Vad var det som hände?

I Degeberga på Skånespecialen ställdes en kuperad valp ut. Den blev BIR.

Efter utställningen har jag förstått att någon måste ha anmält det hela eftersom resultatet nu makuleras.

Men vad är det som anmäldes och varför? Att valpen var kuperad? Att den tilläts på utställningen? Och vad är det som ska makuleras när valpar ställs inoff? Resultatet registreras ju ändå inte?

Nog för att jag ogillar kupering av hundar men om en uppfödare tar in en kuperad valp så finns det ju antagligen en avelstanke med det eftersom hunden ändå inte får ställas ut?

Är det någon som kan hjälpa mig att reda ut detta? Vad tycker ni?

9 svar på ”Vad var det som hände?”

 1. Jag tycker att det är bra att resultatet makulerats. Däremot tycker jag det är märkligt att ingen reagerade eller agerade väl på utställningen och satte stopp redan då, att det hann gå så långt och nu bli så tokigt…

  På Svenska Dobermannklubbens hemsida (dobermannklubben.se) är det utlagt lite information på förstasidan och under protokoll från ett styrelsemöte för den som är intresserad.

  1. Jag trodde valpen fick/kunde vara med för att deras resultat ändå inte registreras eller är officiella.

   Ska kolla protokollet…

 2. Ingen har ”anmält” någon mig veterligen…..

  Utställningar som annordnas av SDK går under SKK’s regler och förordningar.Det är alltså SKK’s regler som måste följas oavsett om utställningen är officiell eller för tex valp inofficiell. Där kan tex inte SDK gå in och göra en egen variant av reglerna även om vi skulle vilja det. Det är SKK väldigt klara med.

  Reglerna ang tävlan/prov med kuperad hund står tydligt att läsa på SKK’s hemsida, länk finns på SDK’s sida.
  Eftersom resultatet inte är gällande så stryks det och hundägaren får sina pengar tillbaka.

  Sedan kan man diskutera om kuperings bestämmelserna ang tävlingar/prov är bra !? Men vad gäller den specifika utställningen så finns inte så mycket att tillägga.
  //Madde

  1. Åh va bra, nu är allt solklart!

   Jag hade helt klart missuppfattat två saker;

   1. att valpen fick vara med just för att den var valp och att deras resultat är inoff.
   2. att det gjorts en anmälan, det verkar jag ha hittat på själv efter att ha lyssnat lite för mycket på rykten och läst lite här och där..

   Kollade protokollet på SDKs hemsida och jag tycker att också det är bra att reglerna är som de är!

   Kopierar in texten från protokollet; (Styrelsemöte 2011-08-21 Svenska Dobermannklubben)

   Förtydligande från SKK till SDK gällande kuperingsbestämmelser har erhållits huruvida de allmänna bestämmelserna gäller för deltagande i inofficiell klass på utställning eller ej.

   Öronkuperad hund född i Sverige eller i annat land där öronkuperingsförbud råder får inte delta på utställning Hundar födda 2008-01-01 eller senare, som är svans- eller öronkuperade äger inte rätt att delta på utställning oavsett om hunden är född i land där sådan kupering är tillåten eller om kuperingen gjorts av veterinärmedicinska skäl, enligt punkt 6 allmänna bestämmelser, Hinder för deltagande i utställning/prov eller tävling.

   Det är inte tillåtet vare sig på inofficiella eller officiella utställningar.

   Öronkuperad hund född före 2008-01-01 i land där öronkupering är tillåten får delta.

   HS beslutar att annullera resultat för tikvalp Elegant Line Uma Thurman (under reg) vid Skånespecialen i Degeberga 2011 på grund av ovan nämnda regelverk.

   HS beslutar att göra information till SDK medlemmar lätt tillgänglig på hemsidan gällande kuperingsbestämmelser, där även kuperingsförbud i andra länder skall försöka delges i största möjliga mån som hjälp för hundägare som väljer att importera sin dobermann.

   Tack så mycket för informationen Emelie, Madde och Maria! Yes

 3. Vi som kan utställningsreglerna – det här var väntat, och jag skrev om det här med kuperade hundar redan när jag gjorde Degeberga-inlägget och har även skrivit om det makulerade resultatet redan i augusti. Jag har även vidareutvecklat det hela med kuperingsförbud i mitt inlägg.

  //Lenis

  1. Lenis, jag kollade ditt inlägg och jag hittar inte något speciellt där… Question

   Att resultatet är makulerat har jag ju vetat ett tag men det var reglerna och varför jag var osäker på. Men det svarade ju Emelie, Madde och Maria på! Yes

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Click to Insert Smiley

SmileBig SmileGrinLaughFrownBig FrownCryNeutralWinkKissRazzChicCoolAngryReally AngryConfusedQuestionThinkingPainShockYesNoLOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurseAlienAngelClownCowboyCyclopsDevilDoctorFemale FighterMale FighterMohawkMusicNerdPartyPirateSkywalkerSnowmanSoldierVampireZombie KillerGhostSkeletonBunnyCatCat 2ChickChickenChicken 2CowCow 2DogDog 2DuckGoatHippoKoalaLionMonkeyMonkey 2MousePandaPigPig 2SheepSheep 2ReindeerSnailTigerTurtleBeerDrinkLiquorCoffeeCakePizzaWatermelonBowlPlateCanFemaleMaleHeartBroken HeartRoseDead RosePeaceYin YangUS FlagMoonStarSunCloudyRainThunderUmbrellaRainbowMusic NoteAirplaneCarIslandAnnouncebrbMailCellPhoneCameraFilmTVClockLampSearchCoinsComputerConsolePresentSoccerCloverPumpkinBombHammerKnifeHandcuffsPillPoopCigarette