Märgben och små vilda djur

Idag var det säsonsgspremiär för märgben här hemma hos oss. När vi bodde i lägenhet fick hundarna äta märgben lite när som men sedan vi flyttade till huset får de bara äta märgben utomhus. Ett säkert vårtecken med andra ord när de nu fick ligga och smaska på varsitt på gräsmattan.

Väldigt skönt var det att få gräva mitt grävprojket i fred utan att Iris gnällde bakom staketet som vi tillfälligt satt upp. I värsta fall studsar hon över också, ett 1,10 m högt staket är tydligen inte nog för att stoppa Iris…

Mitt i bentuggandet tog sig Iris en liten bensträckare, rullade sig i gräset, gick ett litet varv. Plötsligt kom hon knatande mot mig med en liten pinne i ena mungipan. Såg så nöjd ut som hon alltid gör när hon bär på något.

Åhhh har du hittat en pinne…. (tänka, tänka) AAAAAAHHHHHH LOSS PÅ DEN!!

Den där pinnen var ingen pinne. Det var en liten svans. Och det var det enda som stack ut ur munnen på Iris men hon släppte den direkt när jag freak-skrek loss.

Var sjutton kom lille musen ifrån? Efter att vi fotat den lille fick han en sista vila i hästhagen på andra sidan staketet.

Några timmar senare gick jag och Lina på kvällspromenad. Ute på gatan satt plötsligt en rätt så stor padda. Jag gillar inte paddor, när Lina får tag på dem så löddrar hon om munnen och ser galen ut!

Som tur var verkade Lina inte vilja tugga på honom och jag kunde peta lite på paddan med foten, ska du inte hoppa iväg nu lilla paddan? Men paddan bara låg still, jag tror det var för kallt för att den skulle orka hoppa så mycket. Tyvärr är min paddkärlek inte tillräckligt stark för att vi skulle ge oss på ett räddningsförsök, paddan fick ligga kvar och vi gick hem igen.

Nu nyss när jag släppte ut hundarna för en liten nattkss höll jag på att kliva på en liten ödla på väg in igen. Min ödlekärlek är större än min paddkärlek och jag ville inte lämna honom ute i det kalla. Ödlan fick följa med in och värmer/vilar upp sig i en plastburk. Iris tittade noga på och övervakade flytten in till burken. I morgon ska han få komma ut i solskenet igen.

Så många vilda djur, nu måste det vara vår ute!

Ett svar på ”Märgben och små vilda djur”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Click to Insert Smiley

SmileBig SmileGrinLaughFrownBig FrownCryNeutralWinkKissRazzChicCoolAngryReally AngryConfusedQuestionThinkingPainShockYesNoLOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurseAlienAngelClownCowboyCyclopsDevilDoctorFemale FighterMale FighterMohawkMusicNerdPartyPirateSkywalkerSnowmanSoldierVampireZombie KillerGhostSkeletonBunnyCatCat 2ChickChickenChicken 2CowCow 2DogDog 2DuckGoatHippoKoalaLionMonkeyMonkey 2MousePandaPigPig 2SheepSheep 2ReindeerSnailTigerTurtleBeerDrinkLiquorCoffeeCakePizzaWatermelonBowlPlateCanFemaleMaleHeartBroken HeartRoseDead RosePeaceYin YangUS FlagMoonStarSunCloudyRainThunderUmbrellaRainbowMusic NoteAirplaneCarIslandAnnouncebrbMailCellPhoneCameraFilmTVClockLampSearchCoinsComputerConsolePresentSoccerCloverPumpkinBombHammerKnifeHandcuffsPillPoopCigarette