Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Alla apporterna – Livet med dobermann

Alla apporterna

Husse har semester och vi har påbörjat projektet; göra-om-baksidan. Hugger upp ved, flyttar på komposten, flyttar ett staket, flyttar en jädra massa singel osv. Det är på den icke inhägnade delen av tomten så Iris och Lina har fått nöja sig med att vara inne på tomten och kolla ut på oss byggare Bob:ar.

Lina har inga som helst problem med att ha ett staket mellan oss, Iris tror hon ska svimma av det. Hon står och sjunger på andra sidan staketet fast jag bara är 2-3 m bort. Att matte är bäst är bra nästan jämt…

Har försökt trösta Iris med att vi skulle åka och träningstävla på klubben i kväll. Tror ni vi kom i väg? Näpp, för jag är en sån långsam, trög typ som inte ens har koll på tiden. Jag är inte helt nöjd med mig själv måste jag säga.

Fylld av dåligt samvete plockade jag ut alla apporterna på tomten och tränade här hemma bara. Hittade nämligen vår träapport som jag trodde var borta så nu har vi två träisar och en metall.

Vi nöter vidare på anti-tugg-träningen och varvar det med lite lydnadsklass två apporteringar (dvs jag kastar, Iris springer och hämtar och sätter sig fot). Körde även lite fritt följ, inkallningar och lägganden under gång.

Det är för bekvämt att träna här hemma på gräsmattan, jag har fastnat här! Hoppas, hoppas att vi kommer med på den där kursen jag anmält till annars börjar vi väl slå rot här också.

4 svar på ”Alla apporterna”

    1. Jag har skrivit det i en kommentar eller två men jag kan skriva igen. :)

      Eftersom Iris har kunnat apportera jättefint utan tugg så länge så sa vi bara nej åt henne när hon tuggade och berömde när hon slutade. På enklaste sätt.

      Sen ser jag till att berömma och belöna själva apporteringen och inte losset.

      Eftersom en del tips jag får funkar på Iris men inte funkar på Lina så är det sällan jag skriver ut vilka tips jag får. Ska jag tipsa om något ska det liksom gå att applicera på alla. Jag är en snåltipsare… :quiet:

  1. Jag känner likadant. Är knappt på klubben alls längre.

    Åker gärna ner till er igen och tränar på en klubb med er. Prata hund. Det är så intressant att lyssna på folk som är raskunniga.

    1. Vore kul att samla många dobermann någon gång och fika/träna lite tillsammans! Om vi har tur kanske någon raskunnig kommer dit! :)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *