Två rastgårdar

På hundforumet vovve finns en rätt bra grej där man kan leta upp hundbadplatser, träningsområden, rastplatser m.m. på Sverigekartan. Nedan ser ni hur Skåne ser ut på kartan, flest pluppar över Lund.

I dag zoomade jag in Lund och konstaterade att det ligger väldigt många rastgårdar där. Bestämde mig för att göra en utflykt med vovvarna och åkte dit för att kika närmare på två av dem. Har rödmarkerat dem på kartan här till höger.

Parkerade bilen på lämpligt ställe och började gå mot den första av de två rastgårdarna. Gick förbi dagis, skolor och massa radhus och lägenheter. Själva rastgården låg inte exakt där vovve-kartan sa att den skulle ligga men den var inte svår att hitta ändå.

Rastgården var tom så jag släppte in båda hundarna direkt och så inspekterade vi stället. Det var bra höjd på staketet runt rastgården men båda grindarna var lite trasiga och den ena stod dessutom öppen när vi gick in, Iris var på väg ut när jag nejjade, kallade tillbaka och drog igen den så gott det gick. Fanns flera bänkar att sitta på och en del träd.

När båda hundarna nosat på det som de skulle nosa på och jag hade tränat lite med Iris så gick vi vidare mot nästa rastgård.

Visade sig att den andra var ca 3-4 gånger så stor som den första. Den låg dessutom lite mer för sig själv. När vi kom gåendes längs staketet fick vi ett varmt mottagande av en golden som skällde och sprang längs staketet inne i rastgården.

Hans matte befann sig i andra änden av rastgården och istället för att gå in valde jag att gå ett varv runt den. Iris hittade en skatt, en gammal trasig fotboll, längs gångvägen. Det låg en äng lägligt precis där hon hittade den så var det ju lika bra att köra lite uppletande med bollen! Iris fick sitta kvar/ligga kvar på kanten av ängen och Lina och jag gick ut och släppte den på lite olika ställen.
När Lina och jag hade gömt den åt henne några gånger lämnade vi bollen bakom oss till nästa lyckliga hund och gick in i rastgården.

Här kunde hundarna springa och jag passade på att öva inkallningar med dem båda. Lina försökte få goldenkillen och hans äldre hundkompis att leka men det var lönlöst. De bara tittade på Lina. Med Iris passade jag på att öva på att hon inte skulle bry sig om de andra två hundarna alls, gick skitbra!

Vill ni leta upp egna ställen på vovves hundkarta klicka här.

11 svar på ”Två rastgårdar”

 1. Vilket fint halsband en av dina granna dobermann-tikar har! Det rosa syftar jag på – var har du köpt det? Smile Skicka gärna ett mail eller PM på Facebook!

  1. Jag skickar ett meddelande till dig men svarar här med. Halsbandet är ett Hurtta Lifeguard
   och sen har hon ett rosa reflexhalsband också. Det köpte jag i någon hundaffär i Stockholm men minns inte riktigt var tyvärr.

 2. Hejsan!

  Ville bara säga att jag precis hittat din blogg och tycker dina tjejer är jättefina! Håller på och letar all information jag kan om dobermann just nu då jag känner att det är en ras jag skulle vilja ha i framtiden och bloggar där man får läsa om vardagen är ovärdeliga. Nästa hund är redan bestämd men nästa efter det kan mycket väl bli en dobermann, har verkligen förälskat mig i dem! Har du möjligtvis några kennlar att tipsa om som har bruks som främsta inriktning? (Maila gärna om du inte vill skriva ut här i bloggen.) Ha det bra!

  Maria.

  1. Hej Maria!

   Tack för dina snälla ord om min blogg och mina hundar!

   Jag bloggade om en parning som jag tycker är bra för ett tag sedan och jag kommer att blogga om fler efter hand att de dyker upp.

   Mitt bästa tips blir att läsa och kolla på min vän Emelies statistiksida; http://mlie.se/dobermannstatistik.html

   Även om vissa kennlar är mer inriktade på arbetsmeriter så kan ju vilken kennel som helst göra en bra parning! Big Smile Du får höra av dig den dagen det blir dags för dobemrannköp så lovar jag att hjälpa dig att sortera lite bland kullarna!

 3. Släpper du alltid ihop dina hundar med ”alla”, funkar det bra ??

  Väldigt många hundrastgårdar i Lund !! Har ni varit i fler ?

  1. Näe det gör jag inte. Jag kollar alltid lite vem som är i rastgården innan jag går in.

   Och detta var de första två vi besökte men det blir nog att vi kollar upp fler. Smile

 4. Det där låter ju spännande, ska kolla upp om det finns någon här i Nybro! har alltid varit lite emot rastgårdar och att släppa ihop hundar på de sättet men det kanske börjar bli dags att tänka om, funkar de har dom ju ut massor med kul från de=)

  1. Jag är både för och emot rastgårdar faktiskt. Att behålla lite ”emot” är sunt.

   Vi har mött så många märkliga hundägare, hundar som bitit och ägare med noll koll. I kombination en garanti för att det ska gå åt helvete.

   Släpper jag mina hundar i rastgårdar så vill jag verkligen kolla av läget där inne innan vi går in. Och när det funkar har ju hundarna hur kul som helst!

 5. Kul att ni trivs i Lund! Tänkte bara tipsa om att i Dalby finns det dels en rätt stor rastgård, dels tre fårhagar uppe vid vattentornet, fortfarande mitt i byn, som det är suveränt att släppa sina hundar i. Funkar även på sommaren då det bara går får i en hage åt gången.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Click to Insert Smiley

SmileBig SmileGrinLaughFrownBig FrownCryNeutralWinkKissRazzChicCoolAngryReally AngryConfusedQuestionThinkingPainShockYesNoLOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurseAlienAngelClownCowboyCyclopsDevilDoctorFemale FighterMale FighterMohawkMusicNerdPartyPirateSkywalkerSnowmanSoldierVampireZombie KillerGhostSkeletonBunnyCatCat 2ChickChickenChicken 2CowCow 2DogDog 2DuckGoatHippoKoalaLionMonkeyMonkey 2MousePandaPigPig 2SheepSheep 2ReindeerSnailTigerTurtleBeerDrinkLiquorCoffeeCakePizzaWatermelonBowlPlateCanFemaleMaleHeartBroken HeartRoseDead RosePeaceYin YangUS FlagMoonStarSunCloudyRainThunderUmbrellaRainbowMusic NoteAirplaneCarIslandAnnouncebrbMailCellPhoneCameraFilmTVClockLampSearchCoinsComputerConsolePresentSoccerCloverPumpkinBombHammerKnifeHandcuffsPillPoopCigarette