Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 438 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 438 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:438) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 490 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:438) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 614 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:438) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 622 NY: in the pet shop! – Livet med dobermann

NY: in the pet shop!

Självklart var jag tvungen att besöka lite djuraffärer i NY också! Den största vi hittade var en som hette Petco och låg på 860 Broadway precis vid Union Square.
Där fanns allt man kunde önska sig till sin hund och lite till… Utbudet var inte direkt samma som hemma i Sverige. Det var hundtröja med tillhörande matchande tjockare tröja och jacka till, det var med matchande tassarmband(?), rosetter, jacka, små skor och halsband också! Och det fanns många kollektioner!

Eftersom vi besökte affären på tioårsdagen av 9/11 så låg boken “Dog Heroes of September 11th” på ett bord precis vid ingången tillsammans med hundtröjjor med den amerikanska flaggan på.

Utbudet av kiss-mattor var väldigt stort. Kändes som att det fanns lika många olika sorters pads som det fanns olika sorters hundmat i butiken. Hur stor skillnad kan det vara på kissmatta och kissmatta? Sen undrar jag om detta är en produkt som finns eller används av någon i Sverige?

På undervåningen kunde man anmäla sig till lite hundskola också, när vi kom så var en lektion precis över och några glada valpar kom ut från det lilla hundskolerummet. (Hade gärna velat fota dem men kände att jag nådde min gräns för hur och vad man kan fota helt ogenerat i en butik..)

Det syntes att Halloween inte är så långt bort, det fanns många kostymer hängande på rad. Här nedan är det djävuls-, korv-med-bröd- och pumpa-kostymerna som syns. De hade många mer att välja på!

Roligast var ändå maskinen där man graverade sina egna hundbrickor! Välj vilken du ville ha, knappa in på skärmen vad det skulle stå och välj typsnitt osv. Tror vi betalade 50-60 kronor för de små benen med namnet på ena sidan och mobilnumret på andra. 

Vi köpte ett halsband till vovvarna i butiken också, ett Dog Whisperer Cesar Millan Adjustable Collar komplett med hundtips och allt. Minsann! (På bilden ser ni även den färdiga namnbrickan)

En annan stor butik vi besökte låg inte så särskilt långt ifrån Petco, butiken PetSmart låg på 632 Broadway.

I den här butiken upptäckte jag att Martha Stewart hade en egen kollektion med hund och kattgrejjer. Visste inte ens att hon var varken särskilt hundig eller kattig av sig men å andra sidan har jag aldrig varit någon expert på Martha. Kan ändå inte låta bli att undra om den kvinnan har ett finger med i ALLT i USA?

Även denna butik körde hundskola och till min stora förtjusning fanns det bilder på några av hundarna som gått kurs! Med graduation-mössa och allt! Hade lätt gått kurs för dem bara för att få möjligheten att ta en sådan bild med min hund!
Här köpte vi ett halsband till Lina, ett blått med små ben på. Passade utmärkt ihop med hennes nya id-bricka om jag får säga det själv!

Hade jag haft en liten hund och bott i NY hade jag handlat i butiken trixie + peanut som låg vid Broadway på 23 East 20th Street. Även om man inte vill klä på sin hund så var det värt att gå dit bara för att titta på alla små fina vavva-tröjjorna. Och de hade otroligt fina och färgglada halsband och hundbäddar där!

13 svar på ”NY: in the pet shop!”

    1. Näe, det skulle nog inte jag heller kalla mig… (Även om jag tycker att det finns mycket att lära sig från honom också.)

      Jag köpte det för att det var en kul grej som det står ”calm and assertive”-tips på! Det är ju bara ett vanligt mjukt tyghalsband som var fint.

      Tur jag inte köpte ett Martha-halsband, då hade jag kanske varit tvungen att ägna dagarna åt husmorstips, matlagning och insideraffärer! :rotfl:

    1. Korvkostymen är en favorit men det känns som att den passar bäst på taxar!

      Man kanske ska klä ut vovvarna till halloween, hehe…

    1. Jag har då aldrig sett kiss-padsen här i alla fall…

      Till NY-bornas försvar så vet jag att en del veterinärer inte tycker att man ska gå ut med hunden på gatan innan den är färdigvaccinerad. Och det kanske inte är så lätt att rumsrenhet när man bor på 30:e våningen eller högre…

  1. Hej, vilket fint och roligt reportage! Mycket avis på de fina halsbanden. Och ja! kissmatta finns, i alla fall på SoForPets på Östgötagatan.
    :-* till dig

  2. :dog: Tyvärr kollade jag inte hur stora storlekar de hade, är Lara sugen på att klä ut sig till mumsig korv tror du? ;)

    :dog:Eva, nu vet jag ju inte så mycket om hunderiet i USA men lite knasigt verkar en del saker vara helt klart.

    :dog: Karin, Östgötagatan minsann. Har de korvkostymer till Gordon så köp en, han skulle passa i den tror jag! Kram på dig!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *