa, då hade han varit efterbliven..det är sant Emma.

    Vad jag menade innan var att skulle jag själv ha en fråga skulle det bli till svar : Tsss..typiskt nya dobermannägare…

    1. Jag hoppas verkligen att jag ALDRIG glömmer hur det var att vara ny och okunnig och att ha problem med sin hund!

      Det är kanske svårt att förklara när man inte varit med om det själv men nu svarar jag mer än gärna på frågor eller hjälper till om jag kan bidra med något. Och jag försöker vara snäll eller ödmjuk när jag gör det också.

      Det enda jag brukar reagera på och lägga mig i utan att bli tillfrågad är när folk använder eller förordar hårda metoder som ryck i koppel för att få rätt på alla problem, när man sätter på en massa sprayhalsband utan någon tanke bakom hur ett sånt ska användas osv.

      En sån pissig attiyd som ”Tsss..typiskt nya dobermannägare…” är det verkligen inte jag vill förmedla! Jag blir bara ledsen och lite irriterad när en del verkar använda dåliga ursäkter och ingen träning just när hundarna kanske är i störst behov av att få just stöttning och extra mycket träning.

  8. Lugnt Madde, skulle du glömma är jag snabb att påminna dig :laugh:

    Än så länge ( innan Dixie kom :inlove: ) har alla varit trevliga med svar osv när jag inte har förstått & där är ju givetvis du inräknad!!!

    Jag förstår att du kan känna dig arg / frustrerad när du ser en fin trevlig dobbe, kanske rent av ett Lydnads ekipage gå förlorat pga dåliga ursäkter etc… Det förstår jag fullt ut.

    Men en del kanske är rädd/vill inte fråga om hjälp & försöker själva..När det inte funkar kanske det ges upp? Vad vet jag..

    Jag är inte rädd av mig så, men väldigt hmm.. jag har svårt att vänta på resultat. Det ska sitta bang bang bang! Som en jab,cross & en vänster krok :-D

    Du är snäll & ödmjuk Madde, det får du inte heller glömma bort ! Då påminner jag dig !

    1. Kanske går alla nyblivna dobermannägare igenom en liten förnekelsefas innan det vänder och man tvingas ta tag i saker och ting?

      Använd inte din vänsterkrok när du påminner mig bara! :beatup:

  9. hmm, kanske? Kanske inte.. Vi får forska på mig Madde ;) Skulle jag spinna iväg på fel spår får du ryta till och guida mig till rätt sida igen ;-)

    Nej nej nej..Jag delar inte ut mina fina krokar hur som helst :laugh:

    Jag är så lugn & fredlig så!

  10. :-)) hihi lite roligt är det allt – finns folk till allt! Träffade en ägare till en RR förra veckan som sa att hennes RR var tjock för den (hunden) var så lat! ;-) I mitt huvud tänkte jag då – hmm, inte så att hon (ägaren) är lat kanske! Men jag sa inget högt, vissa är det inte ens värt att diskussionen med.

    1. Så skojjigt galet! Hon är ute och springer hela dagarna men hunden han bara stannar hemma och äter menar hon? :rotfl:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *