Svenska dobermannklubben, en medlem mindre?

Jag tycker att det är jätteviktigt att vi har en rasklubb. MEN jag har länge känt att klubben inte riktigt lever upp till mina förväntningar.

Det är för få i klubben/styrelsen som driver de frågor jag tycker är viktiga, ändå har jag gjort vad jag kunnat för att lyfta fram de bitarna här på bloggen i någon förhoppning att fler ska ta del av det. Däremot har jag inte fått känslan av att varken styrelsen eller uppfödarna har varit lika intresserade. (Undantaget de uppfödare som varit drivande så klart!)

Jag har kanske fel men det känns som att krutet och intresset läggs på utställningar och inte på tävlingar, hälsa och mentalitet för vår bruksras.

Den lilla tidningen vi får är lika kul att få varje gång men så är det inte för en liten tidnings skull som jag är med i rasklubben.

Jag vet inte om det är för att några i styrelsen suttit för länge och att allt bara börjat gå på rutin och som de alltid har varit o s v men någon form av förändring behövs. Därför håller jag tummarna för att det blir ändringar i styrelsen nu i helgen på årsmötet. Blir det inte det så är det nog tyvärr så att jag kommer att lämna SDK tills något händer och jag känner att klubben jobbar aktivit för rasen igen.

(Det här inlägget fick rätt många kommentarer på min gamla blogg, för att läsa dem klicka här.)

69 svar på ”Svenska dobermannklubben, en medlem mindre?”

 1. Det viktigaste är ju trots allt hälsa och metalitet. Men såklart som du även skriver, tävlingar, det är ju trots allt en bruksras. Tycker det är starkt av dig att hålla fast vid din åsikt och jobba för förändring, när nästan hela hundvärldens sätt att tänka har blivit för att få fram de exteriört snyggaste raserna. Det viktigaste glöms lätt bort.

  Är väldigt inne på att skaffa Dobermann som min nästa hund, men jag känner mig så osäker på att få en bra hund. Jag vill inte ha den snyggaste hunden utställningsmässigt, nej, jag vill ha en frisk, stabil och arbetande hund med mkt motor. Att den då är fin exteriört är ju aldrig ett minus, men det är absolut inte det jag sätter i första rummet.

  Fler borde tänka som dig Madeleine, då hade chansen varit så mkt större att få fram bra arbetande Dobermann.

  1. Therese, egentligen skulle jag vilja svara dig jättelångt men jag vill inte ta upp enstaka händelser eller enskilda personer här i inlägget.

   Minimikraven för avel på dobermann; avla på friska hundar som visar att de går att arbeta med och är trevliga mentalt. Thats it.

   Där känner jag inte att jag har förtroende för styrelsen och det är det jag tycker är allra viktigast.

 2. Helt rätt med en reaktion gällande detta, speciellt när du verkligen det senaste året/åren har varit aktiv och hjälpt till med olika saker samt åkt på föreläsningar och möten up

  Sen tror jag som så att om du lämnar klubben kommer andra att hänga på, vips har en virvel kommit igång och kanske är det de som behövs för att något ska hända och ske. Att rutinerna kastas om och största fokus läggs på annat av större vikt i dagsläget.

  Utställning är jättekul och vill man ställa ut så är det inget fel på det alls men som Therese skriver ska det inte vara i första rummet och framförallt inte när det kommer till en bruksras som dessutom har brister och problem på flera plan.

  1. Emelie, så himla aktiv har jag ju inte varit även om det kanske varit mer än genomsnittsmedlemmen… Skit samma.

   Om någon annan väljer att lämna klubben efter årsmötet så är det upp till dem så klart. Men man ska inte gå ur för någon annans skull eller av andra orsaker än sina egna. Helst av allt hoppas jag att det blir lite ändringar så att ingen behöver gå ur!

 3. Lyfter du det även till klubben? Och inte ”bara” i bloggen?

  Tycker att det är jätteviktiga saker du tar upp! Yes

  1. Heléne näe jag har inte meddelat någon i styrelsen att jag har funderingar på att gå ur? Wink

   Allvarligt så är det viktigt och jag hoppas att det blir lite ändring i helgen!

 4. Dobermann skeppet har varit ur kurs länge. Många besättningar har försökt att ändra på detta utan framgång, Några har lyckats bromsa ner hastigheten medan andra inte gjort något för att förändra kursen.Vem/Vilka ska kunna Ändra kursen?

  1. Ronnie, vi har ju pratat lite med dig om mina tankar kring klubben så jag väljer att bara svara på din fråga vem/vilka; Du! Grin

 5. Madde writes: Jag kan inte tycka att den största vikten läggs på utställning !? Vi har 3 st special utställningar varje år, det är inte mycket. Vi annordnar ZTP, Korningar, MH, Ras Mästerskap, föreläsningar m special vet/doc, förra året om HD/Knä och i år om DCM. Vi annordnar medlemsmöten, uppfödarmöten samt har en tidning och en hemsida….Men visst kan man göra mer ! Men vilka ska göra det ? Vad vill NI att man ska göra mer ? Önskemål och konkreta ideer är det tyvärr väldigt sällsynt med. Det är tungrott och många som stretar åt olika håll, fast det är synd att säga att allt är skit ! Varför inte utgå ifrån det som är bra och arbeta frammåt !? Självklart blir det kompromisser i en idell förening, men det bör finnas utrymme för alla. Har ni åsikter och ideer kom till Årsmötet på Lördag i Jönköping. Där har alla chansen att vara med och påverka Smile See you !

  1. Madde, det blev lite tokigt i inlägget kanske. Med
   …det känns som att krutet och intresset läggs på utställningar och inte på tävlingar, hälsa och mentalitet för vår bruksras.

   menade jag styrelsen och majoriteten av uppfödarna.

   Tack vare eldsjälar så gör SDK ju allt det där andra också som du nämner och där jag deltagit och försökt hjälpa till på det jag kunnat. Klubben blir så bra (eller dålig) som vi medlemmar gör den.

   Ni som är med och ror och drar det tyngsta lasset förtjänar inte något annat än beröm och cred! Yes

   Jag vill ju inte gå ur, jag vill ju vara med och hjälpa till. Smile

 6. Madelene, jag förstår dig! Thord och Lise gör inget för klubben annat än att använda klubbstugan sin ’sin’ och vara otrevliga!! Ett nytt styrelse är på sin plats utan tvivel!!

  1. Att nämna andras namn men att själv vara anonym, åååå så imponerad jag blir!

   För mig får hela styrelsen gärna bosätta sig i klubbstugan utan att det skulle störa mig ett dugg, bara det jobbas på det som är viktigt inom klubben. Däremot har jag hört fler som fått ett något otrevligt bemötande när de varit på Stockholms klubbområde. Trist. No

 7. Jag fick nog i höstas och ringde SBK och sade upp mitt medlemskap i dobermannklubben av olika orsaker. Har tänkt göra det ett par år, men först då blev det av. Jag är inte ensam om att ha gjort heller… Confused

  1. Therese jag vet inte hur statistiken ser ut för de sjunkande medlemsantalet men det har ju sjunkit kraftigt de senaste åren. Och jag börjar som sagt att förstå varför.

 8. Jag menade bara att alla i styrelsen/dobermannklubben kanske inte läser din blogg – du har jättebra synunkter som är värda att vidarebefodras

  1. Heléne inga problem, du ska nog se att de som läser min blogg ser till att informera alla inblandade så fort som möjligt. Wink

 9. Jag känner lite som du Madeleine, själv skulle jag vilja vara mer aktiv, men då jag bor långt ifrån min region som är mellansvenskas, så är det svårt. Att åka på ett möte skulle ta mig cirka 4 timmar i enbart bilkörning, så med två småbarn och ett heltidsjobb, har jag faktiskt inte orkat försöka vara delaktig. Dock kan man ju kanske göra saker hemifrån, men vet ju inte riktigt vad.

  Jag tycker att vi verkar stå stilla och inte riktigt komma någon vägen. vad behövs, nya tankar och ideer och de är det ju vi medlemmar som måste komma med. Skulle gärna vilja åka på årsmötet i helgen men det funkar inte, hoppas att det finns folk där som vågar säga vad dom tycker och tänker. För om bara det ”gamla gardet” är där, blir ju ingen förändring.

  Tycker dock inte att allt är dåligt, bara att vi liksom har fastnat i nån djup, svåruppkomlig sörja.

  1. Hille det är ju inte så himla lätt att göra något på långt avstånd för klubben. Särskilt om klubben inte talar om för sina medlemmar vad det är som händer och aktivit jobbar även mot er lite längre bort.

   Att få till SDK gemensamma klubbkläder verkar ju t ex vara en omöjlighet.. Wink

   Hoppas att klubben kommer ur sörjan snart! Yes

 10. Allt jag vill säga är att jag tycker att det är förjäkligt att de som jobbar för en bättring inom avel, hälsa och mentalitet blir motarbetade av sina ”gelikar” det är ju helt skadat! Dessutom tycker jag att det ska vara lättare att få tag på styrelsemedlemmarna med frågor mm, vissa svarar inte på mail överhuvudtaget, det gör mig förbannad och får mig att känna att jag som medlem och mina frågor är så oviktiga att de inte ens förtjänar ett svar. Jag skulle dessutom vilja gå så långt att jag anser att sektorerna (ARK mm) skulle ha ett mycket starkare stöd ifrån styrelsen än vad jag uppfattat att de får nu, en sådan grej var när jag besviket upptäkte att en del av styrelsen som t.o.m är boende i Sthlms-området inte dök upp på medlemsmötet och föreläsningen med Häggström! Då ser man ju vart intresset ligger..
  Men nu är det ju såhär att det är upp till varje medlem att göra sin röst hörd, detta på framförallt årsmötet i morgon! Vi i valberedningen har lagt fram förslagen som inkommit till oss, men det betyder inte att det är lika med ”klart” att de förslagen blir klubbade på mötet, Ni kan alltid ge förslag på mötet så blir det en omröstning.
  Jag ogillar att man sitter och rycker på axlarna och gnäller, vi alla har rösträtt, det är vårat sätt att påverka! Även om ens ”eget” förslag inte får tillräckligt många röster så kan det ändå vara ett tecken på missnöje som förhoppningsvis uppfattas av vederbörande och denne tar till sig det.
  Själv ska jag fortsätta med min hjärt och avgasrörs-räddning på min bil som inte vill leva längre, förhoppningsvis kommer jag ner till Jönköping, annars sitter jag hemma och surar och skriver en annons på Blocket.

  1. Vonkan jag håller med dig rakt av. Det märks ju tydligt på just möten vem som bryr sig om vad vad gäller styrelsen och vilka medlemmar som kämpar som as i det tungrodda som Madde här ovan nämnde.

   rip bilen.
   Car

 11. Claes writes: Det är lite synd att du ska lämna oss utan fight. Wink Ta med dig dina åsikter till årsmötet. Vädra dom där. Om du inte redan gjort det anmäl dig och ditt intresse till valberedningen. Om du går ur så förlorar du ju din rätt gatt påverka. Använd det engagemang som du tydligen har till att vara med och påverka istället. Man behöver ju inte vara nobelpristagare för att se att Dobermannklubben får allt mindre medlemmar och en allt sämre budget. Dobermannklubben får då allt mindre medel att verka med oavsett hur hårt alla inblandade jobbar. Just nu behövs fler medlemmar. Så jag tycker att om man är riktigt mån om rasen då åker man till årsmötet och påverkar. Ta gärna med så många du får plats med i bilen.

  1. Claes jag fightas ju som tusan här på bloggen och det lär jag ju inte sluta med. Wink När jag skrev detta inlägg så fick jag rekord i besökare så vi får hoppas att jag därmed sporrade fler att åka på årsmötet och göra sin röst hörd! Smile

   Jag har varit med på några möten och röstat på några av dem. Redan där och då på mötet har jag hört folk säga ”Åh så bra att vi röstade fram det här, tyvärr kommer ju aldrig uppfödarna eller styrelsen gå med på detta”. Vad kan jag påverka då? Om vi medlemmar sitter och röstar och röstar och inget händer och ingen bryr sig?

   De uppfödare/hanhundsägare som bryr sig kan jag räkna på ena handens fingrar vad gäller att följa RAS. Jag är skittrött på det!

   Att sen sitta på möten och höra uppfödare säga att det är så hemskt att folk inte köper deras valpar och att medlemsantalet sjunker… det är ju så att man inte vet om man ska skratta eller gråta!

 12. Camilla writes: När du skriver att styrelsen och majoriteten av uppfödarna lägger sitt krut på utställning, kan det säkert stämma vad gäller majoriteten av uppfödare. Tyvärr får jag faktiskt ont i magen av det, då jag & Madde ( som även är uppfödare) i princip enbart jobbar med andra saker inom styrelsen. Men jag vet också att det inte räcker. Ur kurs, ja så kan man se det. Men då får man nog aktivt själv jobba lite med, både vad gäller hälsan på rasen och aktiviteter för medlemmarna. Jag hoppas ni alla kommer på årsmötet, ni och era åsikter behövs där!!!!!!! Det kommer röstas om viktiga saker, bl.a. Valphänvisningen, som blir ett vettigt verktyg för valpköparen.

  1. Camilla, inte ha ont i magen. Ny styrelse och jag lovar att hjälpa till och vara mer aktiv i klubben! Yes

   1. Fick just veta vem som är vår nya ordförande resp vice ordförande och det blev ju finemang-pang det där!

  1. Jag vet faktiskt inte exakt hur nya styrelsen ser ut men jag fick sms om vilka som blev chef och vice chef.

   Är förvånad över att ingen skrivit på forumet om det t ex. Utställningsresultat verkar ju alla skrika om om det går mer än några timmar efter att en utställning är klar men detta verkar inte så många vara intresserade av… Question

 13. Jag är oxå förvånad Madde…folk är väl i chocktillstånd! Shock
  Men säg nu!
  Vi som inte var där kan ju definitivt inte skriva vilka det blev!

  1. Ja, Torbjörn Dobfancier Eriksson.

   Och Malin är väl hon med ljust hår och Mezzrow-hund? (Bra förklaring det där blev då..)

 14. Ja, och hon heter Malin Johansson (gamla sekreteraren)! Yes
  Torbjörn låter oxå bra! Yes
  Sedan blev Camilla R vald som sekreterare. Yes

  Nu händer det saker…

  Jag vill höra fler namn!

  1. nej, jag var inte på mötet. Jag jobbade natt på mitt jobb och just nu kallar vi in extrapersonal för att klara av alla patienterna så det var inte läge att försöka vara ledig.

 15. Ordförande: Malin Johansson, (tidigare sekr) vice Ordf: Torbjörn Eriksson Sekreterare: Camilla Rönnqvist Suppleant: Madde Dahlgren Suppleant: Camilla Dahlgren Suppleant: Ingela Jakobsson Kvar sedan tidagare Kassör: Lennart Eriksson Ledamot: Maria Drangel Hoppas du/ni kan ha förtroende för den här styrelsen då….. även om de flesta är samma men andra poster…….

  1. Maria jag önskade att det skulle bli ändringar i styrelsen och det blev det! Nu ser jag fram emot att hjälpa till inom klubben och göra mitt bästa för att hjälpa till med det jag kan hjälpa till med! Big Smile Roligt!

 16. Jag är chockad därför att jag inte tror mina ögon.
  Det har ju varit i stort sett samma styrelse sedan
  jag blev medlem i klubben. Jag antar att det måste
  ha varit lite turbulent under röstningen och efter?

  Det är nog ett måste att det händer något i klubben,
  annars blir det nog inte många medlemmar kvar.

  Nu tar vi nya friska tag under 2011 och arbetar
  framåt och mot ett gemensamt mål – för våra
  älskade DOBERMANN! yes

  Lenis

 17. Emelie, det står i Verksamhetsberättelsen för 2010.
  Jag tror det var ca 75 medlemmar minus förra året.

  Lenis

 18. Jag tycker också det är tråkigt att man som medlem och blivande del i styrelsen, tar plats genom en såkallad kupp. För mig känns det mer genomtänkt med en ledning i klubben som går genom valberedningen och har en dialog med andra intresserade, tillfrågade och engagerade i klubben…….. Det blev en annorlunda styrelse än vad valberedningen lagt ut på klubbens sida, inte helt otippat kanske, då jag noterat att samma valberedning uppmanat medlemmar att komma på mötet och gärna lägga fler förslag och rösta annat än de liggande personer just valberedningen tagit fram…….

 19. Jag hoppas att alla nu får ro och frid och kan förvalta rasen för deras eget bästa och att kärleken till rasen får spegla framtiden oavsett om du är grön, röd, gul eller blå…. Dvs vilken människa du eller jag är och tillhör… Kram till alla //Linda

 20. Ny styrelse, eller egentligen det gamla förslaget, blev efter omröstning den nya styrelsen. Faktum kvarstpår oavsett om man tycker olika, att det nya förslaget hade mer än majoriteten 50% av rösterna på dagens möte. Det blev tråkig stämning, och jag tycker hela dobermann Sverige borde hylla totte och lisa för allt de gjort och kommer att göra för vår ras! Jag tror inte heller vi blir en ipo klubb nu, många i styrelse håller inte på med ipo! Sdk, på g? Hoppas det!!

 21. Jag undrar vilken Camilla du är?

  Vad menar du med ”eller egentligen det gamla förslaget”?
  Var det någon på årsmötet som sade att klubben nu skulle
  bli en IPO-klubb?

  Lenis

 22. Det blev ju verkligen en nygammal EL-ektrisk styr-EL-se. EL’a mera blir nog nya parollen. Sbk är nog mycket imponerade av valet av styr-EL-se. EL-ler inte Smile . Känner till dem gör de ju iallafall.

 23. Problemet var väl att man inte förde en öppen dialog med dem som blev som ej blev kvar – Thord, Lisa och Folke – om att man tänkte sig en annan styrelseformation. De som ej blev kvar hade faktiskt erbjudit sina platser till förfågande och ställde upp för att återigen jobba hårt för klubben då man fick höra ”att det finns inga andra förslag”. Det fanns tre nya namn i valberedningens förslag också, precis som i den valda styrelsen. Nu blev det förnedrings-tv av det ist. Man hade ju kunnat önska dem ett finare avsked med blommor och ett fint tack-tal, inte som det verkade ha blivit nu – säga att man inte tänker ställa upp för omval pga man inte har tid, sedan ställa upp ändå men i en ny styrelse. Om man gav bort sina platser innan årsmötet till andra, varför hade man då plötsligt tid igår? Det var nog det som blev otroligt fel och fult…….och det var det som besvikelsen verkar handla om. Det måste man ju ändå förstå. Eller`? Det var sättet det gjordes på, att smussla med sakerna innan mötet fast man jobbat i samma styrelse så många år…trist! Jag hoppas att någon skriver fina ord om trion i tidningen och på hemsidan. Och tackar ordentligt för många års fint arbete. Och så hoppaas jag att nya styrelsen jobbar bra ihop!

 24. Försökte inte personer föra en öppen dialog om att byta ut styrelsen men att det föredetta styrelsehönset börjat gapa om kupp och blivit förbannad? Samma person som sagt att han bara sitter kvar för att ”folket” vill…….

 25. Citat; Camilla writes: Problemet var väl att man inte förde en öppen dialog med dem som blev som ej blev kvar – Thord, Lisa och Folke – om att man tänkte sig en annan styrelseformation. De som ej blev kvar hade faktiskt erbjudit sina platser till förfågande och ställde upp för att återigen jobba hårt för klubben då man fick höra ”att det finns inga andra förslag”……… Camilla, hur menar du?? Att alla medlemmar skulle ha ringt hem till dem i styrelsen och berättat hur de tänkt rösta och varför så att Thord, Lisa och Folke skulle vara mer berädda?? Förklara gärna!!

 26. När man läser en del av kommentarerna så verkar det som att valberedningens förslag är det man enbart kan rösta på. Kupper hit och kupper dit. Vi som har lite insyn i detta vet ju hur en del i förra styrelsen betett sig när det står klart att det kanske kan komma andra namn på tapeten i en kommande styrelse. Det har ju rent ut sagt varit farsartat! Bara för att man står med sitt namn på valberedningens förslag är det ingen garanti för att MEDLEMMARNA väljer en. I våra stadgar står ”Vid årsmötet kan föreslås även andra kandidater än de som upptagits i valberedningens förslag”. Så att klaga på att valberedningen gjort ett uselt jobb är ju i detta fall helt felaktigt. Då ingen innan ett årsmöte kan förutsäga hur kommande styrelse kommer att se ut bör man alltså för att gardera sig ha med 8 blombuketter, för ett scenario är ju att hela sittande styrelsen avgår och då bör dom avtackas på ett bra sätt. I år tycks det ha fattats tre buketter, men skadan är nog inte större än att dessa eldsjälar kan få en uppskattning vid ett senare tillfälle. Nu får vi hoppas att den nya styrelsen gör ett bra jobb. El-inlägget är något av det bästa jag läst på år och dar, fram för mer inlägg på denna genomtänkta och intelligenta nivå!

 27. Camilla writes: Bra tips Madeleine, som sagt, vi IPO folk bara elar och slår våra hundar, det är vi vana att höra, och många gånger oxå hört denna fars om SBK och SKK, vilket är en föga imponerande lögn.

 28. Junis writes: El inlägget var det lägsta trashigaste inlägget jag läst i hela mitt liv. Och så är man anonym också coolt!

 29. Marie (som blivit borttagen som vän på fb av vissa) writes: Anonym? Hehe, alla vet ändå vem som skrivit om El Wink Busted A!!

 30. Om den nya styrelsen har sunt bondförnuft så ser de till att avtacka den gamla styrelsen på ett riktigt och bra sätt. Tacka för allt de gjort för klubben osv. Gärna i tidningen också, så man når ut till ALLA medlemmar. Sen får man hoppas att gamla styrelsen kan ta detta på ett bra sätt. Nu är det nya friska tag och förhoppningsvis kan folk glömma gammalt groll och börja jobba tillsammans, för vår allsidiga, exteriört snygga brukshund.

  1. Jag tror också att de kommer att bli avtackade vid lämplig tidpunkt, gärna med lite fler medlemmar närvarande. Det är ju självklart!

   En del verkar tyvärr leva på gammalt groll men jag tror ändå att vi som vill ställa upp och försöka tillsammans för att det ska bli så bra som möjligt är fler än de som sitter fast i den där groll-sörjan!

 31. Jadu Madeleine, jag hoppas också slippa lyssna på groll och gnäll. Men jag upplever det inte så, jag tycker att det är en god stämning nästan överallt nu, visst kan jag hitta bitterhet om jag vill, men den är ibland en liten, liten klick och jag bryr mig inte så jag håller mig därifrån och har det bra med de som är glada istället, och de är 98% av de som jag träffat/träffar i dobermann-kretsar Yes !
  En av de sakerna som tidigare varit en återkommande punkt för missnöje har ju varit styrelsen, och jag hoppas att nu med ny styrelse kanske det lägger sig och att det blir lättare att samarbeta.

 32. Lite sent att kommentera kanske… Men heja alla som kämpar för rasens bästa gällande arbetsbarhet och mentalitet! Jag hoppas precis som (nästan) alla andra här på sidan att det ska vara positivt för klubben med en ny styrelse. Tror aldrig att det är bra att sitta för länge på samma post, oavsett hur mycket bra man gjort. Nya idéer och nya sätt att se på problem kan aldrig vara dåligt för en klubb som vill vara levande. Idioter och fegisar som skriver skit på bloggar, är bara att strunta i. Vem tror på någon som inte ens själv tror tillräckligt mycket på det den skriver för att våga stå för det?! Ingen, inte ens de själva som sagt. Tjing!

  1. Tack Maja, kloka ord. Jag tror som du och håller med, ibland är det bra med lite nytt för att undvika att fastna i samma spår och inte utvecklas. up Jag tror detta blir bra!

   Jag var lite ledsen över att jag inte kom i väg på årsmötet men nu börjar ju skvallret om vad som sades om mig på mötet nå mina öron och nu känner jag att det kanske var lika bra att jag stannade hemma.

   Visserligen tror jag att det hade varit samma sak där som här på bloggen, man vågar bara vara ful och fräck så länge man tror sig vara anonym eller att den man pratar om inte är där.

   Idioter och fegisar ska man strunta i men jag erkänner att jag blev väldigt besviken när jag fick höra det.

 33. Var inte heller på mötet, jobbar nämligen varje helg, så jag är lyckligt ovetande om allt strunt som folk vräkte ur sig om vänner i synnerhet och IPO-sporten i allmänhet. Som sagt, klart att elaka kommentarer sårar men det är störda människor som beter sig sådär. Bara att skaka av sig!Wink

 34. Medlem writes: Väldigt bra att SDK nu får ha kvar dig som medlem! Du behövs med ditt engagemang!! Den som sa på årsmötet att du skulle köras över ska skämmas och jag är säker på att hon sitter där hemma och gör det nu! Vilket skitsnack om att man ska vara snälla mot varandra…… Hyckleri är vad det är!

  1. Medlem tack för de snälla orden. smile

   Vad gäller vad som sades på mötet om att köra över mig så kör jag taktiken som Maja föreslog, jag skakar av mig och har inget intresse av att gå och fundera mer på det.

 35. Det verkar som att några få personer har tagit det här inlägget väldigt personligt och en del verkar vara väldigt arga. Det får man ju givetvis vara hur mycket man vill men då får man se till att vara arg av rätt anledning.

  Att ta åt sig personligt av att jag skriver att en styrelse i en förening jag är med i inte lever upp till mina förväntningar känns bara konstigt.

  Är jag t ex medlem i ett politiskt parti och väljer att engagera mig politiskt men sedan inser att jag inte har företroende för partiledningen har jag ju två val; rösta fram någon annan eller gå ur. Det tror jag inte att någon skulle reagera på. Det har ju noll betydelse hur aktiv jag varit innan eller hur mycket jag deltagit på eller i.

  Att sedan börja prata om en kupp när man genom demokratisk röstning röstar fram en ny styrelse fattar jag inte heller. Är man arg över det får man ta och läsa på hur det går till vid omröstningar och val, inte vara arg på mig.

  Hoppas att de som väljer att kommentera mera i detta inlägg törs stå för vem de är med namn.

 36. Tänk vad jag ska lägga mig i hela tiden whistle , bara för att förtydliga för alla, så är detta mina spekulationer, som jag satt ihop av alla olika saker jag hört om detta.

  Att man demokratiskt röstar fram en ny styrelse är inge konstigt. Det som verkar vara konstigt i detta fall är att ingen har velat/vågat confused lägga fram det nya styrelseförslaget innan mötet, vilket är brukligt. Utan att det nya förslaget kom som en chock för en del, vanligtvis när man ska ha årsmöte brukar en valberedning ha tillfrågat eller fått förslag på nya styrelsemedlemmar osv. och ett förslag på en ny styrelse finns innan mötet. Som jag har förstått det (jag kan ha förstått fel, rätta mig gärna) så har några/någon ur gamla styrelsen fått förfrågan att fortsätta, då det inte fanns några som var intresserade av att sitta i styrelsen, eller inte hade tid. Sen helt plötsligt på mötet så fanns det folk som ville ställa upp och hade tid.
  Jag kan förstå hur detta kan likna en kupp ur en synvinkel (om det nu var på detta sätt det gick till).
  Det JAG tycker vi ska ta lärdom av är att våga prata med varandra, alla kommer inte att tycka lika hela tiden och det är via diskussioner, likheter och olikheter som vi kommer att kunna växa som klubb och främja vår ras. (Dock är det ju bra om vi är överens om hälsobiten)
  Vi kan väl alla vara överens om att det tydligen inte gjordes på bästa sätt, men gjort är gjort och nu är det framåt vi ska. Sen ska INGEN ta åt sig personligen om det inte uttryckligen är skrivet ner ett namn i en blogg, på en hemsida eller dylikt. Funderar man är det bättre att fråga, det är ju tråkigt om aktiva, bra föredömen och representanter för vår ras, är osams pga av spekulationer, misstankar och missförstånd.

  Så nu har pedagogen talat (om någon funderar så är jag lärare och jobbar mycket med medling i olika former, tror jag har nån slags tvång att försöka fixa ihop relationer bigsmile )
  Har jag fått allt om bakfoten, rätta som sagt gärna, detta är min syn på saken, no hard feelings towards anyone love

  1. Hur det gick till vet bara de som var där kan vi väl konstatera.

   Även om jag också fått höra en hel del om turerna innan mötet, under mötet och efter mötet. Men en del är väl lite mer känslomänniskor och brusar upp väldigt för det som engagerar dem. Inget konstigt egentligen. Bara man sköter sig och tänker innan man kastar ur sig elakheter.

   Det viktiga är ju trots allt att det gick rätt till (även om det kanske är ovanligt att det går till så som det gjorde), att vi har en hel styrelse, att de som är nöjda är väldigt många fler än de som inte verkar vara det (det är ju väldigt få som är arga eller missnöjda men som vanligt låter det mer än vad det är).

   Sen tycker jag att du är jättesöt som vill in och medla och styra upp lite så att alla ska vara nöjda! Så borde alla medlemmar vara, så otroligt trevligt vi skulle ha det då!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Click to Insert Smiley

SmileBig SmileGrinLaughFrownBig FrownCryNeutralWinkKissRazzChicCoolAngryReally AngryConfusedQuestionThinkingPainShockYesNoLOLSillyBeautyLashesCuteShyBlushKissedIn LoveDroolGiggleSnickerHeh!SmirkWiltWeepIDKStruggleSide FrownDazedHypnotizedSweatEek!Roll EyesSarcasmDisdainSmugMoney MouthFoot in MouthShut MouthQuietShameBeat UpMeanEvil GrinGrit TeethShoutPissed OffReally PissedMad RazzDrunken RazzSickYawnSleepyDanceClapJumpHandshakeHigh FiveHug LeftHug RightKiss BlowKissingByeGo AwayCall MeOn the PhoneSecretMeetingWavingStopTime OutTalk to the HandLoserLyingDOH!Fingers CrossedWaitingSuspenseTremblePrayWorshipStarvingEatVictoryCurseAlienAngelClownCowboyCyclopsDevilDoctorFemale FighterMale FighterMohawkMusicNerdPartyPirateSkywalkerSnowmanSoldierVampireZombie KillerGhostSkeletonBunnyCatCat 2ChickChickenChicken 2CowCow 2DogDog 2DuckGoatHippoKoalaLionMonkeyMonkey 2MousePandaPigPig 2SheepSheep 2ReindeerSnailTigerTurtleBeerDrinkLiquorCoffeeCakePizzaWatermelonBowlPlateCanFemaleMaleHeartBroken HeartRoseDead RosePeaceYin YangUS FlagMoonStarSunCloudyRainThunderUmbrellaRainbowMusic NoteAirplaneCarIslandAnnouncebrbMailCellPhoneCameraFilmTVClockLampSearchCoinsComputerConsolePresentSoccerCloverPumpkinBombHammerKnifeHandcuffsPillPoopCigarette