Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Stilpoäng eller avdrag? – Livet med dobermann

Stilpoäng eller avdrag?

I dag var hela flocken ute och sprang tillsammans! Husse höll i Lina och jag sprang med Iris.

Efter dagens 10 km kan jag återigen intyga att rådjur är precis dumma i huvudet! När de står mitt ute på en åker med några km fritt i alla vädersträck så väljer de att börja springa och springa rakt mot Lina och husse. Jag lovar och svär att när jag vände på huvudet för att se var de tog vägen så passerade två av dem ungefär 20 meter bakom Lina (som var lätt uppe i varv kan jag säga!)

Mötte en häst i sällskap en en liten hund också på den smala grusvägen. Ryttaren vände upp hästen mot oss när vi kom springande så att hästen skulle se oss. Vi gick förbi med hundarna istället för att springa. Även om hästen trampade lite nervöst och vi passerade både hästen och lille hunden på nära håll så gick det jättebra och det var det bara glada miner och ”Hej” och ”Tack!” och vänlighet, sånt gillar jag!

Pga rådjuren och hästen så missade vi milen under 60 min. Istället blev det 61 minuter…

När vi kom hem tränade jag platsliggning med Iris. Även om vi bara tränade här hemma på gräsmattan så kopplade jag upp henne för att öva hela biten med att koppla loss hunden. Gick 15 meter ifrån henne och lät henne ligga tills hon la ner hakan och huvudet i gräsmattan. Då berömde jag och gick tillbaka och satte henne upp.

Nästa gång tog det ungefär en minut innan hon la ner huvudet, då berömde jag igen men lät henne ligga i ytterligare en minut innan jag gick tillbaka och såg hur Iris såg ut där hon låg. Kolla bakbenen!

När hon lägger ner huvudet så skjuter hon liksom fram hela kroppen och lägger huvudet väldigt långt fram. Ser ju inte bekvämt ut direkt. Blir det avdrag för den förflyttningen eller får man stilpoäng för den tro?

4 svar på ”Stilpoäng eller avdrag?”

    1. Man ska krama varandra i trafiken! Efter att ha läst om Pondus den vilde så utgår jag från att alla hästar är lika ”fulla av liv”! ;)

      Allvarligt så skulle ju inte jag vilja att en häst sprang förbi när jag gick med hundarna heller så det är ju inga konstigheter.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *