Warning: Undefined array key 1 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Undefined array key 2 in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 505 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php on line 557 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 595 Warning: Cannot modify header information - headers already sent by (output started at /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/visitors-online/visitors-online.php:505) in /customers/8/c/f/galjar.se/httpd.www/wp-content/plugins/onecom-vcache/vcaching.php on line 603 Iris 5 månader tränar på klubben – Livet med dobermann

Iris 5 månader tränar på klubben

I dag var det ljuvligt väder ute. Sol och vår i luften! Jag och M åkte ut till klubben med hundarna. Han fotade när jag tränade med Iris.

Jag tränade på lite olika saker i dag med bägge hundarna. Lina fick bla öva på sånt som jag undvikit att träna när det varit kallt och blött på marken. Läggande under gång, ställande under gång, fritt följ och en platsliggning tillsammans med Iris.

Iris är duktig men hon är helt hopplös när hon inte får träna. Då står hon i pinnen och gör oljud! Och skulle jag kampa med Lina, då blir hon galen. Därför börjar träningen redan vid pinnen. Sitta ner fint och tyst när matte kopplar loss från pinnen. (Se bild till vänster)

Just nu är det jobbigt att ha med henne när man ska träna med andra hundar, hon är säkert bra störning för andra, men jag håller på att bli tokig. Det är även därför som det nedan bara finns träningsbilder på Iris och inte Lina, när jag tränade med Lina fick husse vara med Iris och försöka belöna när hon höll snattran och hade fullt upp med det.

Vi körde en massa budföringar med Lina och Iris. Iris springer snabbast men utan att sätta sig snyggt vid sidan. Det var första gången vi gjorde det med henne så det var ju bara på lek men hon tyckte att det var väldigt kul. Hon springer gärna mellan mig och husse även när hon inte behöver eller blir inkallad, bara för att det är kul!


Det senaste vi börjat öva på; Ligg. Och det är ligg kvar tills jag säger något annat som gäller. Vi har börjat öva på det hemma men i dag var första gången som vi gjorde det utomhus. Iris låg stabilt.

Det samma gäller ”sitt”. Inte röra på sig innan matte säger något annat. Tycker att bilden säger rätt mycket, kongen som flyger och mitt förmanande pekfinger till Iris (som sitter kvar!)

Har man varit en duktig tjej så får man springa och hämta kongen. På bilden har jag precis ropat på Iris.

”Loss”. I dagsläget så släpper hon inte på sekunden men hon släpper självmant. Så jag är nöjd för nu.

Jag har sagt ”sitt” igen. Duktig Iris släpper fokus på kongen och tittar på mig.

Jag är jättenöjd med henne och det är kul att se att sånt som vi kört vardagslydnad på här hemma (för att hon inte ska riva/tugga upp hela lägenheten) nu betalar sig så fort ute på planen.

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *