NY: Vad tar ni för valpen där i fönstret…

Tyvärr råkade vi gå förbi en djuraffär där jag såg det jag verkligen hade hoppats på att få slippa. En djuraffär som hade valpar till salu i skyltfönstret. Fy.

Inte renrasiga men typ en liten taxvalp tillsammans med en yorkieliknande sak i ena fönstret och i det andra hade de en westievalp och en svart-vit luddig sak. Det var en stor kille som hämtade westien när jag tog bilderna så jag vågade inte fota det andra skyltfönstret.

En fin och färgglad lapp på fönstret med priser och löfte om fler sötnosar inne i butiken.

När jag tog bilden så hann jag aldrig läsa vad det stod på lappen men nu när jag ser så undrar jag vad en Doxi är?

Både Magnus och jag tog väldigt illa vid oss av det hela och Magnus fixade inte ens att stå utanför butiken, han gick i förväg när jag fotade.

Tack och lov verkar det vara många djuraffärer som tar avstånd från denna typ av försäljning av valpar. Många djuraffärer hade den här infon nedan både på dörren och inne i butiken. Jag har fotat lappen som fanns att ta inne i en av affärerna.

På baksidan av lappen står det bla att man ska hjälpa sitt local dogshelter först, försöka träffa uppfödaren in person och leta efter valp som vuxit upp inomhus och inte i en bur på en så kallad puppy mill. Bra tips men visst är det hemskt att de ens måste tipsa om det?

humanesociety.org/puppy kan ni hitta mer information om ni är intresserade.

När vi gick med Therese i Central Park berättade hon om att Oprah gjort ett program om just de här hundarna som säljs i fönstren och valpfabrikerna de kommer ifrån för några år sedan.

Jag hittade avsnittet på en annan hemsida och vill ni böla ordentligt kan ni se det här. Det är fruktansvärt!

7 svar på ”NY: Vad tar ni för valpen där i fönstret…”

 1. Fruktansvärt. Jag såg liknande försäljning – fast värre, i Thailand. Men i USA trodde man väl ändå att de hade kommit längre…. I familjen jag bodde i när jag var utbytesstudent där fanns det två hundar. Som bodde i en liten liten hundgård och hade ca två meter kedja var att röra sig på. Förstå hur skitigt det blev runt dem Frown Sen skaffade de dessutom en till hund – som visserligen fick vara inne medan han var valp, men sen kedjades han oxå fast där ute. Vad är då poängen med att ha hund?! Jag fattar verkligen inte.

  o nä – tack, men jag klarar inte av att kolla på Operahs program, jag är alldeles för blödig

  Vad kan en Doxie vara då? Dobermann-Boxer-??

 2. Åh då var det alltså lille Doxin i fönstret! Han var så söt, hoppade runt och lekte med alla tidningspappersbitarna… In Love

  Jag hade velat ta hand om hela bunten och jag förstår verkligen varför man blir sugen på hund när man ser dem så där. Men så fort man har minsta lilla koll på hur dessa valpar troligtvis hamnat där så fattar jag inte varför folk fortsätter köpa dem! Cry

  Jag har förstått att valpar säljs så här även i Europa, Frankrike närmare bestämt. Undrar om de hundarna också kommer från liknande valp-fabriker?

 3. Fy. Tänk att vilket psykfall som hälst kan traska in där och köpa en valp. Jag jobbar själv i en djurtillbehörsaffär och kan inte för mitt liv förstå att dessa företag understöder valpfabrikerna! Nej fy säger jag.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Click to Insert Smiley

SmileBig SmileGrinLaughFrownBig FrownCryNeutralWinkKissRazzChicCoolAngryReally AngryConfusedQuestionThinkingPainShockYesNoLOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurseAlienAngelClownCowboyCyclopsDevilDoctorFemale FighterMale FighterMohawkMusicNerdPartyPirateSkywalkerSnowmanSoldierVampireZombie KillerGhostSkeletonBunnyCatCat 2ChickChickenChicken 2CowCow 2DogDog 2DuckGoatHippoKoalaLionMonkeyMonkey 2MousePandaPigPig 2SheepSheep 2ReindeerSnailTigerTurtleBeerDrinkLiquorCoffeeCakePizzaWatermelonBowlPlateCanFemaleMaleHeartBroken HeartRoseDead RosePeaceYin YangUS FlagMoonStarSunCloudyRainThunderUmbrellaRainbowMusic NoteAirplaneCarIslandAnnouncebrbMailCellPhoneCameraFilmTVClockLampSearchCoinsComputerConsolePresentSoccerCloverPumpkinBombHammerKnifeHandcuffsPillPoopCigarette