Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Dobermannvalp från Dobvoyage – Livet med dobermann

Dobermannvalp från Dobvoyage

Jag har tidigare skrivit att jag inte ska tipsa om kennlar eller kullar här på bloggen men jag har nu ombestämt mig. Därför kommer jag att blogga om de kullar som jag tror blir bra och där uppfödaren gjort sitt bästa för att uppfylla RAS (Rasspecifik avelsstrategi för dobermann).

Kullar där jag själv hade kunnat tänka mig att köpa valp ifrån helt enkelt.

Den första parningen jag vill tipsa om är; Kennel Dobvoyage som ska para en av mina bruna favoriter,  KORAD LPl LPll ZTP BH Dobvoyage Benedicte (HD B knä UA , Ögon UA , VW carrier. KORAD 486 p , ZTP SG1B , Uppflyttad LKL SPH) till vardags kallad Yoga.

Jag var på plats den dagen som Yoga gjorde sitt mentaltest och hon var väl värd sina 486 sköna poäng!

Yoga, som fyller 5 i år i februari, var och kollade hjärtat hos Jens Häggström nu i december 2011. 24 tim EKG och UL Normal/UA, trevligt.

Yoga ska paras med Rondo Valdez vom Residenzschloss (HD 1, Ögon UA, vWD fri, DCM fri, IPO lll, VPG lll, ZTP V1b, FH ll BH, VDH Champion, Int Champion, IDC 2011 Champion class V2). En hane som fyller 6 år i sommar.

Även om jag inte gillar alla hundarna i stamtavlorna så tror jag att den här kullen kan bli bra! Jag tror chansen att få en frisk, glad träningskompis med fart i är stor.

32 svar på ”Dobermannvalp från Dobvoyage”

    1. Det kommer att bli jättebra tror jag!

      Jag tror hon kommer få 7 små tjocka valpar och 3 av dem kommer att vara bruna! ;-)

  1. Låter spännande… Jag skulle gärna se henne med Swempa (Camilla D.s galning) Hoppas det blir en kanonkull och att alla får leva länge och lyckligt!

    1. Altså när Swempa är lite äldre.. och jag kan villigt erkänna att jag inte forskat djupare i den parningen än att de två är hundar som verkar ha det jag vill se i en dobermann..

  2. Åh nu känner jag mig väldigt valpsugen !! Det låter som en bra kombination har du träffat båte tiken och hanen ?

    1. Jag förstår att du blir sugen på valp! :)

      Jag har träffat uppfödaren, tikens matte och tiken men inte hanen. Han bor utomlands…

      1. Ååå jag vill så gärna ha en valp !!

        Tittat runt på lite andra kombinationer som är på G och en del kullisar får mig att bli rädd !! Tikar med Mentaltest men inte ens gjort en Korning ska paras för andra gången med samma hane. Hannen även utan bruksmeriter.

          1. Anna, jag vet precis vilken kull du menar. Det stämmer att tiken bara gjort MH och inte MT. De byter hane men det är som sagt en kullbror till förra hanen.

            Den tiken har jag även träffat många gånger själv och en hund som biter (vilket hon gjort upprepade gånger) är inte en lämplig avelstik om du frågar mig.

            Mest förvånade är att den kenneln påstod sig bry sig väldigt mycket om hälsa men inte kollar DCM på sina avelsdjur. Dåligt. :no:

  3. Hej
    Kul att du gillar min kommande combo :-) Tänker inte säga så mycket om den, men det är klart att man vridit och vänt på det mesta både 1 o 10 gånger !
    Det är några spännande kombinationer planerade under 2012 och de är väldigt olika linje mässigt, vilket är bra för framtida avel här i Sverige :yes: Vi bör inte alla tänka lika och olika kombinationer tillför olika egenskaper.
    Det blir lättare med utvärdering och att se vad olika kombinationer ger om de föds i sverige iom att vi har helt andra verktyg bla genom skk hundata och MH. Det förutsätter dock att uppfödarna redovisar och utvärderar sina kullar och det tror jag överlag att vi kan bli bättre på ! Tror att Emelies statestik sida kommer att göra sitt till .
    Det finns även flera unga hanar med olika linjer som det ska bli intressant att följa här hemma och förhoppningsvis kunna använda i framtiden……
    Swempa o Yoga har farmor/mormor gemensamt så lite likhet finns det ;-)

    Håller tummarna för massor av bra valpar under 2012 och att det finns engagerade och intresserade valpköpare till dessa och som kan hjälpa till och föra rasen frammåt :yes:

    1. Just att alla inte använder precis samma hundar är ju bra också. Att ni har lite koll på vad andra ska avla på. :yes:

      Ser fram emot intressanta kullar detta året! :-))

    1. Den har inte bitit mig eller mina hundar utan joggare/cyklister som råkat trigga hennes bitlust. Och ja, man blir lite kräksugen faktiskt.

      (Vill förtydliga att AnnaS nu skriver om en annan tik än den i mitt blogginlägg, se våra tidigare kommentarer längre upp)

        1. Om hunden bitit för att skada eller omriktat stress menar du?

          Min gissning av det jag sett av den hunden är att det inte var aggressivitet utan snarare stress.

          (Redigerar och lägger till lite mer text i efterhand här;) skillnad på litet stressnafs och att bita hål på folk man möter.

  4. mycket bra att du tar upp denna kull! är fler intressanta kullar på gång och jag hoppas att valpköparna får upp ögonen för dessa kullar också! (kanske kan du blogga om dem också?)

    hoppas att övriga svenska kennlar följer efter så vi får tillbaka vår fina bruksras!!

    1. Jag hoppas också på att några braiga människor som vill satsa på en bra hund ska se detta inlägg. :D

      Har du (eller någon annan för den delen) förslag på bra kullar så tar jag gärna emot tips. :yes:

  5. Det som är bra med vissa kennlar är att de kan erkänna sina misstag och vara öppna med det! Och hur det än är så är det de uppfödare som engagerar sig i sina valpköpare och följer RAS som den ser ut idag de är de uppfödarna som kommer att få bra valpköpare. Det som stör mig något fruktansvärt är de som sitter och slår sig för bröstet och talar om att de har DCM-fria hundar fast man endast bara gjort en del i undersökningen av vad som krävs i DCM-testet. Då är det bättre att vara rak och ärlig och säga att jag skiter i att testa för jag tror,har inte lust mm.
    Och Madde på Dobvoyage är den ärligaste och självkritiska människa jag känner både privat och i hennes avel! Och hon har goda kollegor som följer RAS med! Aldrig i hela mitt liv att jag köper en icke testad hund enligt RAS idag! Om 2 år kanske RAS ser helt annorlunda ut men det som är det fina i kråksången är att uppfödaren gjorde vilket fall sitt bästa 2 år tidigare!

    1. Ja, lite mer lära sig av misstag och lite mindre prestige vore nog bra! Önskar även att vi kunde bli av med uppfödare som hemlighåller och undanhåller.

      Valpköpare med koll vänder sig ju direkt till bra uppfödare, jag önskar att fler förstagångsägare även skulle få större chans att hitta bra hund och bra uppfödare direkt, håller med dig om att man får både och när man köper hund från denna kullen.

      Och jag tänker precis som du vad gäller val av nästa valp, aldrig i livet att jag skulle köpa valp annat än från kull som uppfyller RAS.

  6. Hej Madeleine!
    Jag har följt din blogg ett tag och tycker den är jätte bra och inspirerande! Det är så här att jag och min sambo skall flytta ner till Skåne då jag äntligen är klar med mina studier och skall börja jobba:)
    Jag har längtat hur länge som helst på att äntligen få börja jobba och skaffa mig en riktig brukshund.
    Efter mycket fram och tillbaka så har jag bestämt mig för att välja drömrasen Dobermann! Men vilken djungel det är att hitta en bra kennel.
    Jag blev jätte glad när jag såg att du har lite koll på lite olika hundar och ser fram emot att få ta del av din erfarenhet.
    Just nu känner jag mig väldigt vilsen i hund sökandet på den perfekta hunden.
    Åter igen tack för en mycket bra blogg som har hjälpt mig mycket!
    MVH/Fabian

    1. Fabian, välkommen till Skåne! :yes: (Vet du ungefär var i Skåne ni hamnar?)

      Klart du ska ha dobermann! Jag kommer att blogga om fyra kullar till vad jag vet just nu och det är bra hundar med bra uppfödare, kennlar jag utan problem kan lova att du får bra hjälp och stöd ifrån.

      Du får ta med sambon och komma och hälsa på oss sen när ni flyttar, hälsa på galenpannan och Lina. ;-)

  7. Hej Madeleine!

    Har börjat läsa din blogg och tycker den är väldigt rolig och intressant!

    Har nyligen varit tvungen att ta bort min älskade bästa kompis – dobbisen Hjalmar – och trodde nog aldrig att jag skulle vilja ha hund igen, men har kommit fram till att livet utan en dobermann inte alls är lika roligt, innehållsrikt och lika ”värdefullt”…

    Jag är också väldigt villrådig inför vilka uppfödare, kullar etc som man bör vända sig till – kanske du kan hjälpa mig med några goda råd?!!

    1. Fy va trist att läsa om att du förlorat din Hjalmar. :-((

      Jag har också svårt att tänka mig livet utan dobermann så jag hade nog också velat ha ny hund ändå efter ett tag.

      Jag ska blogga om några kullar till här snart, kullar som jag tror på ur jobba/hälso-synpunkt. sen har ju alla lite olika smak så kika in på Svenska dobermannklubbens hemsida och kika bland de uppfödare som finns. http://www.dobermannklubben.se/

  8. Va kul att du kommer att skriva mer om olika kullar. Vi planerar att skaffa oss vår lilla vovve till sommaren så jag hoppas det dyker upp något till dess.
    Vi kommer att flytta till Helsingborg nu i Januari så de vore väldigt kul att få träffa er och era hundar, verkligen jättekul!
    Tack för all hjälp!
    Mvh / Fabian och Pernilla

    1. De vovvar som paras i januari har ju leveransklara valpar i maj typ så det blir ju till att titta på parningar som görs hyfsat snart då. Så spännade!

      Helsingborg är ju inte många km härifrån, ni verkligen måste höra av er när ni kommer ner! :)

  9. Hej Madeleine!
    Vi tittar för fullt efter hundar som skulle kunna vara leverans klara lagom till dess att vi kan ha semester och tid för att vara med en valp den tid som krävs.
    Jag klart vi skall ses när vi är i Helsingborg! Men jag skulle vilja ha en mejladress till dig så vi kan höras av via mail när det drar ihop sig.
    MVH Fabian och Pernilla

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *