Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Linas hjärta och 10 000 meter – Livet med dobermann

Linas hjärta och 10 000 meter

I dag tog husse med sig lilla Lina och gav sig ut och sprang. Husses runda är en mil. Varje gång han springer med Lina så tänker jag på Linas hjärta. Även om det bara är för en liten sekund så svischar det förbi ändå. Tänk om hon dör nu, tänk om hjärtat stannar?

Jag och Iris var också ute och sprang men eftersom vi springer en lite kortare runda så lämnade vi inte huset samtidigt hela gänget. Det tog så lång tid för mig att komma i väg att vi mötte husse och Lina efter bara någon kilometer när de redan var på väg hem igen. Ofrivilligt hann jag känna lyckokänslan av att Lina var lika pigg och glad som vanligt innan vi fortsatte med vår runda.

Inte för att Lina visat tecken på att må dåligt eller vara sjuk men eftersom båda hennes pappa och de kullsyskon jag hade kontakt med är döda i DCM så kan jag liksom inte riktigt släppa det.

Vi var ju hos Jens Häggström i vintras då Lina ställde upp för forskningen och gjorde holter och ultraljud. (Det inlägget kan ni läsa här)

Fick detta skickat till mig efteråt via mail;

Resultaten från Holterundersökningen är nu klar på Lina. Vi hittade rätt så många förmaksextraslag (777 st av 120 616 slag totalt). Betydelsen av dessa är osäker hos hund. Det viktigaste är att hon bara hade 7 st kammarutlösta slag. Du hittar fullständig rapport i bifogad fil.

..sen är det väldigt många dokument som jag i ärlighetens namn inte kan tyda eller fattar särskilt mycket av.

Så tills vidare fortsätter vi springa för att stärka lilla Linas hjärta och hålla henne i så god fysisk form som möjligt.

Iris och jag sprang nästan en mil i dag, 9 km blev det faktiskt och det är jag väldigt nöjd med! Även om Iris var lika pigg efter rundan som innan och jag bara ville svimma precis efteråt. Iris ville dessutom löptikskissa en gång per km typ och jag kände hur mina ben blev trögare för varje gång vi började springa igen efter lilla kisspausen.

Filmade en liten snutt också när vi sprang förbi våra kompisar kossorna (som nog är tjurar om vi ska vara petnoga) som är lika nyfikna på oss varje gång vi är ute och springer! Roliga typer!

13 svar på ”Linas hjärta och 10 000 meter”

  1. Intressant att Lina gjort en Holterundersökning..
    Shiwa som blivit dålig ska få göra en nästa vecka..har undrat lite över vad det är den egentligen visar?!
    Tanken är att dom vill se hur hennes hjärta arbetar i vila och när jag ”utsätter henne” för ansträngning då hon har börjat vingla och till slut inte kan gå :(

    Kul att se Linas siffror..nåt för mig att jämföra med sen kanske ;)

    1. Måste få dem förklarade för mig först bara de där siffrorna…

      Trist att höra att lilla Shiwa börjat vingla lite nu och då! :-( Hoppas att de hittar felet.

      Nu har jag ju bara lite koll på just dobermann och just deras hjärtproblem så vad de letar efter exakt på henne kan jag ju inte svara på. Men ett holter sitter ju i 24 h och under tiden lär du ju få föra liten journal eller dagbok över vad ni gör under tiden. Typ äta mat, promenad, lydnadsträning, lek med andra vovvar, vila osv.

      Holter används för att upptäcka hjärtarytmier, dvs om hjärtat har några problem med att det slår för fort eller för långsamt eller oregelbundet. En del sjukdomar kan upptäckas i tidigt stadium genom att övervaka hjärtat under en längre period.

      Emelies hund Expo hade ju så förra somaren, han vacklade till under varma träningsdagar och förlorade liksom styrseln i bakbenen en stund. I Expos fall konstaterades ju senare att han hade ett hjärtfel.

      Hoppas att det går bra för Shiwa och att hon är fin och frisk i hjärtat! :yes:

  2. Samma tanke som du har, svischar igenom mitt huvud varje gång jag springer, cyklar eller går vilda skogspromenader med mina två. Tråkigt! Nu vet inte jag något dödsfall av dcm i deras linjer, men det finns ju sannolikt. Förstår din oro för lina, speciellt med den vetskapen du sitter på. Men man kan ju inte ha dom stillasittande, så vet man inte får man köra på som vanligt och vara uppmärksam på symtom.

  3. förstår oron :(

    För övrigt blir jag så avundsjuk på dej varje gång jag läser din blogg :) du är så himla hurtig och påhittig !
    Hade varit kul att ses med hundarna igen innan hösten/vintern visar sej alldeles för mycket :yes:

  4. :dog: Hille, det är ju helt galet att det är så! Att man ska behöva tänka på det varje gång hundarna är ute och springer. Jag trodde jag var ensam att tänka/känna/oroa mig så.

    :dog: Emelie, jag brukar säga att jag är bra på att vara hurtig och påhittig med att blogga så att det låter som att jag gör en massa med hundarna! :-P

    Ja det hade varit väldigt kul att ses igen. Så kan vi mötas halvvägs istället för att du åker hela vägen hit. Fråga om några andra vill följa med också, det hade jag tyckt va kul!

  5. Duktig hon är med kossorna!

    Hemskt att du oroar dig för Lina. Är du inte orolig för Iris eller vet du att hon är frisk?

    1. Anna, finns inget som säger att Iris skulle vara fri från sjukdomen eller vara friskare på något sätt. Men hon har lite fler saker som gör mig mindre rädd i alla fall just nu.

      Ovanligt att tikar dör så unga, hennes pappa blev 9 år och hennes mamma lever och mår bra.

      … och så är hon duktig med :cow: :cow: :cow:

    1. Vad skulle det annars ha varit? Han dog knall fall på en promenad i skogen. (även om jag har hört en massa andra märkliga dödsorsaker) Några av hans valpar har dött i språnget vid 3 års ålder.

  6. Med tanke på hur mycket rykten som florerar kring hans död så bara jag undrade på hur du kunde vara säker på att det var just DCM. Historierna om vad som hände skiljer ju sig en hel del åt

    Men du kanske fått uppgiften från hans ägare?

    1. Säker är jag men jag VET ju inte eftersom hans husse aldrig gått ut med vad som hände och varför han dog. Men han har erkänt till några personer att det var hjärtat. Detta har jag ju heller inte hört med egna öron men då jag själv är helt övertygad om att det var DCM så spelar det inte så stor roll.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *