Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Trasiga tassen – Livet med dobermann

Trasiga tassen

I dag var vi ute på långpromenad hela flocken. När vi kom hem igen släppte vi båda hundarna inne på tomten och de sprang några varv innan jag ropade på dem och vi gick in.

Väl inne var plötsligt golvet helt fullt av blod och röda tasspår. Visade sig vara Iris som skurit upp en av sina trampdynor på höger framtass.

Såg ut som en hajmun och vill inte sluta blöda.

Tvättade lilla tassen ren och sen la jag på ett absförband och kom på att jag för länge sedan fick en sån där rulle vet-flex från apoteket.

Jädrar vilken bra grej den där vet-flexen var! Lätt att linda in tassen och satt hur bra som helst!

Lilla Iris var lite skeptisk till en början men hon satt still och när jag lindat halvvägs så satt hon bara där och höll snällt upp tassen.

Märktes att Iris hade ont i sin dyna, hon haltade och ville helst inte stödja på tassen. Så fort hon fick chansen så lyfte hon upp tassen i vädret och stod på tre ben. Däremot brydde hon sig inte om förbandet som fick vara helt i fred.

Egentligen vill jag plåstra om så lite som möjligt men detta blödde rätt så mycket ändå. Lite senare pratade jag med en annan dobermannägare och fick tipset att köra med tratt istället så fort det slutat blöda. Tassar får tydligen lätt skavsår om man inte sätter bomull mellan tårna på hunden innan man lindar. Dessutom läker det bättre om det är ute i friska luften.

När det var dags att gå och lägga sig fick Iris därför tratt på huvudet och blev världens suraste ”nu kan jag inte röra mig” hund.

Har någon något annat bra tips att komma med ang läkningen av trasiga trampdynor så mottages dessa tacksamt.

10 svar på ”Trasiga tassen”

  1. Hundsko inte i fleese utan en som står i mot lite väta (finns även vattentäta) på promenaden

    Sen en vanlig lite längre strumpa innomhus, som man tejpar ett eller 2 varv ovanför leden så den inte kasar ner, har fungerat bra på Rex trasiga trampdyna som nu är läkt, lite jobb med trasiga trampdynor, och det tar tid att läka då den nya tramdynan växer ut innifrån

  2. Åh nej lilla tassen! Undrar vad det var för dumt hon gjorde illa sig på :-((

    Expo har ju också skurit upp sin lilla tass en gång, det var då han kom till BK med tassen inlindad och då dessutom i en bajspåse hehe. Hoppas Irisens fot kryar på sig fort!

    1. Iris får också ha svart bajspåse på tassen när hon ska ut på tomten och kissa lite. (Vågade inte gå längre med henne idag)

  3. Ett tips är att köpa en sån där krage istället för tratt, inte lika störande för hunden att ha och river inte hemmet..

    Och sen en sko att ha på utomhus så att det inte kommer in smuts och stenar i såret som försvårar läkningen.

    God jul och gott nytt år!

    /Emma och Boss (NewBossOnTheBlock

    1. Jag har ofta tänkt att jag skulle köpa en sån där krage, men jag når hon inte framtassen då?

      Fast nåt måste jag göra, tratten skrapar sig fram mot väggar och dörrkarmar i huset! :no:

      Tack det samma!

  4. Åh, så synd. Tidigare i höstas fick Dante ett ca 4 cm långt jack i den stora trampdynan på höger framtass. Eftersom det var så stort, och djupt, fick han sys hos veterinären, men det här såg ju lite mindre ut. Vi gjorde i alla fall så att han fick ha en sko på sig på korta promenader (han var mer eller mindre ”sängliggande” för vi ville att det skulle läka fort). I skon fick han ha en barnstrumpa, så att var/klägg hellre fastnade i strumpan än i själva skon.

    När han väl var hemma skulle såret luftas så mycket som möjligt, och därför fick han faktiskt ha en munkorg, och tassen ”fri”. Varken tratt eller krage fungerade med hans långa ben och hals (han är också en dobermann alltså) Han fick lite skavsår av själva stygnen, men såret hade i princip läkt helt på två veckor!

    Hoppas det läker fort!

    1. Tack för att du delar med dig!

      Detta är ju icke 4 cm (aj!) så det känns ju som rena rama lyxsåret i jämförelse. Iris är även väldigt duktig med att låta bli att slicka så jag hoppas att detta också fixat sig av sig sjävt på någon vecka eller två.

      Det svåraste blir nog ”vara stilla” delen av det hela…

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *